Az Egyesült Arab Emirátusok a világgazdasági változások tempóját diktáló országok közé tartozik, amellyel Magyarország szoros együttműködésre törekszik – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyarország-Egyesült Arab Emírségek gazdasági vegyes bizottság második ülése után pénteken Budapesten.

Szijjártó: Magyarország szoros gazdasági együttműködésre törekszik az Egyesült Arab Emírségekkel

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Szultán bin Szaíd al-Manszúri, az Egyesült Arab Emírségek gazdasági minisztere, a Magyar-Egyesült Arab Emírségek Gazdasági Vegyes Bizottság két társelnöke megbeszélésüket követően jegyzőkönyvet ír alá a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2019. március 22-én. MTI/Kovács

Szijjártó Péter kiemelte: az emírségekbeli és a magyar vállalatok közötti együttműködést támogatja majd az Eximbanknál nyitott 630 millió dolláros hitelkeret. Megállapodtak a beruházásvédelmi megállapodás szövegéről, amelynek aláírásához egy kérdést kell még tisztázni – mondta.

A külgazdasági miniszter szólt arról, hogy 2020-ban Dubaj rendezi a világkiállítást, Magyarország részvételére a kormány 21 milliárd forintot különített el.

A magyar megjelenés központi témája a víz lesz, a bemutatkozástól a magyar vízgazdálkodási technológiák piacra lépését várják az Egyesült Arab Emírségekben

- jelezte.

Szultán bin Szajed al-Manszóri, az Egyesült Arab Emírségek gazdasági minisztere egyebek mellett kiemelte a csütörtökön aláírt innovációs és technológiai megállapodást, amelynek értelmében szorosabbra fűzik a kutatási együttműködést a megújuló energiák, a GMO-mentes élelmiszeripari termékek ipara és az önvezető autók fejlesztése területén.

Szijjártó Péter felidézte, hogy az Egyesült Arab Emírségek idén januárban nagykövetséget nyitott Budapesten.

A miniszter a két ország közötti turisztikai forgalom növekedésére számít, miután az Emirates és a WizzAir után júniustól a Flydubai légitársaság is járatot indít Dubaj és Budapest között.

Tavaly a két ország közötti kereskedelmi forgalom 14 százalékkal nőtt, meghaladta a 240 millió dollárt.

A vállalatközi kapcsolatok erősítése érdekében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara üzleti tanács létrehozására tett javaslatot

- ismertette a külgazdasági miniszter.

Szijjártó Péter kitért arra, hogy jövőre áll üzembe az Egyesült Arab Emírségek első nukleáris erőműve, amelynek működtetéséhez az országnak szakemberekre van szüksége; a képzésekhez fel kívánják használni a Magyarországon évtizedek óta meglévő oktatási rendszert. A felsőoktatási megállapodás előkészítése is végső fázisba került, így hamarosan 100 emírségbeli ösztöndíjas kezdi meg tanulmányait magyar egyetemeken – közölte.

Szultan bin Szajed al-Manszuri, az Egyesült Arab Emírségek gazdasági minisztere elmondta: emírségekbeli vállalkozók már fektettek be Magyarországon a szállodaiparba, és további lehetőségeket látnak a turisztikai kapcsolatok fejlesztésében például az egészségturizmus területén.

Hangsúlyozta: szükség van arra, hogy a magánvállalkozások új területeken is megjelenjenek. Magyarországnak, a magyar cégeknek nagy lehetőség a 2020-as világkiállításon való bemutatkozás.

A miniszter kiemelte a kis- és középvállalkozások jelentőségét, mint mondta, a kkv-k termelik az Egyesült Arab Emírségek GDP-jének csaknem 90 százalékát. Szultan bin Szajed al-Manszuri közölte: javasolják, hogy írjanak alá megállapodást a kis cégek lehetőségeinek fejlesztése érdekében is.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ott sincs egyértelmű különbség a közpénz és az uralkodó család vagyona között, ahol a kormány konkrétan egy bűnöző család tagjaiból áll össze.Nem is tudom az araboknál mi a nagyobb szentségtörés, az áfa bevezetése vagy, hogy a nők autót vezessenek. Szerintem a jófogáson eladni a megunt férjet. Már csak egy jó közgazdász kell nekik, és nagyon gyorsan az IMF még jobban fog örülni...
uploads.disquscdn.com/images/497dd056ac71329b41eed252e70ad7a0b564c36d083806062552d2c68efe6562.png?w=600&h=500
Felcsútra mondjuk kéne egy beach, oda a stadion mellé, vagy a stadiont egy óriási homokozóvá kellene átalakítani, ha már foci nincs. Mi meg fizetnénk érte magozott meggy- és csemegekukorica konzervvel, maradt még a raktáron vagy néhány milliárdnyi a nemzeti kereskedőházból. A cserekereskedelem során a dohányt pedig teveszarral pótolnánk, az kifizetőbb.
Ez lenne a hungarikum camel dohány. Ráadásul ott kolbászból van a kerítés, nem drótból mint itt...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
Szíjjas, életveszélyes agyafúrt figurák ezek és rájuk nem vonatkoznak a saját törvényeik sem úgy, h vigyázz velük, mert ahova kétlábbal bemehetsz, nem biztos, h azon is jössz ki onnan...
csak úgy....
@lampa laz: Allah szólna belöled gyermekem...,persze, ha ebbü a hosszúmarhaságbu lecsapat az arab 40 cm ,még mindíg magosabb mint a jelenlegi,focialista butha von magyarisztán...
lampa laz
@csak úgy...: hát ez nagyon teccik "...focialista butha von magyarisztán" . Na ezt tényleg nem tudnák egy tevekofferba belegyömöszölni, h aztán kivigyék a sivatagba aszalódni.
papa.49
Futsalosmajom, oszt. mit viszünk mi oda a meztelen seggünkön kívül ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.