A kormány támogatja a Partiumi Labdarúgó Akadémia létrehozásának előkészítését -derült ki a szerdai Magyar Közlönyből. Első körben erre 216 millió forintot szán a kormány, de ez csak az előkészítés költsége, nem a teljes beruházásáé. A Partiumi Labdarúgó Akadémia lesz a 10. határon túli akadémia, amit a kormány a költségvetésből támogat. Már kész a csíkszeredai, a topolyai és a dunaszerdahelyi akadémia, készül a munkácsi, sepsiszentgyörgyi, eszéki, lendvai, tervekben van a révkomáromi és rimaszombati, és most a partiumi, ami Szatmárnémetiben lesz. Eddig évente tíz milliárd forintot fordított a kormány a határon túli fociakadémiákra. Az eszéki Mészáros Lőrinc horvátországi csapatának a magyar adófizetők pénzéből megtámogatott akadémiája lesz, Csíkszeredáról a legjobbakat egy megállapodás szerint a felcsúti Puskás Akadémia viszi el. A szomszédos országok közül egyedül Ausztria maradt ki a magyar fociakadémia hálózatból.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A 10. határon túli akadémia!!! Van egyáltalán Magyarországon ennyi?
Egyszerűen nem látom más értelmét, minthogy akadémiának álcázzák a pénzmosodájukat. Közben itthon azt az uszodát amit hivatalosan a környékbeli iskolásoknak építettek már wellness központkén használják a fizető vendéknek.

"A budavári diákok sportolására szolgáló tanmedencének kellene üzemelnie az I. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő Oxygen Wellnessben, de csak a politikai és gazdasági elit lubickol a luxussportcentrumban – tudta meg a hvg.hu. "
hvg.hu/itthon/20180117_Oxygen_Wellness_a_budai_elit_lubickol_a_keruleti_gyerekeknek_igert_tanmedenceben

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.