A parlament kedden csökkentette harminchat ellenzéki országgyűlési képviselő tiszteletdíját. Kövér László házelnök a tavaly december 12-i túlóratörvényes tiltakozásuk miatt javasolta a büntetést, amelyet a Fidesz–KDNP-s többség ma jóváhagyott. A büntetések összesen több mint 41 millió forintot tesznek ki.

Jakab Péter nem kapja meg 1,2 millió forintos havi fizetését, mert elfoglalta Orbán székét – videó

Papírlapokat szórnak a karzatról ellenzéki képviselők az Országgyűlés plenáris ülésének kezdete előtt 2018. december 12-én. Fotó: MTI/Soós Lajos

Döntött a parlament:

csökkentették, illetve megvonták a fizetését négy jobbikos, tizenkét MSZP-s, hét DK-s, hat LMP-s, öt párbeszédes és két független képviselőnek.

Az Országgyűlés harminchat ellenzéki országgyűlési képviselő tiszteletdíját csökkentette a tavaly december 12-i plenáris ülésen történtekkel összefüggésben, ahol a munka törvénykönyvének módosítása miatt tiltakoztak a politikusok.

Ellenzéki képviselők az ülésen papírokat szórtak szét, molinót feszítettek ki, és többen végig a Facebookon közvetítették élőben az eseményeket.

Teljes fizetésmegvonást azért kaptak MSZP-s, DK-s, párbeszédes és független képviselők, mert elállták az elnöki emelvényt, sípoltak, szirénáztak, táblákat tartottak fel.

A büntetések összesen több mint 41 millió forintot tesznek ki.

Büntetést kapott: Arató Gergely (DK), Bangóné Borbély Ildikó (MSZP), Bősz Anett (független), Burány Sándor (Párbeszéd), Gréczy Zsolt (DK), Gurmai Zita (MSZP), Hajdu László (DK), Harangozó Tamás (MSZP), Hiszékeny Dezső (MSZP), Keresztes László Lóránt (LMP), Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd), Korózs Lajos (MSZP), Kunhalmi Ágnes (MSZP), László Imre (DK), Mellár Tamás (Párbeszéd), Molnár Gyula (MSZP), Molnár Zsolt (MSZP), Oláh Lajos (DK), Szabó Sándor (MSZP), Szabó Tímea (Párbeszéd), Szél Bernadett (független), Tóbiás József (MSZP), Tordai Bence (Párbeszéd), Tóth Bertalan (MSZP), Vadai Ágnes (DK), Varga László (MSZP) és Varju László (DK).

A legmagasabb összegű elvonás – több mint 1,7 millió forint – két frakcióvezetőt, Szabó Tímeát és Tóth Bertalant sújtja.

A jobbikos képviselők közül Jakab Péterre szabták ki a legnagyobb büntetést

Az ellenzéki politikus azért nem kapja meg 1,2 millió forintos havi fizetését, mert elfoglalta az ülésteremben a miniszterelnök helyét, ott kezével letakarta a szavazógombokat, így Orbán Viktor nem tudott szavazni a szakképzési törvény módosításáról.

Jakab Péter ezt követően az ülést vezető elnökkel egy időben, az ülésterem közepén állva egy kihangosított mikrofonba beszélt és igyekezett a zárószavazást megzavarni.

A többi jobbikos képviselőnek, Ander Balázsnak, Rig Lajosnak és Stummer Jánosnak azért csökkentették egyharmadával a havi javadalmazását, mert egy molinót tartott.

Az LMP-s Csárdi Antal, Demeter Márta, Hohn Krisztina, Schmuck Erzsébet és Ungár Péter fizetése is csökken ugyancsak egyharmaddal, mert az ülés kezdetén "a rabszolgamunka" elleni tiltakozásul papírcédulákat szórt le a karzatról a padsorok közé.

Forrás: MTI, HVG, Index

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@lugas: Bocs, egyszer kifejtettem. Több irányból és részletesen. Tudom, hogy: "" Ismétlés a tudás anyja"", de se kedvem, se energiám ugyanazt újra és újra a pusztába kiáltani.
Ha nem voltam érthető, valószinű, hogy én voltam a hibás, de nem kezdem előlről. Reméltem, hogy nem a halfarok vagy a csikari vagy. Erre is tudok egyet:: "" Tévedni emberi dolog."" Ja és még az::"" A remény hal meg utoljára."". Oké, közhelyek. De minden ilyennek van némi sűrűje.
Kösz az eddigi társalgást.
Borsodi
Nekem az jobban tetszett amikor a Mónika sóban összeverekedtek mert egymás szemébe hazudoztak.Nem lehetne már itt is ezt bevezetni?
https://civilkontroll.com/tetszik-vagy-sem-or...
juttka
@menekült: Az a kb. 41 milla, amit kövér et. kirótt az ellenzékre, el fogja veszíteni közpénz jellegét.
Yoda69
Bezzeg koteles kover diszno buntetlenul uszithatta a magyarokat tomeges ongyilkossagba. Azert meg csak megrovast sem kapott a gecije.
Lepényleső
Felségsértés? Ezután mi jön,a kivégzés? Meglepne valakit az ilyen intézkedés?
Főleg,ha közülük szinte mind kövér-kés?
CsipkeRózsa
1,2 millióba kerül Orbán széke, akkor azon sok az alkotmányos költség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.