"Pokolfajzat férjnek" nevezte Donald Trump amerikai elnök szerdán főtanácsadója, Kellyanne Conway férjét az őróla írt, az elnök elmeállapotát bíráló, egymást követő mikroblog-bejegyzései miatt, s Conway ebben a helyzetben nem a férjét, hanem az elnököt vette védelmébe.

Az elnök főtanácsadójának férje lényegében elmebetegnek nevezte Trumpot

A férj, George Conway konzervatív jogász a hét vége óta több Twitter-bejegyzésben fejezte ki negatív véleményét Donald Trumpról a sajtót, az Oroszországgal összefüggő nyomozást és a néhai John McCain republikánus szenátort bíráló mikroblog-bejegyzései miatt.

Az egyik bejegyzésében a jogász – aki a minap azt mondta, hogy inkább Ausztráliába költözik, minthogy még egyszer Trumpra szavazzon – azt állította, hogy az elnök mentális állapota rossz. Majd egy nappal később hozzátette: "tovább romlik". Egy másik bejegyzésben arra intett

minden amerikait, beleértve a médiát, a kongresszust, az alelnököt és a kormányzatot, hogy gondolkodjék el az elnök elme- és lelkiállapotán.

A bejegyzések egyikéhez bemásolta az amerikai pszichiátriai társaság mentális problémák diagnosztizálásáról szóló kézikönyvének címlapját, továbbá külön kiemelte a könyvből azokat az oldalakat, amelyek az úgynevezett "narcisztikus személyiségzavar" diagnosztizálásáról szólnak.

Kedden a The Washington Postnak adott interjújában George Conway arról beszélt, hogy Trump neki is jogászi állást ajánlott az igazságügyi minisztériumban, de ő ezt visszautasította.

Reagálásában Donald Trump először "totális lúzernak" nevezte George Conwayt, aki nyilván

ideges, mert nem kapta meg tőle azt az állást, amit annyira akart,

aztán újratweetelte egyik munkatársa bejegyzését, amely szerint Trump és George Conway nem is ismerik egymást.

Szerdán az Egyesült Államok elnöke "Kellyanne Conway úrnak" nevezte és "pokolfajzat férjnek" minősítette főtanácsadója férjét.

A főtanácsadó napok óta a tévéstúdiókat járja és lapoknak ad magyarázkodó nyilatkozatokat. Kellyanne Conway még hétfőn több televíziós interjúban hangsúlyozta, hogy nem osztja a férje véleményét Donald Trumpról.

Négy gyermekünk van és inkább velük foglalkozom, nincs időm minden Twitter-bejegyzést elolvasni

- fogalmazott Conway, aki 2016-ban Trump kampányigazgatója volt. Szerdán a Politico című lapnak és a CNN hírtelevíziónak adott interjújában leszögezte: a nyilvánosság előtt zajló vitában az elnök és nem a férje mellett áll. Mint fogalmazott: ő is Trumphoz hasonlóan válaszolt volna arra, ha valaki az elmeállapotára tesz megjegyzést.

Különös ez a helyzet, kivált a politikában és Washingtonban, de a republikánus politikában mindenképpen. Szokatlan egy férj számára, hogy a felesége révén legyen híres

- fogalmazott a CNN-nek, miközben okosnak tartotta Trump megfogalmazását a "Kellyanne Conway úr" becenévről.

Kellyanne Conway elmondta, hogy a 2016-os elnökválasztási győzelemkor a férje szinte sírt az örömtől, de azóta megváltozott a véleménye Trumpról. "Az enyém nem változott. És Donald Trump sem változtatott a véleményén" – tette hozzá.

A Politico című lapnak a főtanácsadó fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy "nem izzad le" a férje és a főnöke közötti erősödő feszültségtől, és a kettejük vitája egyáltalán nem befolyásolja sem az elnökhöz, sem a férjéhez fűződő viszonyát.

Kellyanne és George Conway 2001 óta házasok és négy gyermekük van.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Nagyvilág - 2019. July 23., 19:19
A britek nem örülnek Boris Johnsonnak
Nagyvilág - 2019. July 23., 21:08
Trump büntetővámokkal zsarolja Guatemalát

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Na ugye, hogy Amerika sok mindenben előttünk jár! Szabad pl a vélemény nyilvánítás. De azért nekik is lassan nyílik ki a szemük.
Jozefina
A republikánusok és amerika szégyelheti magát ilyen vezetővel!!!??
Lepényleső
Lehet,hogy nem lenne egyedül az elnökök tömegében?
kokopelli
@papa.49: Miért is nem vette be a papa az üzletébe akkor,amikor " Daliy Soap"-ból mint
bájgúnárt kirúgták!Évtizedekig próbálkozott,hogy Las Vegasban bevegyék a hotelépítők csa-
patába,de közben sikerült neki a "virágzo" Atlantik City-t gallyra vágnia,családok vállalkozá-
sok több százait csődbe juttatva a bankjával! (Egy szálloda/casinosikerült neki L.V.-ban)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok