Idén tavasszal 22 millió facsemete elültetésével járul hozzá a kormány a magyar erdők fenntartásához – mondta az agrárminiszter csütörtökön Kismaroson. A facsemeték elültetése 2000-2500 hektárnyi erdőterületet jelent Nagy István szerint.  

22 millió fát ültetnek Magyarországon

21019-ben már 4800 hektárnyi erdőterület telepítésére adott engedélyt a minisztérium és elbírálás alatt van még 1200 hektárnyi kérelem. Az idén 6000 hektárral kívánja növelni a magyar erdők területét a tárca, amivel a levegő tisztaságához és a klímaváltozás elleni küzdelemhez is hozzá kívánnak járulni.

A miniszter elmondta, hogy a 22 millió facsemete az erdőfrissítést szolgálja, míg a 6000 hektár az új erdőtelepítéseket. Magyarország erdőterületeinek több, mint a fele, 1 millió 150 ezer hektár állami tulajdonban van, így az állami erdőgazdaságok évente több milliárd forintnyi turisztikai, közjóléti fejlesztést hajtanak végre. Az erdésztársaságok kezelésében összesen 81 kilátó, 159 szálláshely, 36 erdei iskola és 25 látogatóközpont található – mondta.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A kidőlt, kiszáradt fákat meg oda kéne adni a rászorulóknak, mert most ha valaki hazavisz belőle és a söndörök meglátják, vagy felnyomja valaki megbüntetik !!!
Ott vannak az ártéri erdők ahol még jó is lenne ha azokat akidőlt fákat eltakarítanák, mert így csak fokozzák az árvíz veszélyt 444

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.