Kásler Miklós EMMI-miniszter egy sajtónak rendezett háttérbeszélgetésen állítólag belengette, hogy a legnagyobb adósságot összeszedő kórházaknál vezetőcsere jöhet. A hír kiszivárgása után gyorsan jött a pontosítás, még a lecserélésről szóló cikkben is.

A Népszava cikke szerint elég nagy zavart okozott az erőben Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetőjének hétfői bejelentése. 

Kásler belengette a kórházigazgatók leváltását, izzani kezdtek a vonalak

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszél a kommunizmus áldozatainak emléknapján a Királyfalvi Miklós Katolikus Általános Iskolában, Pócspetriben 2019. február 25-én

Fotó, címlapi kép: MTI/Balázs Attila

Egy sajtónak rendezett háttérbeszélgetésen állítólag ugyanis a miniszter belengette, hogy a legnagyobb adósságot felhalmozó kórházak miatt 10 kórházigazgatói posztra írnak ki új pályázatot. Ezen új vezetőknek a hatákonyabb gazdálkodás elérése lenne a célja.

A hírről beszámolt a kormánypárti Pesti Srácok, ezután pedig a Népszava szerint izzani kezdtek a vonalak, merthogy a 10 legeladósodottabb kórházak "mindegyike mögött erős választókerületi elnökök, miniszteriális támogatók állnak."

(Ráadásul – jegyzi meg a lap – a legeladósodottabb Honvédkórház vezetői kinevezésének ügyében nem is Kásler az illetékes, mert az intézmény a Honvédelmi Minisztérium alá tartozik.)

Keddre már a lista – amelyet addig sem látott senki – mérete csökkent, és arról lehetett hallani, hogy a nyugdíjaskorú gzdasági vezetők helyére kell majd új embereket találni hét helyen, és három periférikus kórház főigazgatói posztján lehet még változás. A Népszava szerint a Pesti Srácok ominózus cikkéből is kikerült a konkrét szám hétfő estére, és úgy módosítottak rajta, hogy a jövőben néhány kórházigazgatói poszton lehetnek változások.

Kedd délutánra az EMMI is kiadott egy közleményt, amelyben megnyugtatták az érintetteket, hogy Kásler Miklós miniszter számít a kórházigazgatók támogatására.

A közleményben idéztek a minisztertől:

A kórházigazgatók nagyobbik része csupán megbízással vezeti intézményét, és ez a bizonytalanság nekik sem jó. (...) Én biztonságot szeretnék nyújtani nekik, ezért a közeljövőben számos helyen pályázatot írunk ki a kórházigazgatói posztra, hogy a nyertesek már kinevezéssel, nyugodtan végezhessék felelősségteljes munkájukat a zavartalan betegellátás érdekében.

A Népszava szerint mintegy félszáz olyan kórházigazgató van, akinek pusztán ideiglenes kinevezése van jelenleg.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Most kirostálják akik nem felelnek meg nekik, hiába volt az ő emberük, DE AZZAL, HOGY IGAZGATÓT CSERÉLGETNEK A KÓRHÁZBAN SEMMI NEM VÁLTOZIK !!!
Nem lesz több pénz, nem lesz több eszköz, nem lesz nagyobb képzettebb személyzet !!!
Bolondkaslar rászolgálsz a nevedre !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Az igazgatók cseréje helyett pénz kellene, nem is kevés. De erre nem hajlandó, ártunk és qurmányunk.
verőce21
Fölösleges pénzt önteni egy olyan rendszerbe, amelyből ezernyi lyukon folyik ki a zsé.
Kookas
@verőce21: bezzeg a stadionokból nem folyik el a lé mert azt előbb ellopják.
Eladott Ország
@Commenter: március 27,19:05; Annyira világszínvonalú a hazai kórházak, hogy már csak ez a felirat hiányzik a bejáratról. "Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel." (‎Dante útja a Pokolban)
Commenter
@Eladott Ország: Nem kell azt kitenni a bejáratra sem. Tudják azt, hogy felhagyhatnak minden reménnyel (ld. kórházi fertőzések áldozatai) vagy mégis "küzdenek és bízva bíznak" a gyógyulásban, a körülmények ellenére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.