Elítéltek négy férfit abban az ügyben, amelyben azzal vádolták őket, hogy szexuális erőszakot követtek el egy külföldi nővel szemben a 2015 nyarán Népligetben. Az ítélet nem jogerős – közölte a Fővárosi Törvényszék hétfőn az MTI-vel.

Elítélték a népligeti erőszakolókat
Fotó: Pixabay

A Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú, a nap folyamán kihirdetett ítéletében "a sértett védekezésre és akaratnyilvánításra képtelen állapotát felhasználva, azonos alkalommal, többek által elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérlete" miatt

a másodrendű vádlottat 4 év fegyházbüntetésre ítélte.

Úgy folytatták: a többi vádlott a bűncselekményt bűnsegédként követte el. Ezért a bíróság az elsőrendű vádlottat

2 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre, a harmadrendű vádlottat 2 év 6 hónap börtönbüntetésre, a negyedrendű vádlottat pedig 3 év fegyházbüntetésre ítélte.

Az ítélet szerint a vádlottak 2015 nyarán Budapesten az esti órákban egy erősen ittas külföldi nőt vettek fel autójukba azzal a céllal, hogy mindannyian közösüljenek vele. Az akkor már akaratnyilvánításra és védekezésre képtelen nőt a X. kerületben a Népliget melletti erdős területre vitték, ahol a másodrendű vádlott közösült vele. Mivel a nő magatehetetlen volt és

a többi vádlott nem tudott vele "további szexuális cselekményt végezni", végül kitették az autóból.

A tényállást a bíróság a vádlotti vallomásokra – köztük az elsőrendű vádlott nyomozati szakban tett beismerő vallomására –, a rendőri jelentésekre, a tanúvallomásokra, a szakértői véleményekre és egyéb tárgyi, valamint okirati bizonyítékokra alapozta. Az eljárás során bebizonyosodott, hogy a nő akaratnyilvánításra képtelen volt.

A bíróság figyelembe vette, hogy a vádlottak cselekménye kísérletnek minősült, mert a több ember által elkövetett szexuális erőszak feltétele, hogy legalább két elkövető cselekménye befejezett legyen.

Az ítélet nem jogerős.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro
Kevés, a kasztrálást elfelejtette a bíró.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.