Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatási biztosa Fiala János műsorában, a Civil Rádióban arról beszélt, hogy nagyon nehezen élte meg a Fidesz és az EPP konfliktusát – írja a 168ora.hu.

Navracsics Tibor szerint ő magára maradt a Fideszben, túl puhánynak tartják
Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Mint mondta, ő köztudottan a párt színárnyalatai között az Európai Néppárthoz (EPP) közelebb álló árnyalat.

Ha van még egyáltalán ilyen árnyalat a Fideszen belül. De lehet már csak egyedül vagyok

- tette hozzá.

Navracsics azt mondta, ő próbált közvetíteni a Fidesz és a Néppárt között, de a Fidesz erre nem tartott igényt. 

Nem csak a közvetítésemet nem igényli, de az az érzésem, hogy néha már a jelenlétemet sem igényli a történetben

- fűzte hozzá a politikus.

Arra a kérdésre, hogy személyében mit negligál a Fidesz, Navracsics Tibor kijelentette: az iránt a gondolkodásmód iránt, amelyet képvisel, „gyakorlatilag nulla érdeklődés van”. Mivel ő kevés kérdésben gondolkozik radikálisan sokan ezt puhaságnak, megalkuvásnak tartják. 

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
A fidesz kiveti magából, ha valaki közülük normálisan akar gondolkodni, mert csak Orbán hazugságait szabad hirdetniük.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@papa.49: Amikor politológiát tanított az ELTE Jogi Karán, még tisztelték a kollégái és a tanítványai is. Aztán, ha nem is lett ugyanaz a radikális kategória mint Morvai, teljesen alávetette magát a csuti akarátának és a pártpolitikának. Mit, és miről is közvetítene, amikor már a Néppárt szemében sincs hitele? Itthon már igazságügyminiszterként eljátszotta, holott pont ő volt az, akitől egy mérsékeltebb, sőt emberibb hangot vártak a fideszen belül. Aztán nem véletlenül kapta a Navaracsicska gúnynevet.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: Neked mindig csak ennyire futja.
kokopelli
@kereső: Mi a különbség az "Alkotmány" és az "Alaptörvény" között,ha a tartalma ugyanaz?
..nem az dominál,ami benne van? Nem a minőség számít,hanem a csomagolás? (;-))
(csak kérdem)
kereső
@kokopelli: Tartalmában sem ugyanaz, nem csak elnevezésében különbözik.Bár már az elnevezés is utal a tartalmi különbözőségre
Alkotmány-önállóságot,törvények felettiséget megjelenitő külön fogalom ( Constútió és Lex)
Alaptörvény- egy a törvények között- az első a törvények között ( primus inter pare)
A tartalmi különbözőség:"Az pedig már valóban tartalmi változtatást jelentett, ami miatt indokolt lehetett az átnevezés, hogy a bármely alkotmányba illő feladatok rendezését szétosztották a magyar közjogban eddig nem létező két új jogi kategóriába: a gyakran csak általánosságokat tartalmazó alaptörvénybe és a csak az elfogadásának módjával meghatározott, de a jogrendszeren belüli helyét illetően legalábbis egyelőre bizonytalan fogalmú sarkalatos törvényekbe. Az alaptörvény ezért önmagában valóban nem alkalmas annak betöltésére, amit világszerte egy alkotmánytól elvárunk, a valódi, teljesebb tartalmát a sarkalatos törvények adják majd meg – nemcsak alapvetően fontos emberi és állampolgári jogi kérdésekben, de még olyan szűkebb értelemben vett, jellegzetesen alkotmányi szabályozást igénylő közjogi témákban is, mint az állampolgársági jog, választójog vagy a rendkívüli helyzetek." - azért idézójel, mert egy valóban alkotmányjogász fogalmazta meg a különbözőséget, még a hatálybba lépés előtt.
És hát valóba igy történt- a "sarkalatos" törvények adják az alaptörvény "lelkét"-az alkotmánynál ezekre nem volt szükség.
És ugye szokásjog!!! alapján egy Alkotmányt illik!!! társadalmi konszezussal elfogadni, az alapizénél erre nem volt/nincs szükség-azt erővel le lehet nyomni a társadalom torkán a sarkalatos törvényekkel együtt, aparlamenti többség birtokában.
Érdekes egyébként, hogy az mszp-szdsz tandemnnek 2004-ben "valódi" kétharmada volt- mégsem alkotmányoztak , sőt akkor került be az Alkotmányba a 4/5-ös szabály, mely szerint az Alkotmányt csak ilyen parlamenti többségi támogatással lehet módositani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.