Ellenzéki frakciók jótékonykodnának a képviselőik megbüntetéséből származó pénzből.

Jótékony célra javasolja fordítani több ellenzéki frakció azt az összeget, amely képviselőik tiszteletdíjának csökkentéséből származik.

Az Országgyűlés kedden harminchat ellenzéki országgyűlési képviselő tiszteletdíját csökkentette a tavaly december 12-i plenáris ülésen történtekkel összefüggésben, ahol a munka törvénykönyvének módosítása miatt tiltakoztak a politikusok.

A büntetések összesen több mint 41 millió forintot tesznek ki.

Csökkentették, illetve megvonták a fizetését négy jobbikos, tizenkét MSZP-s, hét DK-s, hat LMP-s, öt párbeszédes és két független képviselőnek.

A Jobbik közleményben tudatta: érintett képviselői igazságtalannak tartják a büntetést és azt követelik Kövér László házelnöktől, hogy a befolyó tételt az állam és a társadalombiztosítás által nem támogatott SMA-izomsorvadásos betegek egészségügyi kezelésére fordítsa.

Az LMP a rászoruló családokat támogatná a befolyt összegből.

A párt társelnökei, Demeter Márta és Keresztes László Lóránt szerint Kövér László kettős mércét alkalmazva korlátozza az ellenzéki frakciókat a szabad véleménynyilvánításban, a házelnök pedig érdekelt a büntetésben, hiszen az Országgyűlés által elkölthető összeget növelik.

A DK alelnöke, Varju László azt írta: büntetést nem azok érdemelnek, akik kiálltak a magyar munkavállalók érdekei mellett, hanem azok a fideszes képviselők, akik "rabszolgasorba akarják hajtani honfitársaink százezreit".

Bősz Anett, a Liberálisok politikusa, független képviselő szintén kommünikében azt közölte: "sose voltam még ilyen büszke büntetésre".

Szerinte a fideszes többség azért büntette meg az ellenzékieket, mert kiálltak a magyar munkavállalók kizsákmányolása ellen.

A Párbeszéd-frakció – egy sajtótájékoztatón elhangzottak szerint – azt szeretné, ha kilakoltatás előtt álló, illetve már kilakoltatott családokat segítenék a pénzből.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Laca és a jótékonykodás??? Ne már!!! =))
Egyébként is mit gondolnak, ez TA(H)O!!
namihami
Lacus? Erre van idomítva. Addig ehet a Gazdi tenyeréből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.