Joseph Daul néppárti elnök azt posztolta a Twitteren, hogy azonnali hatállyal határozatlan időre felfüggesztik a Fidesz tagságát. A posztja szerint 190-en szavazták meg a javaslatot és 3-an szavaztak ellene.

Döntöttek a Fidesz kizárásáról Brüsszelben

A felfüggesztés részeként a Fidesz nem vehet részt a Néppárt ülésein, nem szavazhat és jelölteket sem állíthat a pozíciókra.

A szavazás után Manfred Weber azt mondta, nagyon intenzív délutánon vannak túl és nem volt egyszerű a döntés, de a Fidesz tagságát felfüggesztik.

Azt mondta, a Néppárt a felfüggesztés mellett döntött, ez azt jelenti, hogy nem szavazhatnak, nem vehetnek részt gyűléseken, így már a csütörtöki gyűlésen sem. A Fidesznek a felfüggesztés ideje alatt semmilyen beleszólása nem lesz a Néppárt politikájába. "Ez egy egyértelmű döntés" – mondta Weber

A kormánymédia máshogy tudja

Az Origo információi szerint nem zárják ki a Fideszt és nem is függesztik fel a néppárti tagságát. A Fidesz úgy döntött, hogy egy ideig önként felfüggeszti részvételét az Európai Néppárt munkájában.

A portál szerda esti cikke szerint a Fidesz ezalatt tárgyalásokat fog folytatni az úgynevezett bölcsek tanácsával.

Ez a testület foglalkozna a felfüggesztés ügyével.

A Fideszt is három politikus képviseli majd a tárgyalásokon: Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke, Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője és Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az európai néppárti (EPP) politikai közgyűlése szerdai brüsszeli ülésén tárgyal a Fidesz kizárására irányuló indítványokról. Az elnökség a pártcsalád alapokmányának 9. pontja értelmében javaslatot tehet a Fidesz kizárására vagy tagságának felfüggesztésére.

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hüvelygomba
A FIDESZ az EPP-n kívül is FIDESZ. Az EPP meg a FIDESZ-szel együtt se néppárt. Az EU meg nem a magát EPP-nek nevező banda, amiből Orbánék - mint valódi néppárt - mindenképpen kilóg. Ha kiteszik maguk közül, akkor úgy járnak, mint a választások előtt osztódással szaporodó magyar, ellenzéki pártocskák. Hurokkal a nyakukon kirúgják maguk alól a hokedlit…
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
@Shikari: Mindenki tudja, hogy azok ti vagytok és ilyen fideszes tetű módon másra mondva tereltek. Hát ilyen a féreg fidesz gerinc, de jól fizetett! :) A hazudozásodra persze nem kell reagálni. Inkább ne is, mert nem érdekel a csípőből hazudozó szarfolyamod.., gondolom az egész néppárt hazudik mi...:)
SystemError
@Pegero: De majd a dezinformátor FakeBoy megmondja a tutit mi..:) Na huzzál vissza bkv ellenőrnek, ahonnan felkarolt a Kubatov..
SystemError
@Shikari: 06:06 Nem érzed, hogy nevetségesen komolytalan vagy, ezt még egy igazi barom fideszes sem gondolja..:)
SystemError
@Shikari: Kár, hogy a szavad és a véleményed egy darab szart sem ér, ahogy hasonló gerincű, anyját is letagadó munkáltadódnak sem..
SystemError
@Shikari: Azért használom, mert veled, fizetett gecicvel ellentétben nem csak felhasználom, hogy átbasszam az országomat te féreg! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.