Az Európai Bizottság és a brüsszeli testületek összessége a mostani formájában működésképtelen, tehát kijelenthető, hogy kudarcot vallott az Európai Unió – jelentette ki Deák Dániel politológus hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

A politológus szerint ez a 2015-ös migrációs válságon és a Brexiten egyértelműen látható volt, ugyanakkor a 2008-as gazdasági válságot sem tudták megfelelően kezelni.

Figyelő-főmunkatárs, politológus: kudarcot vallott az Európai Unió

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

"A túlzott integrációnak az erőltetése, a föderatív intézkedések egyre nagyobb tere azt hozta magával, hogy a dél-európai országok gazdasága romokban van, leszakadóban van. Elég csak Olaszországra gondolni, amely lényegében egy évtizede nem tud növekedni gazdasági szempontból" – fogalmazott Deák Dániel.

Hozzátette, ez azt jelenti, hogy a túlzó integrációs törekvések kudarcot vallottak, teljesen más irányból kell megközelíteni az Európai Unió jövőjét, és a reformintézkedések időszaka következik.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Az EU köszöni jól működik. A magyar kormány viszont nem. Ez az EU-ban csak 2 millió embernek nem világos. Nem lehet rájuk haragudni a született felfogó képesség hiány nem az ő bűnük.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
solidedge
Az EU köszöni jól működik. A magyar kormány viszont nem. Ez az EU-ban csak 2 millió embernek nem világos. Nem lehet rájuk haragudni a született felfogó képesség hiány nem az ő bűnük.
advocat
Nem pofázni! Kilépni! Ja! Akkor nem dől a lé!
papa.49
A ,,SZAGÉRTŐ,, megszagértette a kérdést, egyébként meg nettó hazudik, mert egyetlen állam se csődölt be a világválság miatt az Unióban !!!
Madácsi Pali
A K anyád te hazug csicska! Hazánkban mindenki szeretne olyan rossz életet mint a németeteké, belgáké, franciáké stb. A működési závárt O1G okozza a sorozatos vétókkal, visszaélve a demokrácia szabályaival. A patkány kiakarja vezetni hazánkat a semmibe, hogy neki Orbánisztánban habzsi-dőzsi maradhasson.
verőce21
Valóban a "reformintézkedések időszaka következik". Vagyis annak kellene következni az EU-ban. Megerősíteni Dél-Európa gazdaságát, aztán itt van még hozzá a kelet-európai térség is. De ehhez egy felelős, józan EP vezetésre lenne szükség! Erre a mostani EP választás jó alkalom lenne. Ezt Európában, keleten és délen már nagyon érzi a lakosság. Soha nem volt még ennyire sorsfordító az EP-választás.
Eddig érdektelenül álltak, nagy naivan, alacsony részvétellel ezeken a területeken a választásokhoz. Nem úgy nyugaton, és Észak-Európában. Ott tudatosan szavaztak már évtizeddel korábban ezeke a kizsákmånyolandó területekre. Most, miután kizsigerelték, leépítették keletet és Dél-Európát gazdaságilag is, a bevándoroltatáshoz folyamodtak. Lehetőleg visszaosztani a bevándorlókat ezekre a területekre munkaerőtartaléknak és fogyasztóknak. A bővítések eddig is csak a fogyasztás miatt kellettek, amit vámok sem terheltek, a "felzárkóztatási pénzek" úgyis visszaáramlottak túlnyomó részben a feladókhoz, vagyis a fejlettebb adományozókhoz. (Az angolokhoz kevésbé, ők csak "jószívű" befizetők)
A felzárkóztatásokra pedig jó ellenpélda a volt NDK területe, a saját népét nem tudja felzárkóztatni, (mire számíthatnak a többiek?)
De erre nem az a válasz, hogy kilépünk, vagy felfüggesztjük a jogainkat, hanem "ha megszelídítettek, felelőséggel tartoznak értünk." Olyan pozíciókba kell lavíroznunk magunkat, a többi érintettekkel együtt, hogy megkerülhetetlen vezető tényezői, irányítói legyünk ennek a gépezetnek. Nem elárulói...Mert Deák szavaival élve, "ha egy nemzet önként mond le a jogairól, nincs olyan hatalom, amely azt visszaadja neki."
