Egy nappal a Néppárt szerdai brüsszeli közgyűlése előtt levelet írt a magyar kormányfő a bajor állam kancellári hivatala vezetőjének, amelyben megerősítette, hogy a budapesti CEU továbbra is kutathat és oktathat Magyarországon – jelentette a Süddeutsche Zeitung.

Orbán Viktor miniszterelnök elfogadta a bajor tartományi kormánynak a budapesti Közép-európai Egyetemmel (CEU) kapcsolatos javaslatát a tudományos együttműködés elmélyítéséről – mondta Florian Herrmann szövetségi-, európai és médiaügyekért felelős bajor miniszter, a tartományi miniszterelnöki hivatal (Staatskanzlei) vezetője a Süddeutsche Zeitung című müncheni lap szerdai számában.

A Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa elmondta:

Orbán Viktor "köszönettel elfogadta" azt a bajor javaslatot, hogy a müncheni műszaki egyetem (Technische Universität München – TUM) finanszírozzon a CEU-n két tanszéket, amelyeken a demokrácia és a kormányzás tudományos kérdéseivel foglalkoznak, és vegyen részt egy harmadik tanszék finanszírozásában is, amely alapítványi formában működne.

Florian Herrmann kiemelte:

Orbán Viktor garanciát vállalt arra, hogy a CEU továbbra is folytathat tudományos kutatási és oktatási tevékenységet Budapesten.

A bajor miniszter elmondta, hogy a magyar kormányfő ezt egy levélben közölte, amelyet kedden kaptak meg. Ismertetett a levélből egy részletet, amelyben Orbán Viktor azt írta:

a magyar kormány nevében biztosítani tudom Önt arról, hogy nincs akadálya a TUM részvételének a magyar felsőoktatásban a CEU-val folytatandó együttműködés keretében

Florian Herrmann úgy vélte, a magyar kormányfő gesztusa egyértelmű jele annak, hogy enyhíteni kívánja a pártja, a Fidesz európai néppárti (EPP-) tagsága körüli vita hevességét.

Orbán teljesíti Weber harmadik feltételét is: a CEU tovább oktathat és kutathat Magyarországon

Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét 2019. március 12-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A Süddetsche Zeitung összeállításában azt írta, hogy

Orbán Viktor a CEU-ra vonatkozó bajor javaslat elfogadásával teljesítette valamennyi feltételt, amelyet az EPP európai parlamenti választási csúcsjelöltje, a CSU-s Manfred Weber megszabott a Fidesz EPP-tagságának megőrzéséhez.

Weber múlt heti javaslata szerint a müncheni egyetem segítségével két tanszéket finanszíroznának (demokrácia, kormányzati ügyek), illetve egy harmadik alapítványi formában működne. Orbán tegnapi levele szerint a tényleges konstrukció kialakítása a két egyetemen múlik.

Weber múlt heti budapesti látogatásán három feltételt szabott Orbánnak a Néppártból való kizárás elkerülésére (Brüsszel-ellenes plakátkampányok befejezése, bocsánatkérés a kampánybeli károkozásért és a CEU Budapesten maradása).

A fenti levéllel Orbán Viktor lényegében mindhármat teljesítette

- írja a Portfolio.

