Feljelentette Pócs János fideszes képviselőt közösség elleni erőszak és személyi szabadság megsértése miatt Csányi Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Feljelentette Pócs Jánost egy jobbikos politikus a cigányégetős videó miatt

Csányi Tamás csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján közölte ezt, hozzátéve, hogy a feljelentésben természetesen ismeretlen tettes van megjelölve.

Az ellenzéki politikus elmondta, öt nappal ezelőtt került nyilvánosságra egy videó, amelyen Pócs János képviselő egy cigány származású alkalmazottját a kazánba zárja, de előtte még égő papírt is dob a tűztérbe.

Csányi Tamás szerint Pócs János cselekménye kimeríti a közösség elleni erőszak, illetve a személyi szabadság megsértése bűntettének tényállását. A feljelentés nyomán a nyomozóhatóság dönthet arról, hogy követetett-e el bűncselekményt Pócs János, mert "az nagyon kevés", hogy ő azt gondolja, hogy nem – mondta.

Csányi Tamás közölte azt is, a Jobbik felszólítja a Fideszt, hogy azonnal hívja vissza Pócs Jánost a parlamenti mandátumából.

A legetikusabb az lenne, ha a képviselő kérne bocsánatot és maga mondana le

- jegyezte meg.

Szerinte, ha egy jobbikos politikus készített volna hasonló videót, akkor még aznap "élve keresztre feszítik". Talán már a Jobbik betiltását is napirendre tűzték volna – mondta, felróva: a kormányoldalon most mindenki készséggel elfogadja Pócs János teljesen "hiteletlen, átlátszó magyarázatát" a felvétellel kapcsolatban, és annyival letudják, hogy az nem volt szerencsés.

Pócs János úgy védekezett, hogy a videón látható "áldozat" a barátja volt, és ő kérte a felvétel elkészítését

- mondta el Csányi Tamás.

A politikust kérdezték azzal kapcsolatban, hogy Balczó Zoltán, a Jobbik európai parlamenti képviselője egy hangfelvételen "az antiszemitizmusát bizonygatja". Erre reagálva Csányi Tamás azt mondta: titkos hangfelvétel kiszivárogatása nem egyenrangú Pócs János videójával.

