A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerint a Fidesz nyerte meg a néppárti csatát, olyan jó kompromisszum született, amely az Európai Néppártot (EPP) segíti.

Orbán Balázs az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában azt mondta: az EPP "bevándorláspárti ága" és a Soros György által támogatott baloldali pártok nem tudták kizáratni a Fideszt, így sikerült megőrizni a néppárt egységét.

A Fidesz javaslatát fogadták el végül, amely szerint létrejön a vizsgálóbizottság, a magyar kormánypárt pedig önkéntesen nem gyakorolja tagsági jogait a néppártban

- tette hozzá.

"Egyébként én úgy látom, hogy magyar szempontból az európai parlamenti párttagság az sosem cél – mindegy, hogy ez melyik pártnak a tagságát jelenti –, hanem egy eszköz, amin keresztül a kormánypártok és a kormány Magyarország érdekeit tudja az Európai Parlamentben képviselni" – mondta.

Tehát a vita kimenetele attól függ, hogy Magyarország milyen konstrukcióban tudja hosszú távon az érdekeit képviselni, milyen konstrukcióban tud szövetségeseket találni az európai keresztény értékek védelmére és a migráció megállítására – fűzte hozzá.

Orbán Balázs: a Fidesz nyerte meg a néppárti csatát

Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart az Európai Néppárt politikai közgyűlése után az Európai Parlament épületében, 2019. március 20-án. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Az államtitkár a Kossuth Rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában a pénteken a Várkert Bazárban kezdődő migrációs konferenciáról azt közölte, itthon még nem volt és Európában is csak ritkán szerveznek ilyen nagyszabású rendezvényt.

A magyar migrációs politikának van egy "intellektuális, szellemi gravitációs ereje", tehát egy igazodási pont.

Azok, akik aggódnak az illegális migráció miatt, akik a határok megvédésére, a nemzetállamok továbbélésére szeretnének fókuszálni – legyenek azok politikusok vagy szakértők –, azok számára Magyarország jó referenciává vált, és őket hívták a konferenciára – tette hozzá.

Forrás: MTI

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Erre szokták mondani ,,még két ilyen csata nyerés, és ELVESZTÜNK,, !!!
Olyan mérhetetlenül sötétek vagytok fütyiszek, hogy a ma ragyogó napsütés se tudna világosságot vinni a sötét, buta tökfejetekbe !!!
Ez a banda vezetőstől, tagságával együtt UNDORÍTÓ SZARHÁZIK GYÜLEKEZETE !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Erre szokták mondani ,,még két ilyen csata nyerés, és ELVESZTÜNK,, !!!
Olyan mérhetetlenül sötétek vagytok fütyiszek, hogy a ma ragyogó napsütés se tudna világosságot vinni a sötét, buta tökfejetekbe !!!
Ez a banda vezetőstől, tagságával együtt UNDORÍTÓ SZARHÁZIK GYÜLEKEZETE !!!
kereső
Tényleg egyetlen normális sincs a kormány=fidesz háza táján? Mert ez se normális".A magyar migrációs politikának van egy "intellektuális, szellemi gravitációs ereje", tehát egy igazodási pont.".-ja igazodási pont orbán elmebajához.Az a szellemi gravitáció.A hülyéknek.
nezelodo
Megint egy győztes forradalom, a Pálinkaforradalom után! Van azért egy jó oldala is, most a dakota propaganda szolgák egy kis szünetet tartanak a migráncsozásban, és Orbán győztes csatájáról az előre megírt ódát zengik. Persze a királyi tv-k rádiók hallgatói kajálják ezt is üdvözült mosollyal. Azt fel sem fogják, mibe kerül ez nekünk.
desiro
Valami nagyon komoly fődíj lehet a hülyék versenyén, ha ennyien indulnak.
Dekijafaszomezazorbánbalázs?
luiz
Hát persze, megkötötték orbánt , mint egy rühes kutyát :D
csak úgy....
"A magyar migrációs politikának van egy "intellektuális, szellemi gravitációs ereje", tehát egy igazodási pont."
fogadok,hogy a faxi durbincsra és shikarira gondót ! ...és közben, még csak el sem röhögte magát .
Aki Én
@csak úgy...: Valószínűleg ez a szellemi gravitációs erő húzza le őket a mélybe.
csak úgy....
@Aki Én: Nekik ez köll mert egyszerü és rövid , olyan SMS politikus . (soros-migráncs-stadion)
RonaGyuri
Belegondoltam, tényleg óriásit nyertek:
ezen túl nem kell foglalkozniuk az EPP dolgaival,
nem kell javaslatokon dolgozniuk,
nem kell előterjesztéseket (pl. a finanszírozás módjai) megvizsgálni és megszavazni
és ráadásul folyamatos felügyeltet is kaptak! =))
csak úgy....
@RonaGyuri: Azért én félnék, ki tudja mihez kezdenek a hirtelen jött szabadidövel...
Cicamama55
Ó hogyne! Azért lettek a fényképeken ilyen gondterhelt, olyan "mosott sz.r " ábrázatúak a Fideszes urak...:(((((((((((((
relatív
Jól érzékelhető, hogy nem fogják fel ésszel - nyilván kapacitás hiány miatt, mint már annyiszor bizonyították - mi a helyzet !

