A 21. század a lelkekért folytatott küzdelem ideje lesz; nem annyira a fizikai értelemben vett háborúké, hanem a szellemi abszolutizmusra törekvésé – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Budapesten, a Századvég Alapítvány "Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának?" című konferenciáján

Gulyás: az emberek lelkéért folyik a kűzdelem

Gulyás Gergely azt mondta: a fogyasztás csúcsra járatásában érdekelt globális cégek, a birodalmak építésében érdekelt nemzetközi hálózatok a helyi közösségek szétmorzsolása felé próbálják irányítani a világot.

Szomorú, de Európában már most sokan azt hiszik, hogy demokráciában is csupán egyféleképpen lehet gondolkodni.

Szavai szerint a kontinens lerombolásának eszköze lehet a migráció és az iszlám radikalizmus betelepülése. Ezek jelentik a legnagyobb veszélyt. Ahogyan Robert Schuman fogalmazott: a keresztyénüldözés visszahullással fenyeget a demokráciából a barbárságba.

Úgy vélekedett, hogy az erős családokat, nemzeteket, helyi közösségeket eredményező keresztyén kultúra a fenti folyamatok útjában áll. Európa legnagyobb történelmi erénye a közös alapokon álló lelki és kulturális megújulás képessége – mondta.

A 21. század döntő kérdése, hogy létrejön-e az európai életmód és a keresztyén kultúra védelmében ismét szellemi, lelki megújulás, amely kellő hátteret adhat a kontinens önazonosságának és közösségeinek megerősítéséhez. Ha így lesz, azt kizárólag Közép-Európa nemzeteinek lehet majd köszönni, éppen ezért "nekünk kell tennünk".

A keresztyén ember hatalmas élménye a szabadság, amellyel a meggyőződésére támaszkodva kiforgathatja sarkaiból a világot. A feltámadásba vetett hit a legnagyobb önzetlenséget is képes előhívni, ellentmondva az egyéni érvényesülésnek.

A kereszténydemokrata politika elfogadja és hirdeti azokat az alapelveket, amelyek a keresztyénségből kinőtt kultúra sarokkövei. Éles azonban a különbség egyéni keresztyénség és politikai kereszténydemokrácia között:

senki sem állítja, hogy aki kereszténydemokrata, az egyben jó keresztyén is. Önmagában a kereszténydemokrata politikai családhoz tartozás senkinek sem ad felmentést a bűnei alól.

Forrás: MTI

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Dudadani neked se lelked, se Istened nincs te nagyra nőtt PARAZITA !!!
solidedge
A kereszténység eltűnőben van. Mi tüntetjük el saját magunk. 2001-ben 5,3 millió ember vallotta magát katolikusnak, 2011-ben már csak 3,6 millió.
justhpeter
Az én lelkemért ne harcoljon senki. A söpredék fideSS-kdnp végképp nem. Arról nem beszélve, hogy a tököm már régóta tele van ezzel a kilenc éve tartó harccal. Nincs hadüzenet, nincs békekötés, csak a folytonos harc. Az egész egy végletekig primitív népbutítás, hiszen pártunk és kormányunk annyira aljas, hogy elvárja még azt is, hogy a világ és az Unió elleni harcát a világ és az Unió fizesse. Az egésznek a trágyadombon és nem a csatatéren van a helye, ahol csak a fideSS-kdnp udvari beszállítói gazdagodnak.
Commenter
@papa.49: nagyra nőtt? Inkább "naggyá, befolyásossá tett"...ennél még Lázár is elfogadhatóbb volt, ez az alak buta, szervilis, és rendkívül unalmas. Ő papol a kereszténységről, a lelkekről, aki "humánusnak" minősítette a kormány bevándorlás és menekültügyi politikáját...
papa.49
@Commenter: Egyik kutya, a másik eb nehogy azt hidd az különb az még nagyobb tetű !!!
kokopelli
Te HamisGulyás !!
.Kontinensenként kellene felsorolni,vagy globál?
100 000 000 halott az egyház számláján kevés? Az indirekte gyilkolást is beleszámítva
kellene megadni a lelkek számát? Hány másmilyen vallást tűrt meg még a keresztény egy-
ház maga mellett? Közületek páran találkozhatnának már az égi vezetőkkel,és a végered-
ményt közzétehetnétek,ha visszajöttetek!
Commenter
@papa.49: de legalább volt egy cinikus, fekete humora és a magához való esze, akármilyen is volt is és maradt is. Ez csak egy sótlan, jellegtelen senki.
tulipan
Nálunk viszont, ebben a végletekig kifosztott magyar hazában, kizárólag a narancsos HIÉNÁK úniós pénzrek elhabzsolásáért folytatott gigászi küzdelme mutatkozik meg!!!
arcmás
Te az én lelkemért?
A kurva anyád, te geci !!!
Hazudsz, lopsz, csalsz, sikkasztasz, rabolsz, zsarolsz, ölsz - minden szinten.
Arzán Ausztriába, a migránsok közé mész jól érezni magad, te geci.