Forrás: MTI, Portfolio

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Meg még pénzt is ad hozzá a bajor...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
TASzSz
Meg még pénzt is ad hozzá a bajor...
Jozefina
Most meghátrál orbán Mert az érdeke így kívánja) és holnaptól újult erővel fog támadásba lendülni!!! Ráadásul a sok nyigati idóta ezt nem veszi észre??!! Orbán az orruknál fogva vezeti őket!!!
szép új világ
@Jozefina: Orruknál fogva vezető őket, úgy ahogy a magyarokat.
menekült
Két éve kezdődött 0rbán egy aljas húzásával, hogy el akarta takarítani innen a CEU-t. Azóta csak becsmérelte és hazudozott. Most meg már mindennel benyal a Néppártnak, csak hogy maradhasson.
Remélem, egyszer csak kirúgják már onnan.
silber13
Nem kell csodálkozni, lételeme a hazudozás!
nevemnick
Ha ezt a néppárt beveszi, akkor annyi ésszel rendelkeznek, mint egy földigiliszta. Most beígér mindent, mert érzi a Nagy Dakota főnök, hogy sz@rban vannak, majd folytatódik a magyar nép további menetelése a gulág felé.
De meddig tűrjük még ennek az izének a kettős játékát?
sokanvagyunk
A héten én is kaptam tőle levelet - gondolom ugyanazt több millióan - felsorolva benne változatlanul EU-s bajait, és a múlt heti letakarított plakát változatlan nyomatát. Na, ennyit az első kettő teljesített feltételről...
Eladott Ország
A Freedom House legfrissebb jelentése szerint ismét tovább romlott Magyarország megítélése, a 196 országot felölelő vizsgálat egyik konklúziója: már csak részben szabad az ország. Évek óta zuhanórepülésben vagyunk, így csak idő kérdése volt, mikor jutunk el oda, hogy a balkáni országokhoz unortodox módon felzárkózva végleg búcsút intsünk az uniós tagállamoknak. A Fidesz 2010-es kormányra kerülését követően folyamatosan, szisztematikusan épült le a korábbi demokratikus berendezkedés. Az ellenzéki sajtó megszüntetése, vagy a bíróságok függetlenségének elvétele mind-mind olyan lépések, melyek egy jól kitalált terv részei. A Freedom House egyébként utoljára 1989-ben mért hasonlót az országgal kapcsolatban, amikor még a rendszerváltás körüli időket éltük. Azonban 1990 óta egészen a mai napig szabad minősítést élvezhetett az ország. Orbán Viktor éjt nappallá tévő munkájának hála azonban ez a mai nappal véget ért: olyan országok sorába kerültünk, mint Bolívia, Sierra Leone vagy Mexikó. Románia és Bulgária pedig elhagyott bennünket, nem is beszélve Szlovákiáról vagy Csehországról.Sorossal és a bevándorlóországozással szemben a valóság az, hogy ma már van olyan afrikai ország, amely elmondhatja, hogy szabadabb mint Magyarország. Itt tartunk, kedves fideszes szavazók! Botswana, Szenegál, de még Ghána is szabadabb, mint az Orbán Viktor által Európa legbiztonságosabb és legcsodálatosabb országának aposztrofált Magyarország. Hát hogy is van ez? A CEU működésének engedélyezése csak töredéke egy normálisan működő demokráciában, de itt erről szó sincs, mert azt már a bűnöző cigány bandája telibeszarta. Lényegében a helyzet nem változott, a maffiaállamról nem is beszélve. Ezt a tróger bűnöző és politikai prostituált bandát minél hamarabb el kell takarítani a hatalomból, egyébként a büdös életben változás nem lesz! Minél később történik annál nagyobb lesz a pusztítás.
justhpeter
Szerintem ez a kis tetű zsebcézár megint a bolondját járatja a CEU-val és a Néppárttal.
A a müncheni műszaki egyetemmel való együttműködésre mondott igent és nem a CEU által kiadható amerikai diplomára.
