Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója szerint leginkább a német uniópártokon múlik, hogy a Fidesz tagságát felfüggesztik-e az Európai Néppárt szerdai ülésén.

Törcsi Péter az M1 aktuális csatornán szerdán azt is mondta, hogy

az elmúlt kilenc év azt mutatja, ha a Fidesz nehéz helyzetbe került, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CDU) általában kiállt mellette.

Kiemelte: a helyzet bizonytalan, mivel eddig egyik német párt vezetője sem közölte, hogy miként voksol majd, illetve mire biztatja delegáltjait.

Azért is nehéz megjósolni a szavazás eredményét, mert a felfüggesztést kezdeményező 12 tagpárton kívül kevesen nyilatkoztak arról, hogy támogatják-e a Fidesz elleni indítványt

- vélekedett.

Az Európai Néppárt 80 pártot tömörít, a kapcsolódó szervezetek delegáltjaival együtt 238 szavazat dönt arról, hogy maradhat-e a nagyobbik magyar kormánypárt a néppártban – mondta Törcsi Péter.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Politikai játszma az egész!!! A fidesz bennmaradására szüksége van a Néppártnak a többség megtartása érdekében és ezt meg akarják tartani még ha az ördöggel kell összefogniuk akkor is. Szégyelhetik magukat, ha nem az EU értékeit tartják szem előtt!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.