Brüsszel az alacsony adóterhek miatt támadja Magyarországot, a kormány azonban nem enged a gyermekes családokra fókuszáló, adócsökkentésre épülő adópolitikából – tájékoztatta Tállai András az MTI-t szerdán.

Tállai: Brüsszel az alacsony adóterhek miatt támadja Magyarországot
Fotó: Kovács Attila/MTI

A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelte, hogy Magyarország jelenleg a legnagyobb adócsökkentő az Európai Unióban, és ennek a címnek a megvédésére törekszik. Itt a legalacsonyabb a társasági adó, és az ország a személyi jövedelem adó (szja) mértékének versenyében is az elsők között van – tette hozzá.

A magyar adórendszer versenyképességét igazolja, hogy Magyarország bekerült a világ tíz legjobb befektetési célpontjai közé

- húzta alá Tállai András.

Csak tavaly 98 nagyberuházás érkezett a befektetés-ösztönzési rendszeren keresztül, amellyel 17 ezer új munkahely létesül, a beruházások összértéke pedig meghaladja az 1380 milliárd forintot. Brüsszel azonban ahelyett, hogy példaként használná a versenyképes magyar adórendszert, úgy tűnik inkább abban érdekelt, hogy a befektetők számára kedvező hazai adókörnyezetet adóemelésekkel, illetve a kedvezmények és a mentességek megszűntetésével átalakítsa. A miniszterhelyettes szerint ez vállalkozások megszűnéséhez, a befektetők kivonulásához és munkahelyek megszűnéséhez vezet.

Az adócsalókkal szembeni küzdelemben is példaértékű eredményeket értünk el

- hangsúlyozta Tállai András. A gazdaságfehérítő eszközeinket szinte kivétel nélkül minden uniós tagállam adóhivatala tanulmányozott.

A magyar elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) alapján kidolgozott lengyel SENT rendszer már 2017. május 1-jén hatályba lépett, és idén a szlovákok is bevezethetik az online közúti ellenőrzés új rendszerét. A 2018. július 1-jén bevezetett online számlázás, illetve az étel-italautomaták adóhivatali bekötése egy újabb mérföldkő a feketegazdaság elleni küzdelemben – részletezte az államtitkár. Hozzátette, hogy uniós szinten is élenjárók vagyunk az adóelkerülés elleni küzdelemben, hiszen elsők között ültettük át az adóelkerülés elleni irányelv egyes rendelkezéseit. A határokon átnyúló, nemzetközi adócsalókkal, illetve adóelkerülőkkel szemben a legeredményesebben közösen, a tagállamokkal összefogva lehet felvenni a küzdelmet, ebben partner hazánk – szögezte le, hozzátéve, hogy a magyar innovatív megoldások uniós szinten is segíthetik az adóelkerülés mértékének a csökkentését.

Emlékeztetett, hogy 2017-ben Magyarország volt az Európai Unió legnagyobb adócsökkentője, az Eurostat adatai szerint ugyanis idehaza csökkent a legnagyobb mértékben a GDP-arányos adóterhelés.

A címvédésre jó esélyünk van, tavaly ugyanis mintegy 290 milliárd forintot, idén pedig több mint 270 milliárd forintot hagynak az adócsökkentések a gyermekes családoknál, a lakosságnál és a vállalkozásoknál