Aki ezt beveszi meg is érdemli, de ne várjon tőlem szavazatot.
verőce21
A CEU eddig is működhetett M.o.-on, csak amerikai diplomát nem ad egy éve. Ebben semmi sem változott.
Mi az újdonság most?
Pálinkafőző Rézüst
tipikus...Beengeded a házba,egy ideig csendes, utána át akarja venni a hatalmat. Ha mégsem sikerül neki, akkor sunyin meghuhyászkodik... de keresi a következő alkalmat a szemétségre...A víriben van. Ennyi. Szégyen Magyarországra, szégyen a MAGYAROKRA!
menekült
@verőce21: De, pont az változott, hogy a felsőoktatási törvény módosítása óta (2017.04.04) a CEU nem adhat ki amerikai diplomát. A törvénymódosítás pont azért született, kifejezetten a CEU ellen, hogy ne adhasson, addig csak a CEU adott két diplomát. Akkor 0rbán azt hazudta, hogy ezzel a CEU jogtalan előnyt szerzett. Ez hazugság, a többi egyetem nem végez olyan képzést, amit Amerikában is akkreditáltak. Abban a pillanatban, amikor elfogadták ezt a törvényt (ezt is az ötlet nyilvánosság elé kerülésétől pár napon belül), dőlt a mocsok 0rbán és a fideszék szájából, hogy az egyetem törvénytelenül működik, csaló, és ami csak kifért a bűzös szájukon. Na hát ezért aljas ez az egész történet.
csak úgy....
@verőce21: te csak kicsit vagy nagyon hülye? tibi-tibi...
menekült
Meg még annyi:
"Orbán Viktor garanciát vállalt arra, hogy a CEU továbbra is folytathat tudományos kutatási és oktatási tevékenységet Budapesten." Ez nem elég a CEU korábbi működéséhez. Nagyon kíváncsi vagyok, Michael Ignatieff mit szól ehhez. A CEU további jogi garanciákat vár a működéséhez.
Eriksson
Weber nagyon teper, hogy Orbán azt tegye amit ő akar, mert pártelnök akar lenni.
Orbán meg azt akarja, hogy Weber nyerjen, az érdekek találkoznak.
RonaGyuri
hogy mit csinál??? mit teljesít?? ne már ezek tényleg nem 100asok!! =))
csak úgy....
Orbán a jól bevált sorosos szöveggel,meg a megvédjük európát dumával csinál választási hadjáratot ,erre vevö a többség,
mert alaposan át lett mosva a búrájuk! a butából még butábbat csináltak a hatalmuk érdekében!
Arra kíváncsi leszek,hogy ha milliárdokat kell majd az EU nak visszafizetni a "zsebre tett" pénzek miatt,azt ki a tökömmel fizettetik ki? nem ám Lázárnak el köll adni a kastélyát,mert ...
Nyugaton,ezek már lakat alatt lennének...
csak úgy....
@Eriksson: Európában csak a CSUnak fontos Orbán és érdekes módon a Manfred CSUs...
Orbán,ill.a Magyarok nyakán akarnak AfD szavazókat halászni...
Eriksson
@csak úgy...: Ilyesmire utaltam volna, csak egyszerűbb megfogalmazásban.
csak úgy....
@Eriksson: szerinted a választások után a korrupciós dolgokkal ,hogy lesz ?
ha marad néppárti a fidesz,vagy sem !? nem értitek,hogy itt erröl van szó?
orbánék,pofátlan módon eu pénzekböl gazdagodnak,persze szerinted ez okos és helyes,de a következmények?
szerinted miért szeretik a nyugati cégek orbanisztánt? ott azt tudnak csinálni a melóssal amit akarnak...,persze szerinted ez is OK,mert szorgalmas a magyar...,jövöre akár szorgalmában a 72 éves koráig is dolgozhat és nincs rokkant nyugdij, ...ezt is érted,hogy ezzel mit akartam mondani?
tulipan
Ugyan kérem, nehogy elhigyje már egy pllanatig is valaki, hogy ez a narancsos rinocéros valamit is betartana az igéReteiből"! Csak imitálja...! A rohadék!
csak úgy....
@Eriksson: tudod mit!? fogalmazz egyszerübben,már alig várom...
Eriksson
@csak úgy...: A korrupció az unióban is rendre ott van, és ott is lesz ezután is.
