Turistaáradatot remélnek, ami majd ellensúlyozza a kisvasutas buktát.

Elkészült a felcsúti mesterséges sziget, amire a hozzá tartozó csónakázó tóval együtt 200 millió forint uniós támogatást költenek – adta hírül az RTL Klub Híradója.

A jövőben egy hidat is építenek, ami a szigetet köti össze egy szintén új sportpályával és étteremmel. 

A felcsútiak örülnek ennek a tónak

- mondta Mészáros László polgármester, aki azt reméli, a beruházástól tovább nőhet a falu turisztikai vonzereje.

A tudósítás arra is kitér, hogy a közelben pöfögő Vál-völgyi kisvasút nem váltotta valóra a nagyra törő terveket, évente 8 millió forintos veszteséget termel.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Kedves Felcsútiak. Ezt a szigetet mi ajándékoztuk nektek az adónkból fájdalomdíjként. Elég megrázó lehet nektek hogy a falutokból származik egy diktátor. Ne csüggedjetek mi veletek vagyunk, Kívánom nektek hogy minél hamarabb lemossátok ezt a gyalázatot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Boldog és büszke a felcsúti paraszt (egy részük) a szülöttjeire, akik már nem tudják, milyen ostobaságra költhető még az adózók pénze.
Tényleg lesz ott még űrkikötő és csatorna, ami az óceánt köti össze a csónakázótóval, hogy Felcsút nagy szülöttjei közvetldnül yachtolhassanak le a nagyvízig.
Ha a paraszt és az uraság megtollasodik (persze a sz@rból nem vakarózik ki), máris elhiszi azt, amit a rabszolgái a szemébe, csak a szrmébe, mondanak. Hogy egyébként parasztozzák, azt úgyse merik mondani neki.
(és most mondom sokadszor:: nem az a paraszt, aki a mehőgazdaságból él. Az a földművrs)
simmering73
Ez a szigetecske is kitermeli az évi nyolc millás buktát. De sebaj, van az a hülye nép, amely állja a cehet. Ezek a bitófára születettek meg csak röhögnek a markukban.
namihami
@simmering73: 8 milla? Előre és látatlanba kiegyeznénk az összeggel.
@Mirabilis: Biztos valamelyik levelében írta, csak olvasatlanul dobtuk a helyére. Persze volt, aki hasznosította és a krumplihéját hámozta rá.
Sámannus
Jöhetnek a jugoszláv békaemberek építenek oda eredeti csőszgunyhókat is.
Sámannus
Felénk is szoktak tavakat építeni,de itt bányatónak hívják. Nem úgy ám, hogy tahó pénzből! Amikor kimerül a bánya akkor fel jön a víz magától.
A csuti pancsolda pedig azzal akönnyel tölthető meg, ami barmolásoknak az eredménye igaz-e szarjankókáim?.
papa.49
Az új projekt évi 15 milla bukta a Zsuzsi vonat 8 millája mellé !!!
solidedge
Kedves Felcsútiak. Ezt a szigetet mi ajándékoztuk nektek az adónkból fájdalomdíjként. Elég megrázó lehet nektek hogy a falutokból származik egy diktátor. Ne csüggedjetek mi veletek vagyunk, Kívánom nektek hogy minél hamarabb lemossátok ezt a gyalázatot.
csak úgy....
@solidedge: és a szúnyogok csípkedjék dagadtra a seggetek ...
bencemacska
Nem fogy a dolomit? Ilyeneket kell kitalálni, a papa jövedelmének növelésére?
nezelodo
Nézzük a jó oldalát, csak másolta a közelben lévő martonvásári Brunszvik kastély parkjában lévő tavat meg a Beethoven szigetet az odavezető híddal. El is zavarhatta volna onnan a kutatóintézetet, meg a hangversenyeket szervező vájtfülüeket, ha akarja, (igaz előfordulhat, hogy az is az övé a herceghalmi 3960 ha tangazdasági területtel együtt, ami a nem stróman Lenci "birtoka"), és kiírhatták volna oda, hogy az már Felcsutka. A Beethoven szigeten meg építhetne egy katedrálist a Gazsi gyerek vallási centrumaként, (az meg állíthatna az apjának ott szobrot), biztosan özönlenének az önként adakozó dakota hívek... Jaj de nem akarok tippeket adni, mert még megfogadják az agymosott rajongói, és lesz rá pénzünk, hogy meg is építsék. Szóval jobb hogy az igazi Felcsutkán van a látványosság, ott legalább nem vágja ki az évszázados fákat, ahogy mindenütt, ahol megjelennek a Mészáros buldózerek, mert nincs egy sem, hál' Istennek, csak a pusztaság.
Yoda69
@Mirabilis: Azt nem. Viszont azt megmondta, hogy folytatjak.
szaboria1
Érdekes tegnap az RTL híradója számolt be mennyire kíváncsiak a felcsútiak erre a beruházásra. A pm. falugyűlésére összesen NÉGY ember volt kíváncsi.
RonaGyuri
A gombhoz a kabát

