Március 26-tól egyirányúsítják a Pasaréti utat a Szilágyi Erzsébet fasortól a Gábor Áron utcáig, ez az 5-ös buszra is kihat.

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint egyirányúsítják március 26-tól a Pasaréti út Szilágyi Erzsébet fasortól a Gábor Áron utcáig terjedő szakaszát.

A korlátozás miatt a Pest felé tartó 5-ös busz útvonala is megváltozik: a Gábor Áron utcán és a Szilágyi Erzsébet fasoron keresztül kerüli el a Pasaréti út lezárt részét.

Egyirányúsítják a Pasaréti út egy szakaszát, módosul az 5-ös busz útvonala is

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Kemenymate

"Az ideiglenes forgalmi rend várhatóan két hónap múlva módosul majd újra, a változásról a BKK ad majd tájékoztatást; a teljes felújítás előreláthatóan őszre készül majd el.

A Gábor Áron utcáról a Szilágyi Erzsébet fasorra nem lehet majd balra kanyarodni, csak a közösségi közlekedés járműveinek. Ezért aki a Szilágyi Erzsébet fasor felé tart, a Pasaréti út–Gábor Áron utca–Torockó utca–Nagyajtai utca útvonalon tudja elérni azt. A Pasaréti út lezárt szakaszára nyíló csatlakozó utcák elérhetősége folyamatosan biztosított lesz.

A Rákospalota felé tartó 5-ös busz útvonala módosul: az a Pasaréti út–Gábor Áron utca–Szilágyi Erzsébet fasor módosított útvonalon halad majd, ezért nem érinti a Júlia utca és a Vasas sportpálya megállóhelyet. A buszjáratra a 91-es busz érintett megállóiban lehet felszállni: a Gábor Áron utcában a Szilágyi Erzsébet fasor megállóban és a Szilágyi Erzsébet fasoron a Nagyajtai utca és a Szent János Kórház megállóhelyen" – áll a közleményben.

A Pasaréti út felújításáról egy másik kommünikében számolt be a közlekedési társaság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.