A 2020 márciusáig tartó projektben 5 évre visszamenőleg feltöltik a betegadatokat, de távgyógyászati rendszert is építenének.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Sokkal inkább az orvosokat, és az EÜ személyzetet kéne megfizetni , megbecsülni a ,,digitális agymenés,, helyet, meg a megfelelő felszereléseket biztosítani a valódi gyógyításhoz az emberek javára !!!
Nessy
Ha az is olyan remekül fog működni, mint az e recept, meg a különböző kormányzati informatikai rendszerek, akkor Isten óvja a beteget is meg az őt ellátó orvost is!
menekült
Muszáj minden jó, vagy agyament ötletet átgondolatlanul, leteszteletlenül azonnal bevezetni, és aztán lebőgni vele és hatszor módosítani a bevezetés időpontját? Megértem, hogy a Fidesz nem tudja, melyik nap döntik meg végleg a hatalmukat, de nem kéne ennyire görcsösen ragaszkodni ahhoz, hogy minden elfuserált ötletükhöz az ő nevük kapcsolódjon!

Juteszembe, megvan már a megoldás, hogy akik ágyhoz kötött betegek, azoknak a hozzátartozója hogy válthatja ki az e-receptet? Besétálhat valaki egy másvalaki személyijével a patikába kiváltani? Van ilyen jogszabály, hogy egy ember mikor használhatja másvalaki személyi igazolványát?
Commenter
@papa.49: de messze vagyunk ettől! Egyes kórházak nem is tudják a másik kórház adatait digitálisan fogadni.
Eriksson
Gondoljátok csak meg. Ha valami orvosi történés esik meg a beteggel, belekerül egy adatbázisba. Onnantól kezdve minden adatot oda rögzítenek, melynek a elérhetősége az illető TAJ száma. Bármikor, bármelyik kórház, ill. szakorvos bele tud nézni az adatokba, rögtön tudja a kórelőzményeket, kezeléseket, gyógyszerszedést, meg mindenféle történést, hogy mi mikor esett meg a beteggel. Sőt bármikor újra kinyomtathat leletet, ha szükséges. Nem szorítkoznak a beteg esetleg pontatlan elmondásaira, tódításaira, vagy tagadására. Sokkal biztosabb a gyógyítás lehetősége.
Mindezt tapasztalatból mondom, én már 2016 óta benne vagyok egy ilyen adatbázisban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.