Ilyenkor, "tavaszvíz" idején, túl a március 15-i megemlékezés-tüntetés dandárján indul minden évben Budapesten a lomtalanítási szezon. Kerületenként más hétvégén teszik ki az utcára a helyiek, amire már nincs szükségük. Van, aki hobbiból kolbászol a "kincsek" között és próbál az igazira rátalálni, ám a nagy többségnek fontos bevételi forrást jelent az újrahasznosításuk.

(Forrás: varosikurir.hu, Városi Kurír által)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Shikari
Igaza van Balázsnak. Az agresszív orkok már egy- két nappal a lomtalanítás előtt oda vackolnak és aztán agresszíven őrzik a kirakott lomokat. Egész iparág telepedett rá már a lomtalanításra, de folytatják ezt teherautóval is.
Hol adóznak ezért? Milyen környezetvédelmi szabályokat tartanak be? Ráadásul, ami tetszik nekik és színesfém van benne azt szétverik, a szemetet meg szerte szét hagyják.
Nessy
Ok. Akkor minden házhoz álljon oda lomtalanító autó, és egyből pakolják fel a nem kellő tárgyakat. Akkor talán nem lennének az erdőszélek, a panelek közti parkok év közben is tele a lakás felújítás bontási törmelékével, a megunt bútordarabokkal, gumiabroncsokkal, és egyéb kacattal.
Shikari
@Nessy: A lomtalanításba sittet, veszélyes hulladékot nem visznek el.
CsipkeRózsa
Amit kidobnak a lakók, többnyire ócska holmi, akinek pedig szüksége van rá, vigye el, hasznosabb, mint hogy a lomtalanító autó ledarálja.

Azért az adóztatása túlzás volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok