Egyre nő itthon a tojásfogyasztás, és úgy látik az árak sem akarnak lemaradni. 

Már 234 db/fő a tojásfogyasztás Magyarországon, ez 10 százalékkal magasabb, mint 5 éve volt. A kereslet húsvét előtt robbanásszerűen nő, utána viszont visszaesik, és akár önköltség alá is mehetnek az árak.

Az RTL Klub riportja szerint a most átlag 407 forintos 10 darabos tojás ára húsvétra 500 forintra emelkedik, ha a termelők a megnövekedett költségeket (több tojót kell beállítaniuk) teljes mértékben a fogyasztókra hárítják.

A tojás ára már szeptemberben emelkedni kezdett, ekkor az aszályra hivatkoztak a gazdák.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ez nettó baromság ,,több tojót beállítani,, aki ezt leírta fingja sincs hogyan ,,készül,, a nagyüzemi tojás, mivel hajdanán évekig egy tsz tyúkfarmján voltam vill.szerelő én tudom !!!
Tehát meghozza a klímás teherautó a napos tojóhibrideket, kb 6 hónapig nevelik a baromfi nevelőben, majd mikorra jércék lesznek megkezdődik a ,,telepítés,, !!!
Ami abból áll, hogy az előző állományt kiszedik a tojóketrecekből, és eladják, mert a vedlés után még 1-2 évig tojni fognak...
Ezután fertőtlenítik a ketreceket, a szerelők kijavítják a hibákat, és a teljes ,,gázosítás után pár nappal betelepítik a friss állományt ... Kapják a tojótápot, és lassan elkezdődik a tojás termelés, amelyik úgy a 3.5 hónapban ér a tetőfokára ... Amikor a napi tojás mennyisége meghaladja a ketrecekben levő tyúkok számát, érdekes ugye de van amelyik kétszer is tojik egy huszonnégy óra alatt... Ha ügyes a gazda ezt az időt Húsvétra időzíti !!!
Hát kb. ennyi dióhéjban a ,,beállítanak több tojót,, HÜLYE FIRKÁSZ !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@papa.49: Most az egyszer lehet, hogy nem a firkász a hibás. Nagyon úgy néz ki, hogy valakik megint próbálkoznak a piac manipulálásával! Nem más ez, mint sima árfelhajtás. Régi trükk. Ugyanez történt a krumplival a Horn kormány idején. Tavasszal bedobták a köztudatba, hogy 100 forint lesz egy kiló krumpli. (Ez anno nagyon soknak számított.) Munkám révén beszéltem sok termelővel és megsajnáltam őket mert azt mondták, hogy kevés termett, ezért fog felmenni az ára. (Szívhez szólóan előadták a tárolási, időjárási, stb. problémáikat.)

Hornék pedig a nép iránti felelősségérzetből külföldről szereztek be burgonyát, hiszen alapvető élelemről van szó, a nép nem éhezhet. A történet vége, hogy láttuk itt Szabolcsban, ahogy teherautókon vitték kidobni azt a bizonyos "hiányzó" magyar rohadt krumplit... Azóta szerencsére bejöttek a nemzetközi multik akik boldogan vásárolnak a magyar termelőktől de ha azok valami miatt irreális árat kérnek vagy nem tudnak megfelelni a minőségi követelményeknek, behozzák az árut valahonnan külföldről. (O1G-re és kormányára úgysem számíthatnánk mert nekik a 4-5 milliónyi határokon belül élő ember zömének létbiztonsága nem számít.)
Desischado
Eddig is horror ára volt. Mindent visznek felfelé, a pénz meg a béka hátsója alatt!
Dr plágium
Minden ünnep előtt az éppen aktuális élelmiszer ára emelkedik. Most a tojás van soron.
1magyar
Annyi tojás van jelenleg a piacon 30-ft-ért, alig tudják eladni.
papa.49
@emerencia: Én a ,,hülye firkászt,, arra értem, hogy fingja sincs hogyan lesz a tojás, de megadja a megoldást a saját hülye feje szerint !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.