Életének 72. évében hétfő reggel meghalt Baló György televíziós újságíró – közölte a család az MTI-vel.

Meghalt Baló György
Fotó: Czimbal Gyula/MTI

Azt írták, hogy Baló György méltósággal viselt, hosszú betegség után hunyt el szerettei körében. Temetéséről később intézkednek – tették hozzá.

Baló György 1947. június 14-én, Budapesten született. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán végzett magyar-angol-német szakon.

A Magyar Televízió (MTV) külpolitikai szerkesztőségében dolgozott 1975-től, valamint a Mozgó Világ munkatársa is volt; 1989-ben a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöki tisztségét töltötte be.

Később, 2000-től az MTV műsorvezetőjeként, majd 2002-től 2006-ig kulturális igazgatójaként dolgozott, 2002-2003 között A hét főszerkesztője volt.

2009-ben a Magyar Rádió Kossuth adóján a 180 perc című reggeli műsort vezette, majd 2010-től 2012-ig az MTV főszerkesztői posztját töltötte be.

Baló Györgyöt 1982-ben Rózsa Ferenc-díjjal, 1988-ban Balázs Béla-díjjal, 1991-ben Pulitzer-emlékdíjjal, 2017-ben Prima Primissima Díjjal tüntették ki.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Sajnos várható volt nagyon beteg volt. Békés nyugalma lesz most már.
vukkocska
Végtelenül sajnálom. Nagyon nagy tudású ember volt. Sokat veszítünk vele. :(
Nessy
Nyugodjon békében! Igaz újságíró, riporter volt! Tisztelte a riport alanyát, felkészült "belőle", de amellett kínos kérdéseket is mert feltenni! Számára a TÉNY szent volt!
dr. prédikátor
Nyugodj békében!Kár érte , egy nagytudású IGAZI újságíró volt.!!!
kolnidre
Az élet igazságtalan.Ez a nagytudású,tisztességes ember fiatalon elhunyt,volt felesége a náci ribanc Morvai
még itt van közöttünk.Ki tudja meddig.
JAJMÁR
Kedveltem a műsorait. Nyugodjék békében :(
bencemacska
R.I.P.
Nyugodjék békében!.
Nekem az a kép marad róla emlékezetemben: 2006. szeptember 17. a Császár Attila által forradalmároknak nevezett csürhe betört a TV székházba, ahol ő éppen élőadásban volt .
"2006. szeptember 17-én, a tévészékház ostromakor is éppen élő adást vezetett. A stúdióban Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese Navracsics Tiborral, a Fidesz frakcióvezetőjével vitázott az Este című műsorban. Balóék azonnal beszámoltak a Szabadság téren történtekről, később pedig a műsorban Török Gábor politológussal elemezték a helyzetet. Egy kis időre mindannyian az épületben ragadtak. Amikor a tüntetők egy része autókat kezdett gyújtogatni, Baló kocsija is kiégett."
Mikor "felfüggesztette" műsorát, már lehetett érezni, hogy nem indítja újra!
szaboria1
@Horizont: Sajnos csak azt mondták decemberben, hogy nagyon beteg de én már akkor rákra gondoltam.
Jozefina
Én szerettem Baló műsorait és nagyon sajnálom, hogy eltávozott!!! (Morvai Krisztina a felesége)
balos
Mi maradt utána egy ilyen papagáj kommandó,akiknek FINGJUK sincs az újságiráshoz és a TV hez!A BALÓ ebből a szarból,amit a fideSS bevezetett jobb kilépni,mert csak beszennyezik a jókat is!Nyugodj Békében !Nekünk még ki kell vívni,hogy újra felnézzenek ránk,mert a 89 felszinre hozta a gyűlőlet és irigység legrosszabb éveit!
kereső
R.I.P! Legyen neki könnyű a föld. Igazi Tv-s ujságirást csinált.Az ujságiró társadalom ,és mi is egy nagy egyéniséggel lettünk szegényebbek.
Dr plágium
Jól felkészült, művelt, pártatlan újságíró volt. Nagy veszteség ez a médiának. Nyugodjon békében.
justhpeter
Baló György halála nagy veszteség sz országnak. Normális országban a tisztessége és pártatlansága példaértékű és követndő lenne. Abban a sajtóban, ahol a legfontosabb érték a kormánypártok iránti lojalitás, ott nincs példa és nincs követés.
Nagy tudású, intelligens szereplője volt a hazai médiának, nyugodjék békében.
cikicakk55
Nagyon sajnálom szegényt. Általában minden emberért kár,aki elhagyja ezt a világot. Sajnos a halál nem válogat.Az biztos,hogy a magyar Média rengeteg vesztett vele,főleg az átlag emberek. Én úgy tudom,hogy Morvaival már rég elváltak és valahol olvastam,igaz rég,hogy pont a politikai Pártállásuk volt a legnagyobb gond a házasságukban.
Nyugodjon békében!
eszegfu
Amikor megismertem, sokáig tartottam tőle... a nyers, de mindig őszinte, kertelés nélküli mondataitól, a "szúrós" nézésétől még a lábam is lebénult. Aztán megláttam benne a rendkivül jóindulatu embert is, aki a munkában nem ismert lehetetlen, aki megbecsülte a körülötte dolgozókat, sőt kiállt értük, mellettük... Nem akarom elhinni, hogy ez az energiával tele ember "csak ugy" elment... nyugodjon békében...
Cicamama55
Széles tudása, felkészültsége, a riportalanyok iránti tisztelete, példaként szolgálhat a Médiában dolgozók számára. Nagyon kedveltem őt. Nyugodjék békében! Őszinte részvétem a családnak!
Borsodi
Nagyon sajnálom! A halál is a rendes embereket ragadja el hamarább.Szép kort élt meg, egy legenda akire tisztelettel emlékezünk.Nyugodjon békében!
SystemError
Egy szakma és annak objektivitása is lassan távozik Baló György személyével, amiért ő nagyon sokat tett. Riportalanyai nézetektől függetlenűl szívesen látogatták, mert tudták, hogy mindig tapíntatos mégis izgalmas kérdésekre számíthatnak. Mind magánemberként, mind szakemberként óriási veszteség! Nyugodjon békében!
Veleda
nagy veszteség. Nyugodjék békében!
evacica
Nyugodjék békében! Egy kiváló újságíró és ember távozott, hiányozni fog a szakmában és a hallgatóknak is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.