Rettentő egészségi állapotban vannak a magyarok: minden második ember szív- és érrendszeri, vagy daganatos megbetegedésben hal meg, legalább hárommillió embernek magas a vérnyomása és a koleszterinszintje, egymillióan cukorbetegek, emellett a lakosság fele túlsúlyos.

Rettentő állapotban a magyarság

Az uniós átlaghoz képest hazánkban jóval többet dohányoznak és fogyasztanak alkoholt, kevés zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, ugyanakkor mozgásszegény életmódot folytatnak. Számos betegség felismerése csak későn történik meg, amikor már nincs segítség.

Nem véletlen, hogy a magyarok átlagéletkora elmarad az uniós átlagtól. Ezeken a drámai statisztikákon próbál változtatni a Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogram, amely 1700 helyszínen 500 ezer látogatón 7 millió szűrővizsgálatot végzett el az elmúlt időszakban.

Forrás: Blikk

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Azért nézzük már meg az okokat is! Miért is él egészségtelenül a magyar ember? Miért nem eszik egészséges ételeket? Miért nem eszik elég gyümölcsöt,miért nem eszik elég zöldséget? Miért isznak annyian? Szerintem semmivel nem dohányoznak többen Magyarországon,mint más államokban. Az alkohol is ugyan úgy meg van minden országban. A Lengyelek és az Oroszok ,de még a Románok is többet isznak mint nálunk.Ameddig 1 Liter bor olcsóbb,mint egy liter tej,még is mit várnak el az emberektől? Egyszerűen nem futja az egészséges életre. A stressz legalább annyira kiváltó oka a ráknak,mint a dohányzás,az alkohol,vagy a drog. A koleszterint is a sok olcsóbb,de egészségtelen étel gerjeszti. Majd ha annyit keres egy munkás,hogy megvehesse az egészségét,akkor lehet mondani,hogy szégyelljük magunkat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@tulipan: addig amíg a román hajósoknak Konstancában nem "lichten Ankert",
addig szakértőt játszik!!
verőce21
@Eladott Ország: (14:48) "attól mitől javulna"? - Mire én ezt elmagyaráznám neked, stroke-ot kapnál és már nem is lenne szükséged rá, hogy tudd. Igaz, így is lökött vagy a témához. Én belülről látom ezt, nem a másik, a betegoldalról.
Úgyhogy húzzál el innen, tovább, Karácsonyfa seggdugaszos.
kokopelli
@cikicakk55: a különbséget megláthatnád a magyar és a nyugati (pl. német) lakosság
öszzevetésénél!A szakorvosra várás ideje,a felszerelése,a fogadó hőlgyek és nővérek
hangulatán,az olvasásra kitett hírlapok és újságok mellet,azonnal kapsz egy következő
időpontot,amit majdem mindig te kérsz és meg is kapsz!A 12 évvel ezelőtti látogatásom
papírjai 2 percen belül előkerültek! Más világ,mert a havert szoktam Pesten is kisérgrtni,
ha megkér és éppen nem vagyok úton,ergo látom!A pénz nem minden?Dehogynem!
Mindannyiunk pénze elég lenne,ha a tolvajok hagynának valamit az orvosi területre,és az
egészséges táplálkozásra is!
Eladott Ország
@verőce21: Tegnsap 15:35; Világos az érvelésed, ami nő az csökken, és ami esik az emelkedik. Jelszavad, csak a fidesz!
hirhatar.com/wp-content/uploads/csak_a_fidesz.jpg
A fideszes célközönség ezt jól issza.
uploads.disquscdn.com/images/509fa15da6cdb73453497aa05bfa461b0916092315bb5bb944aee57962f2447a.jpg?w=600&h=401
tulipan
@durbincs: Hoooogy? Neked már megint mi a gondodod, Te melegvárhy, narancsops segnyaldodosó, ezért szaros pofájú félfaroknyi Sügér, ott a Ploesti denevérsazros bányakecód mélyén, a sexi Shikarival? a Petro mellett ? a bedes Denevér-kulát abrakolva? Most aztán igszán nyaldoshatod a gazdád seggét!!! :) ez egyetlen lehetséges, sertéstelepi alkalmazott? menj már szaporán a tiszta vízért mosd ki a vályúkat újra , csili-vilire ám? etetés lesz,a narancsos malackák megéheztek,hajrá? azt ropd ám sebesen és ne lopjd a munkát,mint bányába Te 50IQ-s, azt a tökfejed meg ne verd állandóan a falba jó, mert az már amúgy is egy született agyrepedt ,s csak bocskoros bedesbaki vagy? azt meg ne próbálj hablatyolni te szerencsétlen, hisz soha nem ment az neked? verembe világrajöttél nem kell hogy megint 2 napig ugasd a holdat ,a giliszta alkatoddal ? a tücsöknyi hangoddal ?Te rettenet Bedes Kapcás szörnyeteg? moslék Ajakú bányarecskás ? Tácsad ki jól a szád megyek WC-re..? Te mini IQ-bajnok? Hülye Ballonkabátnyitogató...? Csicseregni is megpróbálták,. te légnemű... lehetséges, hogy beteg vagy, te Bezzeg-Tinó ? - 2693
tulipan
@durbincs: Hoooogy? Neked már megint mi a gondod, Te melegvárhy, töpszi, narancsos seggnyaldodosó, ezért szaros pofájú félfaroknyi Sügér, ott a Ploesti denevérszaros bányakecód mélyén, a sexi Shikarival, meg verőce 21-el? a Petro mellett ? a bedes Denevér-kulát abrakolva? Most aztán igazán nyaldoshatod a gazdád seggét!!! :) ez egyetlen lehetséges, sertéstelepi alkalmazottként ? menj már szaporán a tiszta vízért mosd ki a vályúkat újra , csili-vilire ám? etetés lesz,a narancsos malackák megéheztek,hajrá? azt ropd ám sebesen és ne lopjd a munkát,mint bányába Te 50IQ-s, azt a tökfejed meg ne verd állandóan a falba jó, mert az már amúgy is egy született agyrepedt, s csak bocskoros bedesbaki vagy? azt meg ne próbálj hablatyolni te szerencsétlen, hisz soha nem ment az neked? verembe világrajöttél nem kell hogy megint 2 napig ugasd a holdat ,a giliszta alkatoddal ? a tücsöknyi hangoddal ?Te rettenet Bedes Kapcás szörnyeteg? moslék Ajakú bányarecskás ? Tácsad ki jól a szád megyek WC-re..? Te mini IQ-bajnok? Hülye Ballonkabátnyitogató...? Csicseregni is megpróbálták,. te légnemű... lehetséges, hogy beteg vagy, te Bezzeg-Tinó ? - 2694

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.