Az Egyesült Államok a magyar családtámogatási rendszert előremutatónak és követendő példának tartja – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Novák Katalin szerint az Egyesült Államok követendő példának tartja a magyar családtámogatási rendszert
Fotó: Soós Lajos/MTI

Novák Katalin közölte, múlt csütörtökön Washingtonban egy családpolitikai konferencián beszélt a magyar családpolitikáról, a rendezvényen részt vett a nagy amerikai családszervezetek mellett a Fehér Ház stratégiai kommunikációs igazgatója és Donald Trump elnök egyik személyes tanácsadója is, mindannyian követendőnek tartották a magyar rendszert.

Különösen nagy volt az érdeklődés az adórendszeren keresztüli támogatások, azaz a négygyerekes nők személyijövedelemadó-mentessége iránt, amely a jövő évtől lép életbe, illetve a családi adókedvezmény iránt. Előremutatónak értékelték továbbá, hogy egyes családtámogatások már magzati korban, a várandósság harmadik hónapja után járnak, és tetszést arattak a családbarát gondolkodást népszerűsítő kormányzati kisfilmek is

- számolt be a tapasztaltakról az államtitkár.

Hozzátette, hogy elismerően szóltak az amerikai résztvevők az elmúlt évek eredményeiről is: arról, hogy Magyarországon 33 százalékkal csökkent a terhességmegszakítások száma, másfélszeresére emelkedett a házasságkötéseké, és 20 éve nem volt olyan magas a gyerekvállalási kedv, mint most.

Novák Katalin kitért arra is, hogy a csalad.hu oldalon indítottak egy aloldalt, amelyen a családvédelmi akciótervvel kapcsolatos gyakori kérdésekre igyekeznek megadni a válaszokat.

(MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
No b+ mi adunk útmutatást az USA-nak?
Tehénkém, te tényleg elhiszed, hogy a farka csóválja a kutyát?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
polar450
Novi-csok Cipóképű Katalin gurított egyet, hátha beszopják a bégetők!
justhpeter
Trump Lee nemhogy fogadni fogja a dakota megváltót, de egyenesen iderepül holnap reggel, hogy Katika saját szájából hallhassa a kleptokráciába torkoló keresztény-nemzetmentő tervet mellyel a magyar lakosság termékenységi mutatója egyből 3,333333333-ra fog ugrani
Grafix69
Tisztelt Katalin ! Magyarországon a baszott nagy család támogatási rendszert a lakosság 1% -a sem tudja igénybe venni. Éppen úgy ahogyan a 4 gyermekes anyáknak nem kell személyi jövedelemadót fizetni , nyilván nem sok négy gyermekes anyuka dolgozik . A kurva nagy 10 millás hitelt amiből jelenleg még vidéken sem lehet lakást vásárolni bőven kimeríti a mézes madzag fogalmát . Igazából ezek a támogatások csak a gazdag embereket segítik . Ma jelenleg Magyarországon normális ember aki egy vidéki gyárban dolgozik nem fog 4 ,3 d még kettő gyermeket sem a világra hozni mivel olyan alacsonyak a munkások bérei , hogy azok csak az alapvető szükségletekre elegendőek , olykor még arra sem . Akiknek ezt a szart kitalálták azoknak nincs 350 000 ft nettó jövedelmük , nincs még 4 millió forintjuk kipótolni vidéken egy lakás vásárlást és sok esetben még autót sem tudnak fenntartani . A baszott nagy valóság az , hogy az emberek kb 6 millió magyar nem keres meg többet mint napi 4000 forint nettó . Az igazi család segítés az lenne , ha emelnék a családi pótlék összegét , ha gyermekes családoknak jövedelem pótló járadékot adnának ,, ha nem éri el a keresetük fejenként a kurva KSH átlagot , vagyis a 260 ezer ft nettót . Aztán teljesen le kéne vinni a Magyarországon megtermelt élelmiszerek adóját ( ÁFA ) mondjuk 0 százalékra , mert akkor érdemes volna termelni otthon . Aztán támogatni kellene a fizetések nagymértékű emelését mert valamiért a 45 000 forint gyes elég riasztó lehet minden anyukának . Mivel önök ezt a szart a gazdag emberek életviteléhez igazították ( politikusoknak van 5 gyereke meg a nyomorban élőknek , meg a cigányoknak . ) ezért ez egy zéró , nulla , fos tervezet. Éppen olyan mint az 1 kulcsos adó , mert az baromira igazságos .
Jozefina
Majd, ha az amcsiktól hallom, vagy olvasom, akkor talán el is hiszem. Addig nem!!!
kokopelli
@Jozefina: Ő sem az amcsiktól hallotta a tutit!Azok akiknek rokonai vannak,és pár hetet,
akár többször is eltöltöttek a rokonságnál,azok elmondják,hogy mi atutio!Még akkor is ne-
héz az összehasonlítás,az életszinvonalkülönbség miatt meg pláne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.