Összevissza hazudoznak győzelemről - saját magukat fűrészelték el - mert nem képesek az európai problémák megoldásában részt venni, kizárják magukat.

Így semmi értelme a következő szakaszban bárkit részükről az európai parlamentbe küldeni, nem képviselik Magyarország érdekét !
Ezzel a szavazásunkat IS egyértelművé tették, csak az ellentábor jelöltjeit kell megszavaznunk a közelgő választáson, ajd ők képviselik ezen a fórumon érdekeinket !!!
Eladott Ország
A gazda kiadta a parancsot: "Azt kívánjuk Európa népeinek, hogy szabaduljanak meg a farkasvakságtól. Vegyék észre, hogy egy liberális európai birodalomban mindannyian elveszítjük a szabadságunkat!" És a jó fizetésért elkötelezett birodalmi idióta cselédek , ráharapnak a széthurcolandó új csatakiáltásra és terjesztik, mint az eldobott migráncsszendvicstől sertéspestises vaddisznó a kórt. Most ez a fidesz új csodafegyvere, az "intellektuális, szellemi gravitációs erő". A saját gondolatok hiányában és önálló vélemény nélkül vegetáló személyzet ezt fogja harsogni úton-útfélen. Mert ezt kapták parancsba és mert valószínűleg az sem zavarja őket, hogy mennyire szánalmasak és mennyire átlátszó mindaz, amit csinálnak.
lampa laz
Orbán fejére nem ártott volna egy agykövető fejbilincset felszerelni erre az időre, nehogy ártalmas dolgokon törje azt a rusnya agyát. Ahogy @csak úgy...: írta rengeteg szabadidejük lesz és ez nem jó. Emlékszünk még mire használták az időt ellenzékként is. Ma is annak a kitalált undorító politikának a nyomorán élünk. Úgyhogy erősen vigyázzanak erre a nyughatatlan féregre, mert emiatt biztos, h forr bent az indulat és nem nyeli le ezt a békát.
namihami
Ha ez volt a nyertes csata, milyen lehet a vesztes?
Persze fideszéknél olyan nemvolt/nincs/és nemislesz, de azért a kommentárjaik mégis érdekelne.
Yoda69
A fideSS akkora gyozelmet aratott a Neppart felett, mint tegnap Magyarorszag Szlovakia ellen.
Gratulalok! Igy tovabb.
Naszadunk renduletlenul tor elore, - neki a jeghegynek.
lezer jani
AzEu-nak kell lepnie,ha nem lepnek, akkor az EU hitelesseget, a jogallamisagba vetett hitet vesztik el!Jo, mindenhol vannak jogsertesek,sehol nem nezik teljes ertekunek a szegenyebbeket,de ez nem errol szol!A fideSS szetbomlasztotta hazankat, fiaink, lanyaink elmenekultek!Gyuloletet keltett a meg ott ragadt honfitarsaink kozott.Rank szabaditotta millios szamba az uj magyarokat, akik penzert, papirert megszavaztak ot!Ok folyamatosan, tobb alneven mindenhol irogatnak fenntartjak a gyuloletet!A fideSS-nek sikerult a Neppartot is, ugyanigy tonkre tennie es ok hagytak!A valasztasoknal meglatjak ennek karat!Mar evek ota teszi ezt az EU-ban is eddig sikerrel!Kijelenthetjuk, hogy egesz Europat megfertozte fenntartja viselkedesevel a gyuloletet folyamatosan bomlasztja az EU kozosseget is!A hataros orszagok mar mindegyike gyulol miatta minket sokan haboruval is fenyegetnek mar minket!Az Osztrakok mar ket eve oda raktak a keritest csak a megfelelo jogi lehetosegre varnak es felallitjak!Se ki se be nyugat fele!Ebredni kell nekunk Magyaroknak, nem hagyhatjuk, hogy ezt megtegye gonosz terve sikeruljon!Minden nap tiltakoznunk kell a gyermekeink jovoje miatt!
Lepényleső
Most hallom először,hogy a fydes zárta ki a néppártot? Ahogy víz hajtja a hajólapátot?
human