Hogy ki, mitől gazdagodik, az külön cikket érdemelne. Volnának példák innen is, onnan is.
A nyugdíjkorhatár mindenhol probléma az elöregedő társadalmak miatt, ez nem magyar jelenség. Sok uniós országban magasabb a korhatár.
Nyugati cégek nem dolgoztatnának itt, ha nem volna megfelelő emberanyag.
Nem tudom érted-e, hogy nem néhány magyar állampolgár fejvesztett pánikolásán és iránymutató javaslatain múlnak ezek a dolgok.
csak úgy....
@Eriksson: mesélj az unios korrupcióról,még mielött folytatjuk! politikusokat nevezz meg és ne cégeket!
még az a rusnya pitsca Angela sem gezdagodott és a kedvenced a kócos holland,szintén nem...
Má megent maszatolsz ,megfelelö ember anyag ? te ezt így szoktad ha EMBEREKRÖL beszélsz ?
csak nem munkaügyes vótá a múlt rendszerbe ,mert akkor értelek, emberanyagilag...
az utolsó mondatod,nekem magos! idézlek:"Nem tudom érted-e, hogy nem néhány magyar állampolgár fejvesztett pánikolásán és iránymutató javaslatain múlnak ezek a dolgok."
nagyon körmönfont és érthetetlen ..., marxista-leninista esti tagozatos szöveg
Eriksson
@csak úgy...: Megint csak elemzel, belekötsz kifejezésekbe ahelyett, hogy értelmezni próbálnád amit közölni akartam veled.
csak úgy....
@Eriksson: Remélem,hogy nagyon sokáig fogsz élni és eszedbe jutok majd,-én figyelmeztettelek a többi a te dógod!
verőce21
@menekült: A bp.-i CEU ezután sem ad ki amerikai diplomát! Nem értetted meg egészen az előző beírásom. Éppenhogy nem változott semmi az elmúlt cca. egy évben, amióta a magyar CEU nem ad ki amerikai diplomát!
A pénzt köszönettel elfogadtuk, de az égvilágon semmi nem változik. Ill. annyi, hogy az oktatókat le lehet más szakokon kötni és tovább fizetni.
Eriksson
@csak úgy...: Nefossámá. Semmi sem tart örökké, az élhető élethez türelem kell. Egy szép napon arra fogsz ébredni, hogy minden megváltozott. S akkor vagy jobb lesz, vagy rosszabb.
Nem várható el, hogy a világ alkalmazkodjon hozzánk, nekünk kell megtenni azt a saját érdekünkben.
papa.49
Most mindent MEGÍGÉR, AZTÁN SZARIK AZ EGÉSZRE KIZÁRNI, OSZT: JÓNAPOT !!!
verőce21
@csak húgy...: (15:18) Te pedig nem kicsit vagy nagyon hülye, Hugyos-Hugyos Copter!
csak úgy....
@verőce21: rólad nem is mondtam semmit,mert te szóra sem érdemes ...,te durbincs fenegyereke?
csak úgy....
@verőce21: ne fárassz , eszed annyi mint a rogán cilinek ,barátnöstü mindenestü...
verőce21
@csak húgy...: Te örülnél Hugyos, ha csak fele annyi eszed lenne is, mint "a rogán cilinek". :)
csak úgy....
@verőce21: gyere próbáljuk ki , persze neked nem teszem szét a lábam...
különben az anyád hugyos ,az a böcsületes jó asszony ...
verőce21
@csak úgy...: Félkegyelmű vagy te! - egyre nyilvánvalóbb!
Miért írogatsz ide általában kétnaponta? Akkor engednek csak számítógéphez az ápolók?
csak úgy....
@verőce21: egy egész gyesznyófarmot kívánok néki,kárpótlásul a hülye gyerökéböl kifolyólag...
csak úgy....
@Eriksson: te úgy érezted,hogy én fosok? áldásom rátok, ott baxxátok el kurucosan ahol ti akarjátok,nektek az a fontos,hogy magyarosan...
éljen orbán viktor a haza megmentöje ! neki a csuti gyöpön többet jelent egy füszál,mint te és a családod, majd te is reá gyüssz...
advocat
Ilyen bátor miniszterelnökre van szükségünk. Még 100 évig!
csak úgy....
@verőce21: anyádnak te észlény ,kárpótlásul...
Eriksson
@csak úgy...: Engem tényleg nem érdekel a hülyeséged.
verőce21
@csak húgy...: Kárpótlást a te anyád érdemel, a Félkegyelmű fia miatt! :)
csak úgy....
