Fémmegmunkálásra nem nagyon tudnak szakembereket felvenni a cégek, akkora a munkaerőhiány, ezért betanított munkásokat alkalmaznak. Az egyik ilyen üzemben a feladatok elsajátítására korábban két hét állt rendelkezésre, most csupán egyetlen nap. Nem is csoda, hogy a roncsolásos balesetek száma 30 százalékkal ugrott meg – említ egy példát László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke.

A munkaerőhiány miatt ugrásszerűen emelkedik a munkahelyi balesetek száma

A Népszava összeállítását idézve a 24.hu azt írja, hogy ez nem kuriózum, hanem az egyik magyarázat arra, hogy miért nő az egész országban a munkahelyi balesetek száma. Kevesebb a melós, a megrendelések pedig halomban állnak, a dolgozókat sok helyen túlhajtják, kizsigerelik, a fáradt ember könnyebben hibázik, és már ott is a baj.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Az sem jobb hogy irodistak vezetik a BKV buszokat a sofor hiany miatt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Hát még akkor mi lenne, ha a vezér rejtett erőforrás tesóit sikerülne beállítani szerkezetlakatosoknak! Akkor nem macsétával hanem sarokköszörűvel irtanák egymást a rivális családok a munkahelyen.
papa.49
Csak azt szeretném látni egyszer a igazi statisztikát a mai dolgozók létszámáról, és a nemzetiségéről, meg a szakképesítéséről NA EZ AZ AMI A BUKÁSIG KI NEM FOG DERÜLNI !!!
emerencia
Azért is nő a munkahelyi balesetek száma mert a hatóság ritkán ellenőriz és még azt a keveset is olykor-olykor bejelentik előre. Arra sincs garancia, hogy a felügyelő felkészült-e abban a szakmában és észre veszi-e azt, ami a szeme előtt van. Nagyon sokáig dolgozhatnak egy cégnél úgy a munkavállalók, hogy a "felelős" vezetőik nem teremtik meg a biztonságos munkafeltételeket, emiatt kénytelenek szabályt szegni a dolgozók! Van az országnak olyan területe, ahol a hivatalos munkanélküli ráta 8,9 körül van. Tekintve, hogy csak 3 hónap a munkanélküli, sokan kiesnek ebből a statisztikából. Nagyon sok cégnél akkoriban sem vettek fel több embert, amikor dúlt a munkanélküliség. Ha valamely ok miatt a szülőföldjükön szeretnének maradni az emberek, meg kell elégedniük azzal a munkahellyel ami jut nekik még ha veszélyes is. A munkahelyi balesetek kockázatát növeli még a szakszerűtlen munkaszervezés, az alapvető eszközök hiánya és a munkavállalókat sújtó időnyomás. A magyar vezetők ugyanis akár van elég munkaerő akár nem, lenézik a beosztottak munkáját. (Akinek nem inge...)
Eladott Ország
Nem számít már itt semmi, csak nehogy béremelést kelljen adni. Azután lehet csodálkozni vajon miért húz el innen a munkaerő mint a vadliba. Érműtétet sem kell végezni, mert sokba kerül meg egyébként sincs érsebész, egyszerűbb, olcsóbb,
lecsonkolni, levágni a lábat. Még ilyen plebejus? rohadék bűnbanda nem uralkodott az országon. Lábon kellene már ezeket fellógatni mint Mussolinit és fasiszta bandáját!
emerencia
@Eladott Ország: Semmi szükség az életük elvételére mert az túl jó lenne nekik. Életük végéig, öregen is dolgozzanak olyan helyeken, ahol veszélyes, kegyetlenül nehezített munkát kell végezniük alacsony bérért. Jobb később mint soha megismerni a magyar munkahelyi rögvalóságot melyet ők alakítottak ilyenné. (Ja, és ha lehúzták a napi 12 órájukat, estére mehetnek vissza aludni a böribe a többi köztörvényes bűnöző közé!)
1magyar
Én meg már azt hittem a munkaerőhiány miatt ugrásszerűen megnőtt a munkabérek aránya!:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.