Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és George F. Hemingway, a Budapest Honvéd labdarúgócsapat tulajdonosa csütörtök délben lerakta az új Bozsik Stadion alapkövét.

Lerakták az új Bozsik Stadion alapkövét
Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Szabó Tünde beszédében úgy fogalmazott: az új létesítmény nemcsak a kerületnek, a fővárosnak és az országnak lesz fontos része, hanem a dél-pesti régiónak is.

"A sportág történetének kiemelkedő földdarabján kezdődik most el az új stadion építése, hiszen a névadó Bozsik József, valamint Puskás Ferenc innen indult el a világhírnév felé, és hagytak maguk után egészen rendkívüli örökséget. Kezdődjék a munka, folytatódjon a történelem"

- mondta Szabó Tünde.

George F. Hemingway hangsúlyozta: az új stadion műszaki átadására 2020. június 12-én kerül majd sor.

"Besorolása alapján csak Bajnokok Ligája-döntőt nem tudunk majd rendezni benne, azon kívül azonban mindent"

- közölte.

Az új Bozsik Stadion az UEFA 4-es, valamint az MLSZ I. osztály A kategóriába kerül. A lelátórész 8200 néző befogadására lesz alkalmas, a főépületet háromemeletesre tervezték, a korszerű pályavilágítási-rendszer pedig HD-minőségű közvetítéseket tesz majd lehetővé.

A klubtulajdonos megemlítette a kivitelező Pharos 95 Sportpályaépítő Kft.-t, valamint a West Hungária Bau Kft-t. Előbbivel kapcsolatban hozzátette: a közelmúltban átadott utánpótláscentrumnál is együtt dolgoztak már, és elégedettek voltak a céggel.

A csütörtöki eseményen mintegy 250-en jelentek meg, ott volt Gajda Péter, a XIX. kerület polgármestere, Bozsik Péter, a stadion névadójának fia, valamint a kispestiek jelenlegi felnőtt csapatának tagjai, akadémistái, illetve egykori kiválóságai közül többen.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Kellett, mint egy falat kenyér. Rég volt már stadionépítés kicsiny hazánkban.
papa.49
@Qqberci: Őt felcsutkán a ,,fűtött gyep alá teszik ahogy a kulával szokás )))))))))))))))))))))))
csipetke
@Commenter: 17:45 ...és ez csak az,amit itthon szórnak el focira,akkor még hol van az a pénz,amiből 9 külföldi csapatot támogatnak,és zsákszámra öntik a külhoni magyaroknak ilyen-olyan címen a magyar adófizetők pénzét.
namihami
Akkor mégegy (csak nagyon kicsit, de) bajnokesélyest sikerült a Fradi-Videoton útjából kistadionolni. Arra a kettőre maradhat a honi TA(h)O pénz mellett a nemzetközi summa is. Végre a havi 20 milliójukat tisztességes és a teljesítményükkel arányos pénzre lehet majd emelni. Ezentúl majd a tehetségükkel lesz a jövedelmük.
És csak úgy mellékesen:: a Honvédnak nem magánember a tulajdonosa? Persze, papíron a Videoton és a PAFC is az.
Még sehol nem olvastam, hogy a Bayernnek vagy a Mu-nak, Ajaxnak az állam építette volna a stadionját. Persze, ez az olvasatlanságomnak is betudható. Betudható???
Lepényleső
Ott is kellene hagyni egy tábla kíséretében,"Memento a diktatórikus gondolkodás jegyében"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.