verőce21
@Shikari: Igen, egyértelmű, hogy előbb jó eredményt kell elérni az EP választásokon, és utána olyan új közösséget kell találni és létrehozni az EP-ben, amellyel nem a mostani balratolódott és liberális közösségeket erősítik ezek a "perifériára szorult" országok, amelyek saját vesztükbe vezetik az Uniót.
Eladott Ország
A propaganda csapján a kormánypártok képviselői és a propaganda felbüfögésével megbízott ki- és betanított, közpénzből bármire és bárminek az ellenkezőjére is hajlandó szakértő-elemző káderek egyik juniorja Deák Dániel ifjú titán. A fidesz európai szövetségeseinek is tele lett a töke Orbán szabadságharcnak álcázott, az Európai Unió meggyengítésére törő, korrupt hatalmi játszmáiból. A faékkel határos diagnózisok felállításában utazó Orbán-kormány és fizetett politológusai véresszájú, felelőtlen hazaárulózásából, ahol nincsenek érvek, ott propaganda van, ott Soros van, ott migránsok vannak, ott ellenségek vannak, ott személyeskedés van, ott hazaárulózás van, ott mindig valaki más tehet arról, hogy a korrupció lólába naponta kilóg a nagyfene nemzeti ügyek mögül. Az az állampárt, amelyik kilencedik éve leginkább a párthovatartozás alapján mocskolja, járatja le politikai ellenfeleit, amelyik listázza az általa bemondásra hazaárulónak számon tartott civileket, amelyik egyetlen olyan ellenzéki törvényjavaslatot nem hajlandó megszavazni, amelyik párthovatartozásra való tekintet nélkül a magyar nemzet ügyét szolgálná. A primitív csatakiáltásai és súlyos rágalmai következményeiért semmilyen felelősséget nem vállaló kétharmad napról-napra nagyobb elánnal áll bele abba, hogy a nemzet mögé bújva, a nemzet érdekeire hivatkozva polgárháborús pszichózisba taszítsa az országot. Már három éve az sem vicces, amit a migránsterroristák elleni fellépés címszó alatt művelnek, de ez annál sokkal súlyosabb. Nem az a kérdés már, hogy mikor lesz ebből normális, békés, konszolidált ország, hanem az, hogy mennyi áldozattal fog járni.
uploads.disquscdn.com/images/68c556e9f52c3c5d5407903f6f0a6749900f8d6f2d79b83df2920a2ff9955ef6.png?w=600&h=427
kokopelli
@Eladott Ország: ...elárulom neked,hogy a V4-.eken kívűl ill. nyugatra, azt sem tudják,hogy
ki az a Viktor Orbán!Akkor,amikor a Budapestet és Bukarestet összekeverik a nyugati válasz-
tók,akkor majd az EU-s politikával fognak ß@rakodni!? A V4-ek a V2-es rakéták továbbfejlesz-
tett változatai,amit még sohasem próbáltak ki !!!??? Az EU vezetője nyóc nekik,csak ne az a
barom polármesterük legyen!Mivel az imigránsok a nagyvárosokban vannak,azért az EU-ból
érkező családokat (lakással,autóval és gyerekekkel) a nyelvükön kívül semmi sem különbözteti
meg az "őslakosságtól.hacsak nem a srácok focitrikói,amit a papa úgy választott ki,hogy az ott-
honi válogatott focisták nevével legyen ellátva!...ennyit a propagandáról és az EU ismeretéről!
simmering73
Hogy szopja egymást ez két derék illiberális legény.
kokopelli
@simmering73: házasság lesz belőle a "Gay Pride"-n ?
kokopelli
@Szeparepa2: ...és nem is túloztál..!!
kokopelli
@kokopelli: ...nem "szokok" ! (;-))
...élvezem,amikor a homokos Ernst Röhm (NSDAP) náci utódai viszolyognak a
"férfiszerelemtől"! Az "Ernstl"-pubi foroghat a sírjában! (;-))))
papa.49
Ez pont olyan mint amikor a pöttömnyi kiskutya megugatja a kerítésen belül békése ácsorgó bernáthegyit, MEG PONT ANNYIT IS ÉR !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.