@Eriksson: én szintén zenész ,ezt az agyament vergödszkét le tudod vakarni rólam ?
ti egy klubban sportoltok!
Eriksson
@csak úgy...: Miért tenném. A ti dolgotok a ti dolgotok.
De ha a véleményem kérdezed, szerintem bőven kiérdemelted.
csak úgy....
@verőce21: baszod,ott a lehetöség vergödszke államtitkár úr , emeljetek anyám nyugdiján ,jól kibaxtok velem de honoráljátok a félkegyelmü fiát, mert benneteket dícsér .- hasonló jókat neked...
csak úgy....
@Eriksson: lassan a visegrádi 3 ak is tudják,hogy a 4. hülye...,neked erre még idö kell...,én ráérek.
Lepényleső
A bán és a garancia? A szavak olyan kapcsolata,melyek még nem jöttek létre soha?
Mi várható erre alapozva? Talán ne a ma született bárány legyen aki ezt megmondja?
nezelodo
Van még az EU-ban, aki elhiszi Orbánnak egyetlen ígéretét is? Nagy összegben mernék fogadni rá, hogy egyik ígéretét sem fogja betartani, csak bepróbálkozott, hátha megint hülyére veheti őket. Persze a bulit, amivel az EU első számú politikusa akart lenni, mi adófizetők szívjuk meg, mint a vejkó led lámpáival , meg a Lenci (Vitya) gazdagodásával.
tulipan
Hazudozni a dagadt viziló vezette mocskos, narancsos SENKIHÁZIAK TUDNAK IGAZÁN! Más a közelükbe sem érhet!!!
hvg.hu/gazdasag/20190321_fidesz_felfuggesztes_neppart_tanacs_kovetkezmenyek
Eladott Ország
@verőce21: tegnap, 14:34; Akkor miért költöztek át Bécsbe?Szarházi fidesz f@asszopó?! A kérdésre válaszoljál te szarházi!
A CEU oktatói miről panaszkodtak?
verőce21
@Eladott Ország: Azért költöztek át, mert csak Bécsben fognak amerikai diplomát kiadni, Budapesten nem!
Egy csomó pénzt azért adtak most, hogy ne szüntesse meg teljesen a CEU-t a magyar kormány.(Amit nem is akart.)
Ebből a pénzből fizetik majd a "bajor tanszékek" oktatóit.
Szóval adtak egy csomó pénzt CEU-nak, hogy jól megijedjünk. (A pénztől. Pedig nem szokásunk.)
Eladott Ország
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/47452641_10212592700165155_4828490272402833408_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=f61991aca920d655ae4a31ee0164df06&oe=5CAB5096
Minden idők legnagyobb köpönyegforgatójának, notórius hazudozójának szélkakasa és pávatáncosa olyan gyomorforgatóan elismerő szép szavakkal emlékezett Antall kormányára, mintha nem ő maga támadta volna a legnagyobb vehemenciával 1990-ben a magyar parlamentben Antall még meg sem alakult kormányát. Ez önmagában is hányinger. Hát itt tart ez az embernek is egyre kevésbé nevezhető alak, aki 1988 áprilisától a Soros Alapítvány támogatásával működő Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt, és aki 1989 szeptemberétől 1990 januárjáig a Soros Alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ban az angol liberális filozófia történetét hallgatta: az Antall Józsefre emlékező konferencián 2018-ban Soros György országkifosztó javaslatát veszi a pofájára. Úgy, hogy 2018-ban elüldözte Magyarországról azt a CEU-t, amelynek budapesti elindításával kapcsolatos szándéknyilatkozatot Andrásfalvy Bertalan, az Antall-kormány kultuszminisztere ( nem az SZDSZ!) írta alá. 1990. szeptemberében. Mindössze 8 hónappal azt követően, hogy Orbán megszakította Soros-ösztöndíjas oxfordi tanulmányait. Valóban a fidesz nem szokott a pénztől megijedni ezért azt ellopja. Sikerült is Európa második legszegényebb országát/cselédházát létrehoznia.
Eladott Ország
@verőce21: tegnap, 20:26; A választ lásd ma, 06:45 alatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.