Miközben egyre több lakás átadása késik, feltűnően sok, gyakorlatilag minden huszadik kivitelezése úgy zajlik, hogy a fejlesztők kivárnak.

Sok az épülő, de nem megvásárolható új lakás. Csak a három legfrekventáltabb pesti városrészben, a VIII., a IX. és a XIII. kerületben majdnem ezer olyan lakás készül, amely egyelőre nem eladó – tájékoztatta a Világgazdaságot Sápi Zoltán, az Eltinga lakásriport-üzletágának vezető elemzője.

A lakások kétharmadát nem tudják átadni időre

A cikkből kiderül: minden huszadik lakás kivitelezése úgy zajlik, hogy a fejlesztők kivárnak, nem kezdik az értékesítést. Mindezt azért, mert a gyors beköltözhetőség több pénzt jelent, valamint a lakás áremelkedésének a hasznából is gazdagodhatnak, amely másfél-két év alatt igencsak megugorhat.

Tavaly novembertől idén februárig átlagosan 3,3 millióval árazta át szabad lakásait a fejlesztők többsége. 2017-ben 584 ezer, 2018-ban 695 ezer, 2019 márciusában pedig 817 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Világgazdaság)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
- itt a sarki spanyol ház , öt éve körbe hugyozva , egy harmad belakottsággal , kinek éri ez meg ?
- tőle egy köpésre bezsúfolva a gettóba a francia építészet mignonjai , egymás szájába néznek ...
- mondjuk a járőrkocsi sűrűn cirkál
papa.49
Régen 1 hónap alatt többet adtak át mint most 1 év alatt !!!
ila51
@papa.49: ...ma már nincs tervgazdálkodás , már egy nyomorult felújítást sem tudnak bekalkulálni , OKJ- s szakikra nem lehet építeni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.