(MTI)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Nem tudom mit kell tennie ennek a kormánynak ahhoz, hogy kitakarodjunk végre az utcákra és elzavarjuk ezt a gyáva senkikből álló, a nép érdekeivel szemben cselekvő kormányt a büdös francba. Ellopták a magánnyugdíjainkat, de mi nem szóltunk egy szót sem. Ellopják a jövőnket és kitörlik a múltunkat, de mi mégis tűrjük. Sokan mondják, hogy na igen, de ki lehetne jobb alternatíva? A válasz erre pedig a következő: bárki más. Ugyanis még egy csatornákban rohangászó patkány is kevesebb kárt okoz, mint ez a magát keresztény nemezetinek nevező szellemi és erkölcsi fekély. Ehhez képest bármi, ismétlem: bármi pozitív változás. A legjobb opció természetesen egy szakértői kormány felállítása lenne – amihez egyébként rendelkezésre áll elegendő szakértő – azonban ma már ott tartunk, hogy szinte mindegy mi történik, csak történjen már végre valami! Ez az ország nem bír ki még 3 év nemzeti kormányzást, hiszen már így is a tönk szélén vagyunk. Eljutottunk oda, hogy elmondhatjuk, Albánia népe előbb emeli fel a szavát a demokrácia sárbatriprása ellen, mint a forradalmak hős népe, a magyar. Egy következmények nélküli, mutyi országban az állam sem várhat el jogkövetést az állampolgáraitól.
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 14:26
Én is fel tudnék sorolni legalább 12 embert, akikből össze lehetne állítani egy szakértői kormányt!
Lenne mindjárt rengeteg dolga az udvari médiának, mire meg tudják indítani a lejáratókampányt ellenük!
bencemacska
Megindítja poltpot a nyomozást, felfüggesztik a mentelmi jogát?
namihami
De hiszen CSAK vicc volt, a ""barátja"" akart a kazánba mászni, mert át volt fázva.
Jöhet a többi párttárs és szimpatizáns. Hadd kacagjon végre egy kicsit a maradék 8 millió honfitársunk is.
Commenter
Hát ilyen nincs és még is van! A valaha? roma ellenes jobbik emel szót a botrányos videó és pócs nevetséges indoklása miatt. orbánt ugyan hiába kérik petícióban hogy azonnal mondassa le pócsot. Sajnos amíg polt a főügyész ennek a feljelentésnek sem lesz túl sok foganatja, sajnos.
bencemacska
@Commenter: ma, 18:43
Még a jogászok sem tudnak megegyezni, mert a legtöbbjük szerint már elévült, de vannak olyanok is, akik emberiség elleni bűntettnek tartják, az meg nem évül el.
Commenter
@bencemacska: én nem vagyok jogász, de a bemutatott személy halálával sem évül el szerintem semmi sem.A videó maga a bizonyíték hogy ez egy népcsoport és közösség elleni uszítás, gyűlöletkeltés volt és marad, úgyhogy szerintem a második értelmezés a helyes. Az se mentség ha a videón levő roma ember nem volt józan, mert az nagyon alávaló kifogás pócs részéről pláne hogy a videó elkészítését az elhunyt maga kérte, és ő is csak "viccnek" gondolta. Szerintem inkább pénzt kaphatott pócstól és/vagy nem lehetett józan.Még a barátja sem volt, egyszerűen anyagi okok miatt hagyta, hogy elkészüljön ez a felvétel.
kereső
Pócsnak nem ez volt az első húzása- emlékeztek az erdélyi disznóvágásos fényképre? A megperzselt disznóra felirták" most ő volt a soros"- azt is csak viccből.Na azt is ő/ők követték el.Ez is" csak a fidess!!!"
csak úgy....
Pócs , egy nagyon lentrü fölkapaszkodott seniki ? van min csodálkozni ? bányakecós pócs?
csak úgy....
@csak úgy...: talán a hülyék is ,ha lemegyek durbincsba? veszik a lapot?
bencemacska
@Commenter: ma, 19:25
Én sem vagyok jogász. Tanulnom csak kötelmi jogot kellett, a büntetőjog messze van tőlem.
Ma viszont a rádió többször is foglalkozott vele pro és kontra, onnan származnak az ismereteim. Pl. betelefonált Szabó Tímea, hogy ő szeretett volna feljelentést tenni, de az ügyvédjük azt mondta felesleges időpazarlás, mert pillanat alatt elutasítják elévülés miatt. Erre perceken belül reagált valaki ( nem jegyeztem meg a nevét), aki azt bizonygatta, hogy nem évülhetett el.
Én meg ezek után nem tudom mi az igaz.
Commenter
@csak úgy...: hogy is szólt a reklám: "veszi a lapot, aki veszi a lapot?..."
Commenter
@bencemacska: ha esetleg mégis foglalkozni fognak a feljelentéssel, akkor majd kiderül.
csak úgy....
@Commenter: + lúdas a Matyi ? akkor még volt bátorság? ma közmédia az útált alakokkal? mint régen?
namihami
@Commenter: Ha esetleg???
Polti szinten, kézivezérelt ügyészség és vezetője mellett??? Esetleg, bár én még sehol nem olvastam, de a Vezér kiadta a Pöcsre (nem Pócs) a kilövési engedélyt? Mert addig esélytelen...
Commenter
@csak úgy...: kopizod a "kis muki"-t? csak úgy? alias..."durbincs"?
Commenter
@csak úgy...: Hát itt nem a matyi a ludas, hanem a jános a pócs, aki akár csak Jézus, jász, bár utóbbi nem jászolba született. Gyáva ember, gyáva mint a közmédia, csak mint most?
csak úgy....
@Commenter: valamivel hatást akarok gyakorolni rá? nagy hülyébe vágtam a baltám`?
Commenter
@csak úgy...: csak nehogy kiváltsd nála az ellenhatást? Előbukkan a víz mélyéből És jön a tengernyi durva nonszensz szitokáradat mint csak (h)úgy?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.