- emelte ki Tállai András.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Erre gondoltál, te barom;
propeller.hu/nagyvilag/3408581-magyarorszag-adoparadicsom
Az összes nyílásodat be kellene dugni, mert csak a hülyeség folyik ki rajta.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Tállai Nertárs! A legmagasabb, 27% ÁFA, a növekvő jövedéki adók, a tranzakciós adók, a vállalkozásokat terhelő sok féle adó szerinted alacsony? Nektek a "család" a gyerekszüléseket jelenti, aminek az árát a többi adófizető állja. Más kacsójával szeditek a csalánt!
lampa laz
Erre gondoltál, te barom;
propeller.hu/nagyvilag/3408581-magyarorszag-adoparadicsom
Az összes nyílásodat be kellene dugni, mert csak a hülyeség folyik ki rajta.
papa.49
Hájastálas HANYADIK TÍZ LEGJOBBA FÉR BE EZ AZ ORSZÁG, TE SZERENCSÉTLEN ???
Azért mert egy pici fokozattal javították a besorolásunkat NEM KÉNE EKKORA BŐDÜLETES BAROMSÁGOT HAZUDNOD !!!
csipetke
Noooormális?!Ennek a csókának a hájtömeg növekedésével egyenes arányban csökkennek az agysejtjei.Vagy csak háttal ül a mozinak.Európában nálunk a legmagasabbak az adóterhek,hogy a gyerekesekét csökkentik,az dícséretes,de rajtuk kívül vannak még mások is.Olyan szánalmas,hogy egyfolytában bűnbakot keresnek,ahelyett,hogy beismernék,hogy a sz@r politikájuk,a diktatúra-építés,és az EU szabályaival való állandó hadakozás miatt osztják őket.
csipetke
@csipetke: Ja,és eddig volt a végnélküli Sorosozás,migráncsozás,bevándorláspárti erők,stb,stb,most meg az alacsony adóterhek.Kiváncsi vagyok,még mivel hozakodnak elő
lampa laz
@csipetke: A CSOK-családos adománnyal ellesznek 2022-ig, még akkor is ha ezt csak kevesen fogják tudni kihasználni. De ha minden erről szól majd úton-útfélen, a hülyék elhiszik majd, mint a rezsicsökkentést, meg a migráncs áradatot.
Cicamama55
Amikor a bélzsír kiszorítja az agyból a szürkeállományt...:((((
nezelodo
Gondolom az EU "legalacsonyabb" ÁFA kulcsát is a magyar családok érdekében vezettétek be, és ezért lett a kis keresetűek adómentes jövedelme első körben nulláról 16 %-osra emelve, míg a magas jövedelmek adója kevesebb mint felére csökkentve? Szerencsétek, hogy az oktatást már úgy sikerült lezüllesztenetek, hogy az érintettek ki sem tudják számolni mekkora átkúrásban részesültek adócsökkentés címén!
balos
Aminek csökken az áfájsa,annak nő az ára!Nemzeti értékrendszar!
kereső
Egy baj van ezzel a felháborodással Tállai úr. Csak annyi, hogy az Eu nem a családok adóterhelését kifogásolja, hanem vállalkozások nyereségadójának mértékét itéli az eu tagállamokhoz képest alacsonynak-mármár off shore mértékűnek,és ezzel együtt a tőkejövedelmek (osztalék!!) adóztatásának mikéntjét-könnyen kijátszható ,és adóelkerülést tesz lehetővé. Ugyanakkor a munkavállalók adóterhei( szja, járulékok) közvetlenül is magasak, közvetetten meg már az egekben vannak- közvetett adóteher- áfa,jövedéki adó(üzemanyagok),a banki adók-amelyek átháritásra kerültek,és lehetne folytatni azt a mintegy 50 féle adót ,ami közvetetten a lakosságot sújtja, a szolgáltatások és a termékek árában.
simmering73
Tállai nertárs úgy látom a maga agyát úgy lecsapolták, mint a Hanságot. Minden 100 forintomból 55 forintot lenyúl az állam. Erre mérges Brüsszel? Maga nem normális.
cikicakk55
Hogy nem szakad arra a hájfejedre a plafon te hazug sertés. nem a népnek kedveztek az adótokkal,hanem az itt rabszolga munkára kényszerítő Német multiknak adtok egy csomó adókedvezményt. A népet,a dolgozó embereket meg annyi adóval sújtjátok,hogy jóformán a fizetések 40% valamilyen adó formájában tűnik el.SZJA, TB, Nyugdíj, Ingatlan adó,Fúrt kutak adója, telephely adó,már annyi adófajta van,hogy felsorolni sem tudjuk. Az áfáról nem is beszélve.Arról miért nem regéltek,hogy az Unióban Magyarországon a legmagasabb az áfa. Mindegy minek nevezitek,mi fizetjük és mi szívjuk meg a legjobban,akiknek még a havi 90.000 ft-ot sem éri el a jövedelme nettóban. A Magyar nyugdíjasok 45-50 ledolgozott év után örülnek,ha a nyugdíjuk eléri a 80.000 ft-ot ami a ledolgozott évekhez és az itthoni árakhoz képest szinte semmi. A nyugdíjasok legnagyobb része meg még ezt sem éri el.Az átlag nyugdíj( nem a Fidesz számítása szerint,jó ha 75-80.000 ft-ot eléri.
csipetke
@lampa laz: 17:35 Azt olvastam,hogy a sok ígéret mögött nincs anyagi fedezet,márpedig akkor előbb-utóbb bedől ez a dolog
papa.49
@csipetke: Nem is volt mögötte semmi, csupán a 10 millás játék kb. 300 milliárdba kerülne az országnak !!!
polar450
Ütős lett az idei pálinka!
Amúgy a 27%-os áfával mi van, hízott köcsög?
dr. prédikátor
Már megint kinyitotta a hazug pofáját ez a részeges moslékzabáló hízott disznyó!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.