Kovács László korábbi külügyminiszter, uniós biztos, az MSZP volt elnöke szerint a mostani Fidesz már nem az a párt, amely annak idején csatlakozott az Európai Néppárthoz (EPP), Orbán pedig, ki akarja kényszeríteni pártja kizárását.

Kovács: nem ezt a Fideszt vették fel egykor a Néppártba

Kovács László szerint egyáltalán nem meglepő, ami történt a Fidesz és az EPP viszonyában, hosszú ideje látszódtak bizonyos erre utaló jelek. Nem hiszem, hogy napirendre tűznék a mostani Fidesz néppártba történő felvételét.

Ha a mai Magyarország jelentkezne az Európai Unióba (EU) csatlakozásra, "nevetnének egyet rajta" a demokrácia, a szabadságjogok és jogállamiság teljesítményét tekintve, hiszen ezek alapvető feltételek az unióhoz való csatlakozásnak.

Hol van az az Orbán Viktor, aki annak idején az emberi jogok, a szabadságjogok, a demokrácia mellett érvelt? – tette fel a kérdést Kovács László, majd azt mondta: "ez az Orbán Viktor (...) Putyin ölében" van, és nagyon jól érzi magát diktátorok társaságában.

A Fidesz néppárti tagsági viszonyának felfüggesztése azt jelenti, hogy a kormánypártnak tulajdonképpen úgy kell viselkedne, mintha nem is lenne tag – mondta.

A Fidesz sorozatosan megsértette az EU alapelveit és az EPP értékrendjét, továbbá szerinte "csak olaj volt a tűzre", hogy fideszes politikusok arról beszéltek, csak a pártjuk egyetértésével lehet kizárni vagy felfüggeszteni őket. Elmondta azt is, az az érzése Orbán Viktor viselkedése alapján, hogy tulajdonképpen ki akarja kényszeríteni a Fidesz kizárását.

Forrás: MTI

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Laca! Laca! Te sem vagy már a régi!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mirabilis
Figyelmeztetés:TaSzSz
Hírügynökségek listája:ITAR-TASZSZ (Moszkva
Ne tévesszen meg: TASZSZ nem egyenlő a TASZ-al.
shikari, durbincs, taszsz három – vagy csak kettő, mert nevet változtatott az egyik két jóbarát Romániából, akik beleugatnak a mo.-i politikai helyzetbe, akiknek persze semmi köze nincs hozzá. Jaj, dehogy, nincs köze: hát ömlik a magyar emberek adójából befolyt pénz:
Jajaj, feltűnt egy újabb, aki TaSzSz-nek hívja magát –jó trükk shikari, durbincs
TASzSz
@Mirabilis: Ha gondolod, megbeszélhetjük privátban! Ne fáraszd itt a többieket, nem kiváncsiak az agyament ötelteidre... Logikából elégtelen (1) neked!
Mirabilis
@TASzSz: shikari, durbincs, taszsz három – vagy csak kettő, mert nevet változtatott az egyik két jóbarát Romániából, akik beleugatnak a mo.-i politikai helyzetbe, akiknek persze semmi köze nincs hozzá. Jaj, dehogy, nincs köze: hát ömlik a magyar emberek adójából befolyt pénz:
Jajaj, feltűnt egy újabb, aki TaSzSz-nek hívja magát –jó trükk shikari, durbincs.
Figyelmeztetés:TaSzSz
Hírügynökségek listája:ITAR-TASZSZ (Moszkva
Ne tévesszen meg: TASZSZ nem egyenlő a TASZ-al.
Veled priviben? Soha!
Nem fárasztom a többieket, csak tájékoztatom őket.
TASzSz
@Mirabilis: "Az ember olyan előszeretettel részrehajló, és képes olyan elvont következtetésekre, hogy szándékosan eltorzítja az igazságot és letagadja a saját érzékszerveivel tapasztalt valóságot, csak azért, hogy igazolja saját logikáját."

Fjodor Dosztojevszkij
Mirabilis
@TASzSz: Ez a fidesz politikája, az emberek megtévesztésére, csak nem mondtad ki.
TASzSz
@Mirabilis: Melyik? Dosztojevszkij???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok