"Mutassuk meg Brüsszelnek, álljunk ki Magyarország mellett" – így bíztatott a májusi, EP-választáson való részvételre Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.  

Orbán megint keménykedik: beszólt Brüsszelnek és a Néppártnak

Orbán a műsorban kijelentette:

"Meg kell mutatni a brüsszelieknek, hogy Magyarországon az történik, amit a magyar emberek akarnak, és nem Brüsszelben fogják mindenfajta, éppen balra húzó és tolódó pártok meg Soros György-féle "ilyen civil szervezetek" irodáiban eldönteni, mi történik Magyarországon és Európában."

Az "éppen balra húzó és tolódó pártok" megjegyzés egyértelműen az Európai Néppártra utal. A kormány kommunikációja szerint az EPP kritikái a Fidesszel szemben a néppárt baloldali szárnyától és a – kormányzat szerint – Soroshoz kötődő szervezetektől indultak.

A néppárti tagság felfüggesztése kapcsán elmondta: semmilyen pártfegyelem miatt nem adja fel a keresztény Európa megvédését és a migráció elleni harcát. szerinte a fontos dolgok soha nem a pártmegbeszéléseken, hanem a 28 miniszterelnök találkozóján történnek, ott vannak a nehézsúlyú fiúk, az az igazi menet, és ilyen szempontból Magyarország érdekérvényesítő képessége semmit sem kopott.

A bevándorláspárti országok nem adták fel, hogy kevert társadalmú, vagy multikulturális állammá átalakítsák Közép-Európát, De én állom a sarat, szemrebbenés nélkül a legdurvább konfliktust is vállalom, mert nálunk van az erkölcsi előny. Van egy elképzelésünk az életről, de mi nem akarjuk ezt ráerőltetni a Nyugatra, ők sem mondhatják meg, hogy mi milyenné váljunk.

Orbán szerint a Nyugat nem ítéli veszélyesnek a terrorizmust, a kevert társadalmat, de azért, mert egy ország nagyobb, nem mondhatja meg, hogy milyenné váljunk.

Rázhatják az öklüket, tapsolhatnak ütemesen, de a magyar emberek fogják eldönteni, hogy itt mi történjen, a kevésbé fontos kérdésekben lehet kompromisszumot kötni, de most böjt van és a böjti időszak arra való, hogy a fontos dolgoknak adjunk elsőbbséget és a lényeg a migráció.

- mondta Orbán.

Európa nem Brüsszel, hanem Európa a tagállamok. Mi bíztuk meg őket és nem ők alkalmaznak minket, ezért nekünk kell megmondani nekik, hogy mit tegyenek. Mi nem vagyunk hajlandóak azt csinálni, amit Brüsszel diktál, ha az nekünk nem jó.

Forrás: MTI

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Komolyan mondom, ez az ember már tényleg nem tudja mit beszél!! Érzi a vesztét???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Shikari: ...ha ezt te mondod, akkor én remekül érzem magam.
Eriksson
@tulipan: Nem a fa a lényeg és nem is a pocak, hanem az Eu választások. A mostani nagylegények feltehetően mennek a levesbe.
Mert ugye az nem normális, hogy valamely kis párt tagja is tanácsokat osztogathat egy miniszterelnöknek, csak azért mert ő képviselő?
Eriksson
@Aki Én: Figyelj! A magad bugyogójával foglalkozz, van mit sikálni rajta.
SystemError
@Shikari: Azon akadsz fent, hogy fejből nem tudtam, hogy 600 vagy 800. Te akinek minden szava 100% fizetett hazaárulás, lopás elsikálás és nettó hazudozás. Annyira egy szar senki vagy..., de látom most aztán jól kikérhetted magadnak, amit amúgy én mondtam, hogy igen rosszul emlékeztem...:) Nem csak hazug féreg vagy, de egy jellemtelen senki is, mint a főnökeid. Te ilyet életedben nem mondtál szerintem, hogy valamit "rosszul tudtál", pedig kb minden kijelentésed után ezt kéne. Mindenki tudja, hogy mit csinálsz itt. mi értelme ennek? Vagy lenyomod ami a propaganda listádon van azt kész mi.. Kurvára unhatod már...de ne izgulj nem hagyjuk, hogy unatkozz te népedet eláruló nagy magyar! :)
SystemError
@Shikari: Lefosom a szarházi dumádat, mint mindenki más is, mert ezerszer bizonyítottad, hogy mit csináltok itt
SystemError
@Shikari: Mondtam már, hogy lefosom, amit mondasz te kis buzi :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.