Tállai jól megmondta Brüsszelnek a Magyar Nemzet (ex-Magyar Idők) hasábjain.

Tavalyhoz képest negyedével emelkedett az első két hónapban az újonnan megkötött babakötvények állománya, a kötvények biztonságos formában garantálják a hozzájárulást a családok fiatalabb tagjainak anyagi lehetőségeihez; a kormány a migráció finanszírozása helyett a gyermekvállalást támogatja – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára a Magyar Nemzetnek.

Tállai András: a bevándorlás támogatása helyett az állam a családokat segíti

Fotó: Facebook/Tállai András

A lap hétfői számában közölte, a Pénzügyminisztérium adatai szerint januárban nagyjából 3500 kincstári Start-értékpapírszámlát nyitottak meg a jogosultak, és februárban is megközelítette a 3400-at az új kötések száma.

Tállai András hozzátette, a statisztika nagy emelkedést mutat, az első két hónap értékei 29 százalékkal haladják meg az egy évvel korábbi számokat. Megjegyezte: a babakötvény-tulajdonosok számának látványos emelkedése már tavaly elkezdődött, hiszen októberben is túllépte a háromezret az új számlanyitások száma.

Mindebből arra lehet következtetni, hogy idén rekordot dönthet a babakötvények állománya – vélekedett az államtitkár, aki elmondta: az idei új belépőkkel együtt február végén 178 ezer gyermeknek kamatozott babakötvényben a pénze, az együttes summa túllépte a hatvanmilliárd forintot.

A babakötvény az egyik olyan konstrukció, amellyel az állam a fiatalok boldogulását, felnőtt életük elkezdését szeretné megkönnyíteni – mondta összegzésképpen Tállai András, arra utalva, hogy a babakötvényben lévő megtakarításhoz a fiatal a nagykorúvá válásakor, a 18. életéve betöltése után juthat hozzá.

(MTI)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Gondolom a Fidesz nagy családját érti ez alatt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
Ne segítse! Kapjunk elég bért és rendben. Majd én eldöntöm, hogy mire használom. Egyébként várom a 75 filléres csecsemőtej megjelenését. Mert az olyan Kádári! Mert dotált. Igaz az is az én pénzem, mert az adóból futja. Sokan már csak felejtenek!
advocat
Azért ez a kép már szellemi környezetszennyezés.
kereső
Igen ,igy!!!:

A Magyar Nemzeti Bank visszavonta az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tevékenységi engedélyét, és elrendelte a végelszámolását. A bank Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a tulajdonában áll, s mint ilyen a család házibankjaként működött. A MI PÉNZÜNKBŐL !!!
Kik kaptak hitelt?
1. Az egyik Matolcsy gyerek 90 milliót luxusvilla-vásárlásra.
2. A másik az NHB pénzéből vehetett magának bútorgyárat.
3. Matolcsy Ádám 280 milliós hitellel egy másik villát vett, amiben Matolcsy György jegybankelnök lakik a feleségével.
4. Matolcsy gyerek vette meg a Balaton Bútor gyárat 405.2 millió forintos hitellel
5. Szempont Consulting Kft. - Matolcsy érdekeltség - 400 millió forintot kapott.
6. Klíma és Hűtéstechnológia Kft. - szintén családon belül - 400 millió forint.
7. Száraz István Matolcsy Ádám jóbarátjához kötődő cégek 1 milliárd 300 milliót kaptak. Így került az Origo Matolcsy Ádámhoz, aki nem sokkal később felajánlotta azt a kormányzati médiaholdingnak.
8. Szemerey Tamás más rokonainak cégei sem maradtak ki, 1,2 milliárd forint hitelt kaptak.
Miből?
A Matolcsy György-féle PALLAS alapítványok, 2015 elejétől 30-40 milliárd forint körüli összeget tartottak itt olyan betétben és állampapírban, ami után jóval alacsonyabb kamatot kaptak, mint a jegybanki alapkamat.
S még egy pikáns fordulat: Matolcsy Ádám két héttel a felügyeleti biztos érkezése előtt nyitott új számlákat egy másik banknál.
Ez van, ha nem a jövedelmezőség, a normál banki szempontok szerint oszt hitelt egy bank, hanem rokoni szálak vagy politikai táborhoz tartozás játszik szerepet. Akkor az lesz, hogy az adófizetők fogják állni a cechet.
Bizony-bizony kedves olvasók - TI IS. Ők meg jót röhögnek, miközben ez a világ minden országában NETTO BŰNCSELEKMÉNYEK SORA. /Juszt László/
dr. prédikátor
Ahogy megláttam nagytotálba ezt a részeges disznót rögtön hánynom kellett!!!
csak úgy....
lassan a tokádat köne támogatni,bandi! látszik rajta az liberális koleszterin! kaftányt a hájadra,turbánt a buksidra és kész is van a gyomor basa...
namihami
Huhhh. Persze nem a fotó tehet róla. A fényképezőgép hozott anyagból dolgozik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.