Elkezdődött szerdán a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. idősebb Dárdai Pál (1951-2017) nevét viselő utánpótlás labdarúgó-akadémiájának kivitelezése a baranyai megyeszékhelyen.

Elkezdték építeni Dárdai fociakadémiáját Pécsen – ennyibe fog kerülni
Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

A sajtótájékoztatón Vári Attila, a PSN vezérigazgatója

a bruttó 3 milliárd forintos kormányzati forrásból megvalósuló fejlesztést

méltatva és a támogatást megköszönve azt mondta: a PMFC egy országos szinten kiemelkedő utánpótlás és felnőtt klub. A regionális utánpótlás központban naponta mintegy 300 igazolt versenyzőt képeznek – tette hozzá.

Mint ismertette, a régióban mintegy tíz egyesület kiemelkedő sportolóit képzik tovább a válogatott részére, több ezer gyermeket vonnak be az akadémia munkájába.

Vári Attila szerint a beruházás fontos pillanata a PSN fejlődésének, annak köszönhetően pedig az akadémia

az ország egyik legjobb képzőközpontjává válhat.

A Pécs kovácstelepi városrészében létesítendő sportkomplexumban műfüves fedett munkacsarnokot, füves és műfüves edzőpályákat alakítanak ki.

A PSN-nek az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint

a több mint 2300 négyzetméteres központi épületben kapnak helyet a csapatöltözők, a masszázs- és orvosi szobák, edzői és bírói öltözők, a hozzá tartozó vizes helyiségekkel.

Az épület földszintjén klubterem és büfé lesz, az emeletén az irodák és öltözők mellett pedig készül egy 300 négyzetméteres bemelegítő-terem is, valamint tíz – egyenként tíz négyzetméteres – különterem. Továbbá 18 személyautó és három csapatbusz számára alakítanak ki parkolóhelyet.

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester az elmúlt két évben megvalósult és a jelenleg is folyamatban lévő városi sportfejlesztésekre utalva úgy fogalmazott: a

"Pécs sok évtized lemaradását igyekszik rohamléptekkel behozni".

A beruházás a tervek szerint 2020. június végére készül el.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Mint régi PMSC drukker, aki még láttam Rapp Imrét védeni és gólt rúgni, mégis azt mondom, hogy véget kéne már vetni ennek az esztelen pazarlásnak.
Egy ilyen fejlettségű országban ezer jobb helye lenne a pénznek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
...ha van esze a fiának ott marad Berlinben! A karusszel forog a Bundesligában!
Qqberci
@papa.49: Lesz majd mellette egy faláb-esztergályos üzem...
nezelodo
Az rendjén van fijjuk, hogy ott is állíttatok egy emlékművet a focibolondnak, (nem a névadóra gondolok), de mi az a slendriánság, hogy csak egyet? Talán lehetne mindjárt kettőt, egyet tartaléknak, mert ha akkora lenne a pécsi focisiker, hogy ide tódulna a világ élmezőnye bámulni az eredményeket, legyen hol oktatni pl az azerieket kirgizeket, törököket, angolokat spanyolokat, olaszokat, meg a "bundásliga" focistáit, stb.
telegdilaci
@papa.49: Beteg az egész rendszer,a vezérével együtt! nem baj ha belerokkan az Ország ebbe az elmebeteg építkezésekbe,de amit kitalál mindenáron véghez viszi! a Stadionok is konganak az ürességtől,a Határon túlról hozatnak,iskolásokat,ingyen jeggyel hogy legyenek nézők az üres Stadionokban!
papa.49
@telegdilaci: Mikor lesz már ELEGE A NÉPNEK ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.