Nem fehér és fekete a migráció megítélése. Én is aggódom a migráció miatt. De ez nem jelenti azt, hogy ne lenne más legalább ennyire fontos ügy az országban. Migráció ide vagy oda én demokráciában akarok élni és nem autoriter vezetés alatt. A korrupció legyen korrupció és ne pártprogramként próbálják lenyomni a torkunkon. A közmédia legyen közmédia és ne pártpropaganda tévé. Legyen nézhető minden magyar számára. A felügyeleti szervek legyenek pártfüggetlenek és vessenek véget az urambátyám gazdasági működésnek. És még itt a már rongyossá beszélt oktatás és egészségügy kérdése amin a jövőnk múlik.
human
@human: Ja és ami lemaradt pedig nagyon fontos. Lassan 1 millió cigány él az országban és nagy részük teljes elszigetelődésben. Ez a probléma a körmünkre fog égni. Hamarabb mint egy újabb migrációs válság.
justhpeter
Az írástudóknak meg kellene kérdezniük Orbán Balázst, hogy O1G-t a tegnap előtti Néppárt elleni győztes csata után - 3:190 - mikor fogja a fideSS a felcsúti tó közepén lévő szigetre száműzni.
csipetke
Nem tudtam,hogy mi hiányzott az elmúlt pár nap történéseiből,:-hát a Sorosozás.Most itt ez a seggnyalonc pótolta,így már nincs hiányérzetem.
simmering73
Balázskám, orvos mikor látott? Ott a helyed a vezéred mellett a grazi klinikán.
Gauntlet
Kovács vezet. egyszer hallja a rádióban: - Valaki szembe megy az autópályán ! Vigyázat, élet és közveszélyes !
Mire Kovács felháborodva: -Valaki?!?! Mindenki !
patyuka
Na már most: ha és amannyiben - szándékosan használom ezt a divatos, de nagyon hülye, így ide piszkosan illő pleonazmust - igaz az a vélekedés, hogy a magyar többség EU-párti, és minden ilyen érzelmű normálisnak is tartja magát, a májusi EUP-i szavazás a Fidesz regnálásának a Waterlojaként kell hogy végződjön...
egyember
Ez a győzelem kb. ugyanakkora, mint Napóleon oroszországi hadjárata (ahol a győztes sereg kis töredéke vánszorgott haza).
egyember
A nem eléggé tájékozottak figyelmébe: ez az Orbán Balázs nem azonos azzal, aki a "Székelyföld leírása ..." c. monumentális alkotását 1890.április 16-án végrendeletében a magyar népre hagyományozta. Aminek hasonmás kiadását 1982-ben Békéscsabán, a Kner nyomdában nyomtatták. Amit -többek között- Ortutay Gyula (is) méltatott.
patyuka
Na már most: ha és amannyiben - szándékosan használom ezt a divatos, de nagyon hülye, így ide piszkosan illő pleonazmust - igaz az a vélekedés, hogy a magyar többség EU-párti, és minden ilyen érzelmű normálisnak is tartja magát, a májusi EUP-i szavazás a Fidesz regnálásának a Waterlojaként kell hogy végződjön...
Lepényleső
Úgy van,csak a nyilatkozónak neve nincsen írva pontosan? Orbán Balázs,alias Münchausen
báró reinkarnációban?
moareka
Azt, megnyerte a géniusz a hazudozás szájkaratés világbajnokságát...
vadsanca
Borzasztó! Az ember először magának hazudik, miután már elhitte eladja másnak is.
solidedge
A Fidesz a seggével jól belerúgott az EP lábába.
Desischado
Nemcsak azért hazudnak meg hülyék, de a hívekre és a birkákra is gondolni kell! Megrengetné lehet a helyzetüket, ha beismernék, hogy alaposan seggbe rúgták őket! Hogy nézne ez ki a hívek előtt?
nezelodo
Belátom, elhamarkodottan ítéltem, amikor sallernak véltem a fidesz "néppárti tagságának felfüggesztését". Így a legutóbbi vendége nem sallert hozott ahogy 2015-ben a Mertkel sem, hanem lámpást, és ettől világosodott meg Orbán, és megelőző sallert osztott Brüsszelben, és felfüggesztette magát.
evacica
Hát ezek tényleg mesterek abban, hogy a bukást vagy a vereséget is úgy tudják előadni mintha győztek volna! Szemét egy banda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.