A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára szerint a következő időszak feladata a migrációval kapcsolatos narratíva megváltoztatása.

Kovács Zoltán szerint most már máshogy kell kommunikálni a migrációról
Fotó: MTI

Kovács Zoltán a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által szervezett, a globális migráció témájával foglalkozó háromnapos budapesti konferencia első napján, pénteken arról beszélt, hogy ma már mindenki számára elérhetőek a migrációval kapcsolatban tények, valós adatok, tendenciák, és a 2015 óta történt terrorcselekmények is bebizonyították, hogy a migráció korunk legnagyobb kihívása, ennek ellenére még mindig félreértésekkel kell megküzdeni.

Magyarország az elmúlt három-négy évben egy "ördögi kommunikációs kampány" céltáblája volt, azt sugallták, hogy a magyar kormány nem a valóságról beszél a migrációval kapcsolatban

- mondta.

Kovács Zoltán példaként megmutatta azt a 2015-ös fényképet, amely Bicskén készült egy a síneken fekvő migránscsaládról, és amely azt sugallta, hogy a magyar rendőrség embertelenül bánik az illegális bevándorlókkal. A probléma az, hogy a migráció értelmezésekor ezek a képek befolyásolják az embereket – mutatott rá.

A legnagyobb feladat tehát a narratíva megváltoztatása, Magyarország legfőbb reménye pedig az, hogy az uralkodó narratíva legyőzhető egy új narratíva révén. Csak azok a narratívák maradnak fenn, amelyeknek van közük a valósághoz, Magyarország narratívája pedig közelebb áll a valósághoz, mint bármelyik másik

- jelentette ki az államtitkár.

Hozzátette, Magyarország már nyolc éve a kommunikációs harc frontvonalában van, de még mindig állja az ostromot, és megmutatta, hogy a migráció kérdésén keresztül Európa minden kihívásával szemben megfelelő attitűdöt alakíthatunk ki.

Ha megfelelő a hozzáállás a migrációhoz, akkor beszélhetünk a családokról, a gazdaságról, az Európai Unió intézményi kérdéseiről és a demokráciáról – hangoztatta Kovács Zoltán.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
@justhpeter: Amíg nem szárad a szar a vödör oldalára nincs mibe kapaszkodni, h kimászunk belőle... leegyszerűsítve, úgy viselkednek velünk mint hülye szülő a síró gyerekével, kapsz csokit, ha elhallgatsz. Megkaptuk az adósság csomag csok-kot, ettől el is alélt az ország. Tudják, ha mozgolódás van dobnak egy kis koncot, aztán kussol a nép. Amíg nem üt át a buta fejekben ez addig így is marad minden.
arcmás
Ezek az áldott jó emberek (hőskeresztények), sűrű bocsánatkérés közepette belátták, hogy ez így nem mehet tovább.
Már nagyon sajnálják, hogy annyi éven keresztül, terrorizálták a lakosságot, a magyar embereket a gyűlöletkeltéssel, uszítással, és az utolsó fillérig visszafizetik az erre költött adóforint milliárdokat (természetesen saját zsebből).

Ja nem.
Fenyegetve érzik magukat, és becsicskultak a bátrak, az erősek.
SZÁNALMAS !!!
magyarbakancs
1293 ember befogadása ellen harcoltok.
Közbe meg 4 ezer letelepedési kötvényt adtatok el ovsór cégeken keresztül.
Most jelenleg 85 ezer ember él menekült ként Magyarországon.
Qqberci
Nem lehetne ezt a mobil halálfejet végre spirituszba tenni?...
Grafix69
Lefordítva :Most már ezeket a hazugságokat nem eszi meg senki , más hazugságok kellenek de ezt a témát színen kell tartani . Faszkalap ...
kokopelli
...nem értem,mert nem hiszem hogy a "fityisznek" lenne-e erről a témáról valamit is kommunikálnia!
Schegget akarnak a szájukból megint csinálni,vagy lóvé kell,mert a csahosok újra megéheztek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.