Erre készülj: EZ NEM LESZ MINDIG ÍGY.
papa.49
@Commenter: A kettő közül a lézeres a veszélyesebb, mert emez buta mint a tök !!!
Commenter
@papa.49: na igen. Azt elmondaná valaki mi fenének vitt lézer egy hatalmas Nagy Magyarország térképet meg valami illiberális könyvet személyesen a csutinak Várba? Érdekes kis közjáték volt. Lézer nem adta, nem adja fel...
Eladott Ország
Mostanában az a divat, az az igazi és "nemzethy" és keresztény, valamint konzervált "hazafy", aki alpári módon fröcsög, gyűlöl. Nekem a lovagkeresztes udvari költő jutott róla eszembe, ő igazán mélykeresztény.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fm.blog.hu%2Fb1%2Fb1%2Fimage%2Fbayer1.jpg&key=3DvrIFxzVzCwonv2gjxdxg&w=600&h=119
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fm.blog.hu%2Fb1%2Fb1%2Fimage%2Fbayer2.jpg&key=yv4vCP3RySOWoIzyhKZsjg&w=600&h=136
görbetükör
Én, személy szerint nem ismerek el semmiféle keresztény, vagy keresztyén (protestánsok fogalmaznak így) kultúrát.
Én keresztény vallást/hitet ismerek csak el. Vagy hisz valaki és keresztény valláshoz tartozónak vallja magát, vagy pogány. Slussz.
A többi mind ebből következik.
arcmás
Az erős családok túlnépesedést okoznak, te egy hetes vizhulla kinézetű műmájér.
Nem látod át a rendszer lényegét, te Ausztria fertőjében fődagonyázó vízfejű geci.
Rajtad kívül senki ne menjen Ausztriába, ugye, és ne élvezze a szabad életet, ugye, te farfekvésű vízfejű geci?

Addig jár a korsó a kútra, amíg el nem töröm.
bencemacska
@Commenter: ma, 14:14
Lázárnak a szövegén nem lehetett elaludni, ezén meg el KELL aludni.
Ja, és megnézni is érdemes volt, de ez a "köpnömkő" még arra sem érdemes. Úgy mondja az előre leírt szövegét, mint pap az imát.
Commenter
@bencemacska: ezt se gondolta volna soha senki hogy valaha "visszasírjuk" Lázár kormányinfóit...
bencemacska
Most is hazudsz, te ájtatos manó!
Nem az emberek lelke kell nektek, hanem a PÉNZE!
Commenter
Van valami hüllőszerű a tekintetében ennek az imádkozó sáskának...inkább így. Az ájtatos igen, a manó szó nem illik rá, mert abban van valami kedves.
tulipan
@bencemacska: Há", naná! Ezeknek a narancsos hiénáknak az Isten pénze sem elég!
Klubtag
Ezek lassan fanatikusabbak lesznek, mint az iszlám fundamentalisták...
tudode
Nem mindenki veszi szívesen, hogy hülyének nézzék!
.
Miért is?
.
Olyan rossz a NER megítélése külföldön is, hogy ARCPIRÍTÓ, hogy ez a FAGYI NYALÓ már a zemberek LELKÉPT is be szeretné/nék .. K E B E L E Z N I!!!
.
Egy a sok közül ad hock fordításban:
.
----- En Hongrie, Viktor Orban mis en cause par d’anciens fidèles
.
----- Magyarországon Orbán Viktor volt hűséges képviselője

www.lemonde.fr/international/article/2019/03/20/en-hongrie-viktor-orban-mis-en-cause-par-d-anciens-fideles_5438714_3210.html
.

