Orbán Viktor részt vesz az Európai Néppárt szerdai politikai gyűlésén, amelyen a küldöttek szavazni fognak a Fidesz tagságáról.

Az EPP szabályzata szerint a kizárási vagy felfüggesztési javaslatot tárgyaló tanácskozáson az érintett tagpárt képviselője mindig felszólalhat, hogy megvédje az álláspontját – írja a Népszava.

A frakcióvezető Manfred Weber ugyan hajlott volna arra, hogy levegyék a napirendről a Fidesz tagságával kapcsolatos szavazást, amennyiben Orbán teljesíti az ő korábbi, hárompontos ultimátumát, azonban a német CDU elnöke, Annegret Kramp-Karrenbauer, és a Néppárt elnöke, Joseph Daul elvetette ezt az eshetőséget.

Orbán Viktor ott lesz a Néppárt szerdai ülésén, ahol a Fidesz jövőjéről döntenek

Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét 2019. március 12-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Több tagpárt is jelezte, hogy nem tartja elégnek a magyar kormányfő bocsánatkérését, ezért ragaszkodik a szavazás megtartásához.

Sokan még nem tudják, hogyan voksoljanak, a német kereszténydemokraták döntésére várnak, mielőtt határoznak.

A Népszava informátora valószínűbbnek tartja a kizárást, mint a bent maradást.

Vannak azonban, akik abban reménykednek, hogy Mandfred Weber frakcióvezető és bizottsági csúcsjelölt azt fogja indítványozni, hogy hagyják meg a magyar kormánypárt tagságát, ha már ultimátumának három pontja közül kettő teljesült, és a CEU ügyében is előrelépés látható.

A napilap úgy tudja, hogy a német CDU-ban is egyre több a kritikus hang az Orbán-kormánnyal szemben.

Forrás: Népszava, Index

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Az ember legyen ott a saját temetésén! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
Az ember legyen ott a saját temetésén! :)
papa.49
@SystemError: Meg egyébként is kell a mocskos pofája a sallerekhez ))))))))))))))))))))
cikicakk55
Ez a Weber épp olyan szemétláda,mint a kebelbarátja Orbán. Nem 3 pontot kéne neki feladatul adni,hanem minimum 13-at. Attól,hogy azt hazudta,hogy bocsánatot kér,azt is igen kétértelműen tette,még nem kért bocsánatot. A Ceuról sem döntött még,mert várja a Bajor választ. Számon kéne kérni rajta a Magyarország ellen elkövetett rengeteg mocskot.A Manyup pénz,az EU-s pénzek saját célra való felhasználását, a média lenyúlását,az egyoldalú tájékoztatást az embereknek,az egészségügy és az oktatás földig rombolását,egy olyan ember milliárdossá válását,aki a Fidesz előtt egyetlen céget sem tudott kézben tartani,de most elbír 300 céggel is.A Magyar Demokrácia sárba tiprását, az emberek rabszolga sorba juttatását,az anyák,vagy leendő anyák becsapását,szó szerint zsarolását.A nyalást Putyin felé. Ezt a mocskos webert is csak a felszín érdekli.,pedig az Ő népe adójából is dőzsöl Orbán és a holdudvara és Európa összes tagállamában dolgozó ember adóját saját rokoni és baráti luxusra költi. Nem igaz,hogy ezt nem látják,nem tudják,hisz már 9. éve csinálja. Félek,hogy benn fog maradni,mert az EP -nek kellenek a szavazatok,ezért mindent tűrnek.Épp úgy vásárolják Ők is a szavazatokat mint Orbán.
namihami
El fog menni, mert biztos vagyok benne, hogy a Weber, szavazatféltési és csürheösszetartási okból, előre menekülőutat garantált neki. Ezért járt itt kanosszát.
Ha odasz@rna az ülésterem közepére vagy leköpkösne mindenkit, akkor se rúgnák ki. Kell a szavazatszám...
Borsodi
Nagy játékos most ez nem a Kossuth rádió,most a megbánó arca kell.Mert ha elzárják a pénz csapot mi lesz ?
www.youtube.com/watch?v=4rtrqydCmDY&t=5s
verőce21
Tévedés már ez a cím is. Nem a Fidesz jövőjéről döntenek, hanem az Európai Unió jövőjéről. Ahhoz viszont nagy szükségük van a Fideszre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.