Állami tulajdonú cégek majdnem 3 milliárd forint közpénzzel támogatták az Orbán Viktor által alapított felcsúti fociakadémiát társasági adófelajánlásokkal.

19 milliárd TAO forintot kapott Orbán akadémiája

A Transparency International pereltek ki a 2011 és 2016 közötti időszakra vonatkozó adatokat.

A cégek társaságiadó-felajánlása ebben az időszakban elérte a 19 milliárd forintot a felcsúti Puskás Akadémiánál. Nem nagyon volt olyan, a közbeszerzéseken az elmúlt években nagy sikerrel szereplő cég, amely ne juttatott volna tao formájában közpénzt az akadémiának.

Az állami cégek 2,7 milliárd forintot ajánlottak fel 2011 és 2016 között. Küldött pénzt a Mol, az Erzsébet Utalványforgalmazó, az MMB Földgáztároló és az FGSZ Földgázszállító is.

A Felcsútra taózó magáncégek között ott van Orbán Viktor apjának bányászcége, a Dolomit Kft. is 263 millió forinttal, illetve vejének, Tiborcz István korábbi cége, az Elios is 6,9 millióval. Mészáros Lőrinc 835 millió forintot juttatott saját városának fociakadémiájának cégein keresztül.

Forrás: index.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Demagóg leszek. Az országoos mentőszolgálat éves költségvetési "támogatása" 37 milliárd csengő magyar forint.
És miért tettem idézőjelbe a támogatás szót? Mert ez nem támogatás-(bár kormánykörökben minden majd minden közösségi szolgáltatás finanszirozáását támogatásnak mondanak) a mentőszölgálat éves költségvetési finanszirozási összege,mint közösségi szolgáltatásé. Ezért fizetsz adót-többek között. Mig a foci tényleg támogatást kap- szintén a te adódból( a TAO-t is kitermeli valaki!!!),ugyanabból a zsebból. Melyik az amelyikért szivesebben fizetsz adót?
Hútlen kezelés-és búnsegéd mind, aki a ezt megszavazta.
papa.49
Oszt. hányadik is a tabellán ez MCSCSCS társulat ???
Hofi vicc ,,Tud focizni? Nem! És ha megfizetem ?,, ezek még pénzért se tudnak focizni !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.