A kétoldalú biztonságpolitikai és gazdasági együttműködés aktuális kérdéseiről, illetve Magyarország és a közép-európai térség energiaellátásáról is tárgyalt kedden Orbán Viktor miniszterelnök az Egyesült Államok kongresszusának Budapestre látogató, négy szenátorból és két kongresszusi képviselőből álló kétpárti delegációjával – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A delegáció tagjai – többek között John Barrasso, Mike Crapo, John Kennedy szenátorok, Russell Fulcher, Debbie Wasserman Schultz kongresszusi képviselők – érdeklődtek térségünk új kihívásai, az ukrán válság magyar értékelése, valamint az USA magyarországi befektetései felől.

A tárgyaláson megállapították, hogy Magyarország és az Egyesült Államok kiváló gazdasági és védelmi együttműködése mellett az utóbbi időben politikai kapcsolataink is jelentősen javultak.

Orbán Viktor amerikai törvényhozókkal tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadja az Egyesült Államok kongresszusának Budapestre látogató kétpárti delegációját 2019. március 18-án. A delegáció tagjai John Barrasso, Mike Crapo, John Kennedy szenátorok, Russel Fulcher, Debbie Wasserman Schultz kongresszusi képviselők. Jobbra Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A delegáció tagjai kedden találkoznak Varga Mihály pénzügyminiszterrel, Magyar Levente külgazdasági és külügyminiszter-helyettessel és Szabó István honvédelmi államtitkárral is.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A csúti mindenkit kivisz az erkélyre, és azt mondja, ameddig a szem ellát, az mind az enyém! A cseh miniszterelnök pár hete járt Trumpnál. Valószínűleg Orbán dönti el, hogy mikor találkozik Trumppal. Üzenem Grazba, hogy 120 mg-mal kellene emelni az adagot, mert a beteg kezd hozzászokni az eddigi adaghoz. Hozták a szerződést az amcsi cseppfolyós gázról, hogy hol kell aláírni... Az erkélyen elmondta nekik Orbán, hogy egy olyan építményen állnak, amelyiket az UNESCO világörökség részét képező homlokzatra baszarintottak rá a megalomániája miatt? Trump nem szeret bűnözőkkel mutatkozni Viktorka! Az a helyzet virágszálam, hogy le sem szarnak téged, pláne, hogy újra beengedted az oroszokat te féreg!
uploads.disquscdn.com/images/88fea05f1891c2587cee7161e4bbcff8cf767193da8a9aff3cec50955567c45b.gif?w=600&h=324

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.