Azt nem lehet tűrni, hogy ezek a multinacionális cégek Európa szemetét ráöntik az országra! " - kezdett bele az Orbánnál töltött látogatása utáni megszólalásában a volt mindenminiszter, Lázár János, aki érthetetlen módon hol kívül, hol belül van a pikszisen.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A cél: teljesen megfojtani a magántulajdont, a hatalmasan pofátlan extraprofitot termelő idegenszívű multikat, helyettük saját céget gründolni, azaz államosítani az eladásra kényszerített, eddig csak félig megfojtott cégeket. Amelyeket – ilyet is láttunk már – adóforintokból jól felvásárol az állam és az Eximbank kedvezményes hiteléből továbbadja valamelyik megbízható, lojális jóbarátnak. Aki állami cégvezetőként természetesen jogosult az 5 milliós fizetésre, és a non-profit jellegre tekintettel, különféle tanulmányok és egyéb nélkülözhetetlen munkálatok elvégzésére hivatkozva további családtagok, közeli és távoli rokonok révén talicskázza vissza a pénzt a megfelelő zsebekbe. Míg egészséges piaci viszonyok között a legprofibb, legmodernebb, legjobb minőségű szolgáltatást nyújtó, új munkahelyeket teremteni képes és folyamatos technikai fejlődést biztosító cégek versengenek a fogyasztók kegyeiért, Magyarország egy szűk csoport gátlástalan meggazdagodási vágyának kiszolgáltatva, készül rálépni a sötét középkorba vezető útra. Az állami non-profit, amit Lázár János megálmodott, konkrétan az a fajta, sajnos túl jól ismert gazdasági konstukció, amelynek esetében nincs semmilyen jószándékú motiváció hatékonyan és jól csinálni azt, amit rosszul is lehet. Nincs felelősség, mert akkor is fasza, ha rossz, pazarló és ráadásul drága. Az egyre romló infrastruktúra, az elmaradozó beruházások és karbantartások, nem kell teperni, egyedül uraljuk a „piacot”, miatt egyre silányuló szolgáltatási színvonalnak köszönhetően a befektetés lassabban áramlik vissza adóként, mint amilyen sebességgel tolni kell bele a túlélést jelentő pénzt. Ekkor ott terem a gondoskodó állam és megint kártalanít, megment, segít a bajban úgy, hogy egyúttal a baráti vállalkozások jutnak megrendelésekhez. A kör végleg bezárult. Lázár János non-profit lázálma így lesz mindenkinek drága, aki adófizetőként fenntartja és mindenkinek életre szóló megélhetés, aki ezt az egészet kitalálta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Nessy: tegnap, 19:41; Kezdek aktívan aggódni. A kormány gondoskodni akar arról, hogy nekem jó legyen és ha ez nem lenne elég, meg akar védeni a rohadt-aljas multitól, aki a szemetet óhajtja rám sózni. Ahogy így hirtelen belegondolok, ahányszor megvédtek engem kormányék, annyiszor szívtam meg. Akcióterv van arra, hogy a multik ne adjanak el nekem rossz minőségű élelmiszert. Értem. Akkor én most arra szeretném megkérni a kormányt, hogy ne védjenek meg engem. Nagykorú vagyok, remekül el tudom dönteni, hogy mit akarok megvásárolni a pénzemből. Inkább azon erőlködjenek, hogy legyen jó minőségű, elfogadható árú magyar termék, ami a multik kínálatával képes versenyezni. Ugyanis megvenném én a magyart, akár még valamennyivel drágábban is, ha lenne. De sokszor nincs. Hiába akarok magyar fokhagymát, magyar őrölt paprikát vásárolni, ha nem lehet kapni. És bármennyire hazaszerető vagyok, nem fogok kétszer annyit fizetni az ugyanolyan tejért csak azért, mert rá van írva, hogy egy rohadtul boldog tehénből jött kifelé. Attól, hogy mindent kézműves termék címszóval árulnak, amibe valaki belemancsolt koszos kézzel, az még nem lesz sem jobb, sem magyarabb. Egyszóval nyugodtan ránk lehet bízni, hogy milyen terméket vásárolunk. Legyen ilyen is, olyan is és majd a piac eldönti, melyik lesz sikeres és melyik nem. A becsületes, minőségi terméket előállító termelőket segíteni kell minden eszközzel, a csalókat, silány minőséget előállítókat pedig ki kell szorítani a piacról. A nagykorú vásárlóra pedig rá kell bízni, hogy azt vegyen, amit akar és amit megenged a pénztárcája. Ennyi a titok. Szerintem.
solidedge
A multik a magyar vásárlóerőhöz igazítják a termékeiket. A minőségi árúnak magas ára van ami nem nagyon kelendő. Sok példa közül csak egyet: a nutella magas mogyorótartalmával 1600 Ft körül van. Behoznak 1 % mogyorót tartalmazó mogyorókrémet is - 500 Ft alatt van az ára - ami valóban silányabb termék de a többség ezt veszi. De a silány termék garmadával van a magyar élelmiszer felhozatalban is. Kell a magyar terméknek a konkurencia mert e nélkül meggyőződésem hogy a magyar árúnál még magasabb árral és még silányabb minőséggel találkoznánk.
emerencia
@Mirabilis: tegnap 19:49 Tegnap kimentünk a piacra. Egyedül étkezési almát sikerült venni. A többi cucc drága volt vagy silány, sok helyen ki sem írták az árakat. A disznóságok és a savanyúságok hívogatóan illatoztak de higiéniai okokból nem mertünk venni belőlük. Nem volt mit tenni, irány a Lidl és az Aldi. (Utóbbi általában a legjobb zöldségekben.)
Nessy
Pártunk és kormányunk elfelejtette megbeszélni a magyar termelőkkel, hogy "csak 2,7%" az infláció!
Egyen naponta ötször gyümölcsöt, zöldséget! Milyen szépen hangzik,. A vakóságban sokaknak ez csak úgy megoldható, hogy egy legolcsóbb almát ötfele vág!
Eladott Ország
@Nessy: Az elmúlt években Magyarországon nem volt infláció kimutatva, a párthatározatnak megfelelően, csak az orbáni Gundel menza lett olcsóbb. Matolcsy már tavaly is mondta: idén az infláció 3% lesz! Én meg azt, hogy félig eltalálta, mert 3%, de hetente...Lőwy Árpád: Disznólkodni szabad
regiszotar.sztaki.hu/docs/lowy.html?vers=21_Dragasag.html
advocat
Janó! Amíg sz@r a fizetés? Nem hozzád és társaidhoz mérik. Hanem az átlaghoz és az az alattiakhoz! Felfogtad? És valóban a csóró miniszterelnöknek ( még egy millája sincs), csak Gundel-menza jut. Érthető? Te kimehetsz a Gundelba. Vagy otthon a Fekete Sasba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.