Idén eddig nagyjából feleannyi csapadék hullott Magyarországon, mint amennyi szükséges lenne. Az ország nagy részén közepes, vagy súlyos aszály pusztít.

Ez okozza a mostani pusztító aszályt – megszólalt az Országos Meteorológiai Szolgálat
Fotó: Pixabay

Az Országos Meteorológia Szolgálat közérthető elemzéssel igyekszik eloszlatni, vagy éppen megerősíteni a teóriákat, hogy vajon miért nem esik egy szem eső sem mostanában – vette észre az utazik.hu.

A szárazság elsődleges oka egy anticiklon, amely a kontinens belsejének időjárását alakította, a frontok pályája így messze északra és keletre húzódott vissza. Ez gyengén felhős, napos, és persze csapadékmentes időt eredményezett nálunk is.

Ez okozza a mostani pusztító aszályt – megszólalt az Országos Meteorológiai Szolgálat

Az anticiklon több alkalommal elmozdult nyugat-északnyugati irányba – ilyenkor a frontok pályája jól látható módon megnyílt térségünk felé. Eső viszont alig hull a frontokból, mert ezek az erős áramlással nagyon gyorsan átvonultak felettünk, így, ha országosan esett is volna belőlük eső, akkor sem tartott volna sokáig. Másrészt az Alpok és a Kárpátok útjukat állta a frontoknak, így nekünk csak a szél jutott.

A helyzeten segítene egy tartós, több középpontú ciklon ugyanott, ahol eddig rendszerint anticiklon “dekkolt”, azaz Európa belseje felett.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Nem azért, csak emiatt!
.
A magamutogató MINDENRE HATÓ nincs tudatában ennek, elviszi a lóvét Afrikába, az ÖNTÖZŐRENDSZEREK kiépítése helyett, hogy ne kelljen a lakosságnak mindenféle külföldi ZÖLDSÉGEKET, GYÜMÜLCSÖKÖT abrakolnia!!!
.
index.hu/belfold/2019/03/28/szijjarto_afrika_a_jovo_kontinense/
Amit még bejelentett:
• 35 millió euró értékben lesz lehetősége magyar vállalatoknak arra, hogy mezőgazdasági, illetve öntözési és vízgazdálkodási projekteket hajtsanak végre a nyugat-afrikai országban
• Magyarország emellett megnyit egy 15 millió eurós hitelkeretet az Eximbankban, amely már piaci alapú együttműködést tud finanszírozni
• Budapest beruházásvédelmi, illetve a kettős adóztatást kizáró megállapodást köt Praiával.
• Budapest évente tíz ösztöndíjat biztosít a zöld-foki hallgatók számára magyarországi egyetemeken.
• Emellett fontos kérdés a zöld-foki zenei és művészeti oktatás, amelyet a szigetországban a Kodály-módszerre alapoznak. Annak érdekében, hogy a Zöld-foki Köztársaságban a következő három évben minden zenetanárt kiképezzenek e módszerre, Magyarország 30 millió forintos finanszírozást nyújt.
.
Röhej az, hogy MÁS FÖLDRÉSZEN játssza a FELCSÚTI BÁRÓT, miközben ugarrá változik a magyar föld az éghajlatváltozás miatt!
.
Csak nem a MENEKÜLŐUTAT készíti elő, mert ÉG A PATÁJA ALATT A TALAJ!
juttka
@tudode: Ezt már több kommentelő is feltételezte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.