Az MNB nem indít új monetáris ciklust, monetáris politikájának jellege, karaktere laza marad – mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke kedden Budapesten.

Matolcsy büszke a saját munkájára

A jegybanknak három mandátuma van: az árstabilitás elérése, a pénzügyi stabilitás fenntartása és a kormány gazdaságpolitikájának támogatása, ezek az előző hat évben mind teljesültek – mondta Matolcsy György.

A jegybank elnöke szerint az elmúlt 6 évben az MNB 10 100 milliárd forinttal járult hozzá Magyarország fejlődéséhez, pénzügyi egyensúlyának eléréséhez.

Az első hatéves elnöki ciklusa alatt Magyarország bruttó hazai terméke (GDP-je) 23 százalékkal nőtt, a jegybank a hat év alatt közvetlenül és közvetetten 12 százalékkal járult hozzá a GDP bővüléséhez.

Az MNB elérte a középtávú, fenntartható inflációs célját, ez kevés jegybanknak sikerült világszerte, különösen egy deflációs gazdasági környezetben.

Az inflációs folyamatokat nézve kettős folyamat figyelhető meg, míg a keresetek alakulása és a fogyasztás felfelé mutató, a külső környezet lefelé mutató kockázatokat jelent. Az MNB elsősorban az adószűrt maginflációt figyeli, ez mutatja az alapvető folyamatokat, míg az első hat évben a gazdasági mutatók stabilitását érték el, addig a következő hat évben ennek fenntartása lesz a cél.

Matolcsy jelentős lépésnek nevezte az egynapos betéti kamat 10 bázispontos emelését, illetve a kiszorítandó likviditás 100 milliárd forinttal történő csökkentését, ezek hozzájárulnak az inflációs cél fenntartható eléréséhez.

A jegybank a jövőben is laza monetáris politikát folytat, csupán az eszközei változnak.

Matolcsy György elmondta: az inflációs cél elérése után az MNB megtette az elégséges és szükséges lépéseket, leszögezte, a jegybank monetáris politikájának egyetlen horgonya az infláció, a jegybank mandátumai közül az árstabilitás fenntartása a legfontosabb.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
6 év alatt semmi olyan lépést nem tett a MNB és Matolcsy ami Magyarország és a magyarok érdekeit képviselték volna!! Őket is mint egy jól beidomított csimpánzt Orbán Viktor irányítja! Még most nem érezzük a hatását,de nem sok idő kell már és atkozni fogjuk azt a napot amikor Orbánt és tolvaj bandáját a hatalomra engedtük!!!
tudode
Öndicséret büdi, ez a fószer sem különb a többi ÉLŐSKÖDŐNÉL
.
www.atv.hu/videok/video-20190325-jakupcsek-plusz-1-resz-2019-03-25
.
Másik "hadicsel", amely szerint NAPONTA HAT ÉLETERŐS EMBER lesz öngyílkos:
.
www.youtube.com/watch?v=z-DUAz2yG6E&t=232s
.
Oszt' hogy is vót az amikor az a KÖZLÓVÉ "devizának" becézve, amely áthasonult, és TÖBB EZER CSALÁD KERÜLT az utcára, és van akik az öngyilkosságba menekült!
.
Lehet vigyorogni!
papa.49
Szatrolcsy a bitófa alatt is ezt mond !!!
justhpeter
Ugyanolyan kretén, mint a gazdaállata. Szerinte csak két megfelelő hely a számukra: az elmegyógyintézet vagy a fegyház.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Minden oka meg van a büszkeségre

Matolcsy büszke arra amit tett, pontosabban amit művelt

„Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke kedden Budapesten” tartott önértékelést. Mélyen belenézett a …., azt nem tudni, hogy hová, de nagyon elégedett volt.
Mit mondjak sokan értékelték a humorát, még olyan is akadt, aki Orbán minapi humorával (a kormány plakátja nem támadta Juncker-t!!!) mérte egybe!
Nem válaszul, mert mikor Eltolcsy ömlengett már megjelent a cikk, a napi.hu beszámolt az egyik hatalmas sikeréről:
„A nemzetgazdasági miniszter 62/2013. (XII. 17.) NGM rendelete a Stabilitás Megtakarítási Számla vezetésére, a Stabilitás Megtakarítási Számlára történő befizetésről, valamint az onnan történő kifizetésről kiállítandó igazolásra, a hitelintézet által a Stabilitás Megtakarítási Számla megnyitásáról és az arra történt befizetésről teljesítendő adatszolgáltatásra vonatkozó részletes szabályokról ” eredményeként eredményesen és főleg olcsóbban működik a pénzmosás állami felügyelettel! =))
papa.49
Az összes rokon, unokatesó kistaférozva, ugye szartolcsy ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.