Meg lesz a böjtje az évi tizenszázalékokkal növekvő béreknek – mondja.

Baj lesz a megugró magyar bérekből – figyelmeztet a Videoton társvezére
Fotó: Pixabay

A közelgő globális gazdasági lassulás mellett a termelékenységet messze meghaladó

magyarországi béremelkedési ütem versenyképességi hátrányt okozhat

- hívta fel a figyelmet Sinkó Ottó a Videoton társ-vezérigazgatója Székesfehérváron, a Videoton Holding Zrt. által szervezett üzleti fórumon szerdán.

A Globális lassulás, kontra bérnövekedés: mi lehet e folyamat vége? című konferencián kifejtette, hogy az újautó-eladások csökkenése, a fejlett európai országok és Kína gazdasági növekedésének visszaesése, valamint a nagy jegybankok lazításra tett utalásai mind-mind a globális gazdasági fellendülés végét jelentik.

Magyarországon 2016-ig a termelékenység növekedési ütemét követte a béremelkedés, azóta a termelékenységet messze meghaladó az ütem, amivel a gazdaság sokat veszíthet a versenyképességéből

- mondta, és megjegyezte, hogy az évről évre "tizenszázalékokkal növekvő" béremelési mértéket nem lehet sokáig fenntartani.

(MTI)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Magyarul szaré hugyé dógozzon a magyar és béremelést ne várjon !Éhendögölni nem fog senki,de másra ez a fizetés nem elég!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
ez az alak mennyit visz haza?! Emelkednek a bérek? Az árak legalább triplán! Én ezt tapasztalom mindenütt. Fele annyit sem tudok venni ugyanannyi pénzért, mint akár két éve is. Nem kéne a vezetőknek pofátlan béreket adni, hanem rendes bér kellene mindenkinek. Jobban tenné ez a szemét, ha kussolna!
Fradigege
@Nessy: Mit javasolsz? A régi árak jók a mai bérekhez. Az ingatlanlufi pedig egyszer kipukkad. Az ellen pedig nem lehet mit tenni, ha csökkentik az áfát, mert a kereskedő annak ellenére sem viszi le az árakat, mert így több a haszna. Ez a csapda.
vacsi
Majd ha ez a társ-vezérigazgató is annyit visz haza hónapról hónapra, mint a munkásai, akkor lesz joga megszólalni!
kereső
Nos ,én azt javasolnám a Videoton társvezérének, hogy ne a bérek miatt aggódjon, hanem azon dolgozzon-hogy növelje a termelékenységet,de ne dolgozók kizsigerelésével, hanem innovativ újitásokkal, jobb munkaszervezéssel/üres állás idők,a szervezetlenség okán pl./-és a beszállitói kör jobb megválogatásával.Törődjön a dolgozói "mentális" egészségével- a munkahelyi légkörrel.Ő van döntési helyzetben, nem a munkavállaló/ Ő csak abban, hogy marad-e továbbra is,vagy szedi a sátorfáját/. El kéne felejteni a társvezér és vezér uraknak a "munkerőbőséget", mert azt sikeresen felszámolták, és ezzel együtt el kéne felejteni, hogy a munkaerőn spórolunk- mint eddig.Szemléletet kéne váltani, és ha ehhez tanulni kell- akkor rajta.A döntés az ő kezükben van, és ha nem lépnek lassan nem kell aggódniuk a bérek "elszaladása" miatt, mert nem lesz dolgozójuk. Lesz, de az majd annyit is fog érni- akkor búcsút lehet mondani az évenkénti luxus autó cserének, a yachtoknak-és egyebeknek. Vége az "eredeti" tőkefelhalmozásnak társvezér úr, át kéne lépne a 20.századba minimum.
kokopelli
Igaza lehet,mert a nyugati túlzott bérek,ill béremelések tönkreteszik a gazdaságot! Már sok évti-
zede abban szenvednek!Azután kiderült,hogy a jó béremelések vásárlási-növekedéssel,jó han-
gulattal járnak,és mit tesz a piac? Az ipart is feldobja! Ez egy évenként előforduló jelenség,ami
természetesen keletről sumáknak látszik! A bratyóm mondaná:"Öcsém, az nálunk nem megy!"...
- Jó...akkó cseresznye ?"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.