Csak azoknak a menekülteknek van helyük a nyugati társadalmakban, akik a beilleszkedésre vágynak, a magukat felsőbbrendűnek tartóknak nincs – mondta Moszab Hasszán Juszef, a Hamász palesztin radikális szervezet egyik alapítójának fia.

Beépített ügynök is felszólalt a migrációs konferencián

Hasszán Juszef sejk fia az erőszakból kiábrándulva számos merényletet akadályozott meg, miközben tíz évig a Sin Bét izraeli titkosszolgálat beépített ügynökeként tevékenykedett az iszlám alapokon álló Hamászban, végül pedig az Egyesült Államokban telepedett le. A Hamászt az Egyesült Államok és az Európai Unió is terrorszervezetként tartja számon.

Moszab Hasszán Juszef elmondta: az Egyesült Államokba érkezve nem illegálisan lépte át a határt, hanem vízumot kért, bevallva azt is, hogy édesapja terrorszervezetet alapított.

"Az Egyesült Államokban nem mások munkájának a gyümölcsét akartam learatni, hanem azért mentem oda, mert értékelem az ország alapértékeit".

Moszab Hasszán Juszef elmondása szerint ma sokan lépik át a határokat a háborúk, a társadalmi elnyomás, a megszégyenítés elől menekülve, azok azonban, akik csak gazdasági okokból kockáztatják maguk és gyerekeik életét, felelőtlenek.

Az egykori Hamász-aktivista ezért a bevándorlóknak üzent: meg kell haladniuk korlátaikat, és felismerniük, hogy szülőföldjükről távozva nem Allah országába érkeztek.

Ha be akarnak illeszkedni, az érkezőknek ki kell vetniük magukból a 7. század gondolatait – utalt az iszlám tanításaira, hozzátéve: a nyugati társadalmakban dolgozni kell, és tisztelni a többieket.

Moszab Hasszán Juszef ezért azt tanácsolta a nyugati kormányoknak, hogy utasítsanak ki minden olyan embert, aki bármi jelét mutatja a be nem illeszkedésnek, ugyanis "az ő lojalitásuk Allahnak szól" – fogalmazott.

A muszlim társadalmak pedig, ha jó szándékot akarnak mutatni, ítéljék el és helyezzék törvényen kívül az erőszakot – mondta Moszab Hasszán Juszef.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyember
József Kovács: A Saria az a Koránban, ami katolikusoknál a Katekizmus (persze, te egyiket sem ismered).
A Saria EGYÉRTELMŰEN tiltja az erőszakot. De -mint mindennel- ezzel is vissza lehet élni. Ezt teszik a szélsőségesek, akiket minden hithű muzulmán úgy ítél el, mint minden VALÓDI katolikus hívő a boszorkányégetést (ami nincs benne a Bibliában).
desiro
@egyember: Csak ma reggel olvastam a cikket, de teljesen igazad van, Kovács úr nincs tistában a Koránnal sem és a Bibliával sem.
Csak a vak gyűlölet beszél belőle.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok