A Fidesz egy erős, egységes, kereszténydemokrata, a bevándorlást elutasító Európai Néppártot (EPP) szeretne, és amíg erre esély van, a pártcsalád tagja akar lenni – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn az MTI-nek, hangsúlyozva azt is: a Fidesz mindig is távol tartotta magát attól, hogy a vele egy pártcsaládba tartozókat személyében támadja.

Gulyás Gergely: a Fidesz erős, egységes, kereszténydemokrata, a bevándorlást elutasító néppártot szeretne
Fotó: Kovács Tamás/MTI

A tárcavezető közölte: szerdán Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök vezeti a Fidesz delegációját az Európai Néppárt politikai közgyűlésén, amelyen szavazhatnak a Fidesz tagsága ügyében.

"Azt szeretnénk, ha tiszta és világos viszonyokat lehetne teremteni. Mi egy erős és egységes, kereszténydemokrata ihletésű néppártot szeretnénk látni, amely elutasítja az illegális bevándorlást, és mindaddig, amíg erre jó esély és remény kínálkozik, addig szeretnénk a néppárt soraiban lenni"

- mondta.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy olyan alapvető kérdésekben, mint amilyen a keresztény kultúra védelme vagy a bevándorlás elutasítása, semmilyen formában nem tudnak kompromisszumot kötni.

Azzal kapcsolatban, hogy a jobboldali sajtóban Joseph Daullal, a néppárt elnökével és Manfred Weber frakcióvezetővel, az EPP európai parlamenti választási csúcsjelöltjével szemben kritikus cikkek jelentek meg, a miniszter úgy reagált: természetesen vannak aktuális politikai viták a Néppárton belül is, de a Fidesz a Néppárt elnökével és listavezetőjével kapcsolatos személyes kritikáktól eddig is távol tartotta magát és ezután is ezt az elvet követi, ezért Manfred Weberrel és Joseph Daullal is a kölcsönös tisztelet jegyében tárgyalunk.

Gulyás Gergely hozzátette:

tény, hogy Magyarországon sajtószabadság van, és a jobboldali, konzervatív újságírók jelentős része kritikus a Fidesz néppárti tagságával kapcsolatosan.

Arról, hogy Manfred Weber egy független testületre bízná a jogállamiság tagállami érvényesülésének vizsgálatát, Gulyás Gergely azt mondta: a Fideszt a diktatúrában a szabadságért és a jogállamért való küzdelem hívta életre, ezért "mi a demokratikus jogállam alapértékeit fontosnak tartjuk", a baj az, hogy az Európai Unióban ennek a megítélése nem egy objektív mérce alapján történik, hanem a politikai vádaskodás része. "Ennek köszönhető, hogy ahol a bevándorlásellenes politikai erők vannak hatalmon, ott sérül a jogállam, ahol viszont bevándorláspártiak, ott a jogállamiság a lehető legjobb állapotban van" – mondta.

A magyar kormány sokszor felszólalt ez ellen a kettős mérce ellen – emlékeztetett, kijelentve: Magyarországon a jogállami alapintézményekkel semmilyen baj nincs. Megalapozott kritikák már csak azért sem fogalmazódhatnak meg szerinte, mert az Európai Bizottsággal az intézményi kérdésekben minden vitás kérdés megegyezéssel zárult.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Ez becsavarodott. Se nem keresztény se nem egységes, mert van mellette egy nulla százalékos kamupárt.
Muhhhahha
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@RonaGyuri: amiről nekem ez ugrott be:

Naná, hogy ő az első törpe

Remélhetőleg hamarosan lesz KI ALUDT A VILLANY IS!

Igazából véletlennek tűnhet, de nagyon van benne valami. Ahogy az lenni szokott a tegnapi ülés a parlamentben az a hétfői volt (ebben az ülésszakban először), melyen Orbán Viktornak meg kellett jelennie az azonnali kérdések óráján, ahol az ellenzéki pártok kérdéseire válaszolt.
Persze a jó-szokásának megfelelően – ha ezt a Koltai tudja meg sem írja az Illetékes elvtársat – idétlen zagyválással válaszolt.
Mikor az egyik képviselő szembesítette néhány durva hibájával kifejtette, hogy a képviselő „visszaél a választók türelmével, gyerekes ripacskodással próbálja felhívni magára a figyelmet. ráadásul a legutolsó parlamenti rendbontáskor még a székembe is beleült"! =))
Na ez találó, hisz mint tudjuk a mesében a hazatérő törpék
„az első felkiáltott:
- Ki ült a székecskémen?
S a második:
- Ki evett a tányérkámból?
A harmadik:
- Ki csípett a kenyérkémből?
A negyedik:
- Ki csent a főzelékemből:
Az ötödik:
- Ki használta a kis villámat?
A hatodik:
- Ki vágott a kis késemmel?
A hetedik:
- Ki ivott a pohárkámból?”
Na csak eddig jó a a párhuzam, mert a mese úgy folytatódik, hogy az első, a székes törpe rikkant fel, hogy „Ki feküdt az ágyacskámban?”! =))
Pedig neki a 6.-ét illett volna megismételnie, kiegészítve a szemrehányással, hogy még a végén elkényeztetik a kést, mert olyan eszik vele, aki tudja hogyan kell bánni vele! =))
justhpeter
Ez a szerencsétlen Gulyás még abban a hitben tengeti napjait, hogy az idióta főnöke fogja meneszteni Webert és meghatározni az EPP irányát. Ezek szerint a várban nincs ideg- és elme szakos üzemorvos, aki elmagyarázná neki azt, hogy a dolog pont fordítva áll és mikor vegye be a gyógyszereit.
RonaGyuri
@RonaGyuri: erre meg ezt írtam:
Nagyracsücs ráhibázott

A Népszava 20.-ai előzetese keretesében a magyar biztost idézi

A derék Kósa mester – hogy mit keres a Népszavában azt most hagyjuk – az EPP szavazásról elmélkedik. A cikk végén egy keretes írás Navracsics kesergését idézi, aki így reagált az EPP terveire: „Az Európai Néppártban is megjelenő kritikák és a nyugati sajtóban eltúlzott támadások hatására nagyítóval vizsgálnak minket, mint a bogarakat”!
Ez telitalálat; mert megérdemlik! =))
A régi vicc szerint a közismerten rossz házasságban élő Béla kapott rá, hogy a feleségéről az én kis bogárkám így, az én kis bogárkám úgy tegyen említést. mikor szólnak neki, hogy ne tegye hisz mindenki tudja, menyire utálják egymást, csodálkozva visszakérdez: A tetű is egy bogár, nem? =))
csipetke
Tulajdonképp már megint azt magyarázza,hogy az egyirányú utcában mindenki más szembejön.Elmondja,hogy a fidesz milyen néppártot szeretne.Asszem a néppárt többségét qrvára nem érdekli,hogy mit akar a fidesz,nagy valószínűséggel kivágják a sz@rkavarókat.
Sámannus
Nem a fidesz erős, hanem az oroszok befolyása. Mint a bábszínházban úgy rángatnak benneteket. Egy másodpercig sem hagyják, hogy ne romboljatok. Így most már az is világos miért vagytok hazaárulók. Legalizáltátok az idetelepített irányítóközpontjukat, és leszarnak titeket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.