(...) """Míg az európai konzervatívok arra készülnek, hogy szankcionálják a magyar miniszterelnök pártját, az egykori tagok elítélik Orbán gátlástalan ügyfélkörét.
.
Orbán úr sorsát megosztva az európai jog egyre inkább kényelmetlen a hatalmi meghatalmazások körét körülvevő sikkasztásokkal kapcsolatos vádakkal, anélkül, hogy igazságosság aggasztja az európai hatalmas embereket. közel a többséghez."" (...)
.
Nagyon durva az, hogy az ALAPJOGOKTÓL "megszabadította/ták" a társadalmat, már a LELKÜKRE is pályáznak azok, akiktől EGY PERC NYUGALMA nincs az országnak, amely normális országban a KÖZNYUGALOM MEGZAVARÁSÁNAK minősülne!!!
.
www.okri.hu/images/stories/kutatok/nagylaszlo/nl_koznyugalomellbcs_2008.pdf
.
Mi kéne még, HA VONA!!!
namihami
Milyen lehet a kongresszus szinvonala egy olyan keresztény konferencián, ahol a Gulyás előadó lehet. Ez kb. annyi, mint a Farkasflóri-féle "" Híd a munka világába"" előadás sorozat. Pénzt lehet "" megmenteni"" a haverok részére.
És még Századvég is. Pusztán erősítési okból.
Nessy
Gulyás! Tanultál történelmet? Hány ezer embert öltek meg, hány kultúrát töröltek el a Föld színéről a "kereszt jegyében"? Milyen lelkesen gyilkolták egymást a keresztények egy "I" betű miatt? ( Homo usion, vagy homo iusion).
Félre értések el kerülése végett, csak azért említem ezeket a dolgokat, mert bizony a vallási köntösben kőkemény hódító és terület szerzési háborúkat vívtak, és vívnak ma is! Azért a szent inkvizícióból is remekül profitált a világi hatalom a vagyon elkobzások, az ellenfelek kiiktatása révén. A vallásháborúknak is annyi köze volt Istenhez, mint manapság.
Ebben az a legszebb, amikor egy státusz keresztény ad leckét a valóban keresztényeknek.
papa.49
@Nessy: Az az ember aki Isten nevével takaródzik nálam már nem lehet rendes, becsületes ember !!!
Nessy
Azért, ha már "eladom a lelkemet", akkor inkább az ördögnek! Az legalább ad is érte valamit! Vagy Lőrinc barát és a többi kegyenc lelkét már megvettétek jó pénzért? Ja, és az ördög nem közpénzből, meg uniós pénzből vásárol lelkeket!
papa.49
@Commenter: Ja kérem NYALNI KELL, csak annyira sötét ez is, hogy nem érti meg a csutitetű félti tőle a pozícióját, ezért is lett kiebrudalva !!!
Commenter
@papa.49: de ez nem jelent rá veszélyt...ellentétben a lézeressel.
arcmás
Hogy mer ez utolsó ótvar senkiházi politikusbűnöző gazember lélekről beszélni?
Egyáltalán miről beszél ez az undorító féreg?
Ezek tényleg nem nyugszanak addig, amíg szájba nem verik őket egy vagy több kalapáccsal?
kereső
Na indul a vallási fundamentalizmus. Lassan semmiben nem különböznek az imámoktól.A tálibok és az ISIS ezzel inditott, meg az iráni ajatollah. Orbán meg ettől várja dinasztikus hatalmi törekvéseit- a vallási ópiummal?
kereső
Erőszakos "hittérités"-t milyen formában fogják megvalósitani? Orbán tényleg második államalapitónak képzeli/hiszi magát?
Commenter
@kereső: ez egészen pontosan a választások után kezdődött: Mit is íratott ki a FB-ra? "Soli Deo Gloria". Aztán ment is az illiberális demokrácia a kukába. Most meg a régi vágású kereszténydemokrácia épül.A már mozgalommá alakult Felház lesz az egyik oszlopa. Vallásos transzba esett emberek ott bőven vannak, csodás gyógyulásokról beszélnek, ki országos mozgalommá válik ez az undorító szekta...
kereső
@Commenter: ha igy haladnak, az iráni ajatollah csak kérhet és jelenthet nekik.
Commenter
@kereső: remélem a politikai és a lelkekért folytatott harcot is elveszítik!
tulipan
Ennek a Bel Aminak, ezt a sok zagyavságot ki írta vajon???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.