Hónapok óta azt képviselem, hogy a demokratikus pártoknak közös listán kellett volna indulniuk az EP-választáson. Most meginogtam ebben. Most meginogtam ebben Közzétették ugyanis az MSZP és a Párbeszéd közös listáját, és ebben Jávor Benedeknek csak Ujhelyi István és Szanyi Tibor, a két mai MSZP-s EP-képviselő után találtak helyet. Azt mondják, hogy a negyedik hely is befutó hely (az első helyről Tóth Bertalan nem veszi át a mandátumát, és ha három mandátumot szerez az MSZP–Párbeszéd közös lista, Jávor is mandátumhoz jut). Ha a szocialisták biztosak lennének, hogy meglesz a három mandátum, odaadhatták volna Jávornak a harmadik (valójában második) helyet is...

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Bauer Tamásnak igaza van, Jávor Benedek a legjobb ellenzéki EP képviselő, előbbre kellene őt hozni a listán.
RonaGyuri
Ad Jámbor Benedek ügy

Az az igazság, hogy csak egy dolog biztos, a derék média legjobban a szar-keveréshez ért, de legalább azt ezerrel csinálja

Nem könnyű kérdés az alkotmány változatokban és az alaptörvényben is egybehangzóan szereplő „választott képviselői útján” megfogalmazás értelmezése. A helyzet az új választási rendszerben csak méh bonyolultabb lett, bár alapvetően nem is kicsit mellément. Technikai szempontokból egyértelmű, hogy a listás képviselők nem választottak, hanem egy választott párt által delegáltak. Amit még külön színesít a kompenzációs rendszer miatti „töredékszavazat nevű” logikai csavar is!
Azonban ennél sokkal meghökkentőbb, hogy ezeken a listákon vendégek is vannak. Így is és úgy is. Vannak olyanok, akik valamiféle reklám-célok mentén szerepelnek, mert valakik úgy vélik, hogy húzónév. Míg másik más csoportosulásokat képviselnek. Annak veszélyeivel együtt. Nem kezdem újra, de meg kell említsem Őfenesége régi megbízható barátja Fodor Gabóca intő példa lehet mindenki számára.
A derék matyar média oldalt függetlenül azon poénkodik, hogy a szegény Jávorral hogy kibabráltak, mert csak a 4. helyen szerepel a listán. Bár néhányan megjegyzik, hogy az első helyre egy olyan név került, aki nem is akar képviselő lenni.
Nos egy dologról valahogy senki sem akar értekezni: ő a Párbeszéd képviselője, amely párt támogatottsága sem a teljes, sem pedig a preferenciával rendelkező népesség körében nem éri el a 2, azaz kettő százalékot. Ami még az ilyen bél-jóslások (50%-os nem válasz, vagy nem tudja esetén értelmetlen minden megállapítás) esetében valószínű 100%-os tévedés esetén sem éri el az 5%-ot!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.