A Fidesz nem maradhat az Európai Néppártban (EPP), ha a pártcsalád tovább tolódik balra hagyományos értékeinek képviselete helyett.

A Fidesz alelnöke a Magyar Hírlap szombati számában megjelent interjúban a Fideszre és az EPP-re utalva úgy fogalmazott,

szétköltöztünk, de még nem váltunk el.

Az MTI szemléje szerint Novák azt mondta, hogy nem érdemes ultimátumokról beszélni az EPP döntésével kapcsolatban,

nem vagyunk alá- és fölérendeltségi viszonyban egymással. Ezért is mondtuk ki, hogy akaratunkon kívül minket nem lehet felfüggeszteni vagy kizárni

– folytatta Novák Katalin, majd rámutatott,

Brüsszelben kölcsönösen adtunk egymásnak egy esélyt, hogy felmérjük, milyen perspektívát látunk a jövőre nézve.

A Fidesz alelnöke azt mondta, nincs hivatalosan olyan lista, amit pontról pontra végig kellene venni, Manfred Weber frakcióvezető és bizottsági elnökjelölt feltételeiből ugyanakkor a plakátkampány befejezése és a bocsánatkérés is teljesült. Kijelentette, a CEU-t nem tekinti olyan kérdésnek, amely sorsdöntő lenne az EPP és a Fidesz kapcsolatában, de ott is megvizsgálják az elhangzott javaslatot.

Egyébként nem vizsgálóbizottság érkezik Magyarországra, amely hoz egy egyoldalú döntést, hanem párbeszédet fogunk folytatni

– fogalmazott, példaként említve,

a helyzet olyan, mint egy házasságban, amikor a kapcsolat olyan pontra érkezik, hogy végig kell gondolni, hogyan tovább.

Novák Katalin beszélt arról is, Varga Judit uniós kapcsolatokért felelős államtitkárral és Szájer József fideszes EP-képviselővel azért segítik majd a néppárti bölcsek tanácsát, hogy végre tényeken alapuló állásfoglalás fogalmazódjon meg, ne a nyugati liberális médiából, hanem első kézből tájékozódjanak.

Novák Katalin: szétköltöztünk, de még nem váltunk el

Elmondta, egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy a Fidesz a néppártban folytatja, nagy kérdésnek nevezte ugyanakkor, hogy "a tagpártok rádöbbennek-e végre, hogy vesztes pálya a balra tolódás". Hangsúlyozta, a néppártnak csak akkor van jövője, ha jobbközép pártszövetség marad, ha pedig tovább tolódik balra, akkor a Fidesznek nincs helye benne.

Novák Katalin tényként említette, hogy nem minden – hagyományos besorolás szerint – tőlük jobbra álló erő elfogadhatatlan és szélsőséges, ezt szerinte egyenként lehet felmérni.

A kormánypárti politikus feltette a kérdést: miért hagyták, hogy

ma Európában az úgynevezett szélsőjobboldali erők birtokolják az olyan jelszavakat, mint a nemzet, haza, család és biztonság. Ez egy vesztes játszma, de még jól ki lehet jönni belőle, ha kellő időben visszatalálunk a saját értékeinkhez

– tette hozzá.

A Fidesz alelnöke reményét fejezte ki, hogy mostantól a néppárt többi tagja sem rájuk mutogat, hanem a választókhoz szól, és elmondja, milyen Európát szeretne, igent vagy nemet mond a tömeges bevándorlásra, családra, kereszténységre.

Cikk- és címlapkép: MTI/Illyés Tibor

(MTI)

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Katika, ezt, amit te csinálsz, hívja a mentálpszichológia a mindenáron való megfelelési kényszernek.
És hallván csordatársaid kinyilatkoztatásait, a jelek szerint abban a kondában ez olyan mint a sertéspestis--egymást fertőzitek vele.
Gyorsan, orvoshoz és védőoltás, ha ez ellen létezhet egyáltalán.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Igazi suttyóirodalmi allegória, hogy a fidesz kb. egyetlen nőtagja a családpolitikát viszi, a pártok kapcsolatát házassághoz hasonlítja, és úgy általában úgy viselkedik mint egy házsártos feleség. A néppárt úgy fütyült, ahogy a fidesz táncolt.
Kedves Katalin, közös értékeitek nektek Putyinnal meg Erdogannal vannak, és ezt akarjátok az európai parlamentben meggyökereztetni. Ezt most alkalma volt minden európai választónak alaposan végiggondolnia, és sok (nagyon sok) néppárti szavazó annak alapján fog a jelöltjeire szavazni, hogy azok rólatok mit gondolnak/mondanak. A felfüggesztés értelmében pofád befogod, mert -pont ezért- elég volt belőletek.
uploads.disquscdn.com/images/4b64ff1cf549112f1892052f59f74efa6fddbd16ad7db9e788dc26eca0965c78.jpg?w=600&h=446
Mindig van egy nő, akit Orbán előretol (Pelczné, Hoffmann, Czunyiné), de ezek a "hölgyek" nagyon gyorsan elkopnak a túlhasználatban. Egyre többet kell önmaguknak ellentmondaniuk, hazudozniuk, és végül ők bűnhődnek meg a tévedhetetlen vezető tévedéseiért. Ha Novák olyan okos lenne, már felismerte volna ezt a mintázatot, és óvakodna az új tótumfaktum szerepétől. De nem, ő a Nagy Családmentő Program arca és végrehajtója mellé gond nélkül bevállalja a fidesz alelnökséget; ha küldik, az EU-ba utazik mosdatni a főnököt; beáll a három magyar bölcs közé; harciasan viszi a választási kampányt... Nem lesz szép a vége.
namihami
@Eriksson: Bocs, de megint trrelsz. A kiegészítésről nemcsak Te (neked nem is feladatod), de az is hallgat, akinek vissza kellene NEKEM adnia. És sumákolnak hosszú-hosszú ideje. Pedig, szerencsére nem kenyérre kellene, de nem jönne rosszul.
arcmás
Novák Katalin, büdös a pinád?
Fehérfolyásos büdös, csípős érzés?

Tudod, a férfiaknak nem elég, ha leszopják őket, ha nem szagolhatják, nyalhatják a nunit, akkor oda a varázs.

Tudod, az igazi nagy baj azzal van, hogy ha minden össze is jön, ez csak test.
Az ember - bár testi -, de igazából szellemi lény.
Ezt te nem érted.
Ezért fogsz tudni Isten ellen támadni, és Armageddon háborújában elpusztulni.

De mondom a jó hírt, ti gyalázatosak: fel fogtok támadni.
És mondom a rossz hírt: aztán mentek a levesbe végleg.

Mit lehet kezdeni ekkora ismerettel?
Kussolni?
Vagy hülyén ráönteni az igazságot a népekre?
Már tényleg nem tudom melyik a jobbik.
arcmás
Ki bassza Novák Katalint?
És miért?
Seggbe is?
Élvezi a seggbaszást Novák Katalin?
Novák Katalin beszélnél arról, hogy milyen jó neked, amikor seggbe basznak?
arcmás
Az emberek misztifikálják ezeket a gennyládákat, de semmi misztikus nincs bennük.
A büdös magyar parasztokban semmi misztikus nincs.

Van egy dizájn baltám, és amikor eljön az idő, akkor akkor aktivizálom.
Ennyit ígérhetek.
Eriksson
@namihami: Ennyire tellett tőlem. De mindegy is, semmi értelme nem volt az eszmecserénknek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.