persze mindez is EU-s pénzből a szokott felárral

Nem, nem tudom, hogy Őfenesége maga, vagy ezzel megbízott valakit, de tény, hogy szülőfalújában nem lehet olyan baromságot megálmodni, hogy azt meg ne csinálják.
Akár hiszed akár nem, most azt találták ki, hogy egy mesterséges szigetet fognak csinálni. Miért pont Felcsútnak ne lenne. Mint tudjuk a KIX, azaz a a Kanszai nemzetközi repülőtér számára egy 4 km hosszú és 1 km széles mesterséges szigetet építettek. A tengerbe. No, de Felcsútnak nincs tengere, sőt még csak egy valamire való tavacskája sincs. Ne légy kishitű, majd azt is csinálnak és orbáni tengernek fogják nevezni.
menekült
Mi van? Csak nem beéri drága vezetőnk egy vacak kis csónakázó tóval? Csak nem hagyja, hogy nagy elődje ebben is lepipálja (Bözödújfalu)? Vagy megérjük, hogy ő is elárasztja Felcsútot a Váli vízzel és épít mellé felhőkarcolókból új Felcsútot?
justhpeter
Remélem egy tényleges rendszerváltás esetén a falusiak összeadják majd a vonat, a tó, a stadion és a sportcsarnok fenntartását, ha nem akarják, hogy rájuk dőljön. Már előre sok sikert kívánok hozzá.
Azonban nem szeretném, ha a felcsútiak csak a rosszindulatot látnák bennem, a jövőre néző javaslatom számukra, hogy lassan kezdjék meg a fúrópajzsok odaszállítását, mert Felcsúton már csak a metró hiányzik, én pedig nem szeretném, ha arról lemaradnának.
nezelodo
@menekült: Hát az érdekes lenne, ha elárasztanák a Váli vízzel Felcsutkát, mert arra már ráköltöttek 4.8 milliárdot vízrendezés címén, az első királyság körüli időben. Akkortájt mosta el a Tisza Edelényt, ott a helyreállításra szánt adóforint csak a 12. volt az összegszerű rangsorban, a Váli völgyi vízrendezés, ahol sosem volt árvíz a második. Alighanem ez az illiberális számsor azóta.
Aki Én
@Shikari: Építtethet oda bármit a beteg gazdád, az emberek elvből nem mennek oda. A kisvasút is egy nagy csőd közpénzből, igazad van, sose legyen vége.
nezelodo
A közeljövőben megnézem, amíg nem kell útlevél meg vízum, elég lesz az áldott emlékű határsávi engedély is, (a szigorú rendőri igazoltatás). Remélem találkozok a falu boldog lakóival is.
Aki Én
@Shikari: ...mondtam már számtalanszor. Édesanyádnak adjál üdülési tippeket.
Nessy
A Hiradóban látott polgármesteri lelkendezésen résztvevő mind a négy felcsúti lakos mámoros volt a boldogságtól! Nagyzási mánia a köbön, uniós támogatással!
Ha nem lenn TAO pénz, már csődbe ment volna az egész!
dr. prédikátor
@Shikari: Csak egy dolog hiányzik a szigetről! Neked egy L alaku fa , amire fellógatnak!!!Kis köcsög cerkóf!!!
kereső
@Nessy: És az Únió "férenéz", mint a kisvasútnál. Azért ott is meg kéne nézni, hogy kinek/kiknek korpásodik a haja.
advocat
Rettegj
Párizs, Róma, London, Berlin, stb. itt a félelmetes konkurrencia!!!
qxy
Na majd Orbán amikor lubickol benne Nem is kell neki tudni úszni. Hisz a szar fenn marad a víz tetején.
nezelodo
@CsipkeRózsa: Amikor Orbánnak üvegzsebe lesz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.