Kedden utazik Angolába Orbán Viktor miniszterelnök, március 13-án pedig Szijjártó Péter külügyminiszter járt az afrikai országban.

A déli nyitás keretében Angolába utazik Orbán, írja a Magyar Hírlap. Szijjártó Péter külügyminiszter korábban arról  beszélt, hogy

„Afrika a jövő kontinense”, ezért szeretnének segíteni a magyar vállalkozásoknak, hogy megtelepedjenek a térségben.

Ennek érdekében az Eximbank negyvenmillió eurós alapot hozott létre a magyar vállalatok angolai gyártó- és kutatás-fejlesztési kapacitásai kiépítésének támogatására, valamint 135 millió eurós hitelkeretet is biztosít a két ország között kereskedelem előmozdítására.

Orbán Viktor Afrikába utazik

A lap felidézi Maris Zsolt luandai nagykövet a Magyar Nemzetnek adott interjúját, amelyben Maris arról beszélt, hogy Angola mind politikai, mind gazdasági szempontból jól illeszkedik a magyar érdekekhez, és hasonló politikát folytat, például a bevándorlás kérdésében.

Cikk- és címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

(Magyar Hírlap)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos látogatásra Praiába, a Zöld-foki Köztársaság fővárosába utazott. Vele ment imádója, a világfutkosó Szijjártó is. Unják már Európát meg aztán beszélgethetnékjük támadt, mert ott még szóba állnak velük. Egyszer biztos. Nagyon fontos ország nekünk, ottan 546 ezren élnek (annyian körülbelül, mint Debrecenben, Szegeden és Miskolcon összesen), az egy főre jutó GDP 1400 dollár (Magyarország: 14 224). Az ország több gazdasági nehézséggel küzd az ENSZ szerint. Elhelyezkedése miatt távol esik a főbb gazdasági piacoktól (kivéve Magyarországot, tőlünk alig 5400 km), kevés nyersanyaggal és édesvízzel rendelkezik. Nem baj, majd mi viszünk nekik. Már meg is ígérte, ahogyan szokta a külügyérfi, meg azt is, jaj, óvakodjatok a migránsoktól. Főként a turizmusból és a külföldön dolgozók hazajuttatott jövedelmeiből és a külföldi fejlesztési segélyekből léteznek. A Zöld-Foki Köztársaságban Magyarországnak nincs hivatalos képviselete. Hivatalos ügyekben a bécsi konzulátus jár el. Lesz hamarosan meglátják, gyönyörű vidék az, gyakran meg kell látogatni. “Ó-ó-ó Afrika” – írta a közösségi oldalára a miniszterelnök. Ó, bizony!Most jött ki a jelentés hogy M.ország a multiknak adóparadicsom, es ezzel a brüsszeli fidesz frakció is egyetértett. Ezért jut egyre kevesebb a szociális halóra, egészségügyre, tisztességes nyugdíjemelésre. Kell az a európai rendőrség, és kell az eu. ügyészség is. Leírom, amit meg soha, de annyira így érzek! Ó hogy fütyülne már a szél a bűnöző cigány és bandájának talpa alatt.
kokopelli
@Eladott Ország: ..nem a Lölő volt érdekelve a honi "víz-iparban" a MÁV-ból kifolyólag...
meg bele?"
Eladott Ország
@kokopelli: Az egyre növekvő szomjú MÁV 2016-ban még beérte egy szűk félmilliárdos keretösszeggel, a mostani szerződés értelmében már 1,22 milliárd értékben vehetnek ásványvizet a következő 48 hónapban. Ráadásul 974 millió forint elköltésére kötelezettséget vállaltak. Íme Mészáros Ágnes és a csodavíz: 168ora.hu/data/cikkek/14/142/cikk-14206/Meszaros_Agnes_546_453_1516372161_fit_800x10000.JPG
qxy
Na , megint építeni kell stadiont oda is. Hogy tévedne el a szemétláda az erdőbe.
De ne szarjon be mert ott minden ehető még Orbán is.
kokopelli
@Eladott Ország: Aszittem,hogy a "Mészárosok" hússal foglalkoznak! Elsózzák és fogy a víz is!?
Eladott Ország
@kokopelli: A csúti félanalfabéta strómanja már mindennel foglalkozik, ha már tengerünk nincs a vizet is sózzák jó áron, azt is felszámolják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.