Szeptemberben két hétig csak sürgősségi ügyeletet látnak el a rendelőkben.

Az ingyenes ellátást nyújtó fogorvosok megelégelték a kormány hitegetéseit

Szeptember első két hetében megint leállnak a térítésmentes ellátást nyújtó fogászati rendelők. Ezalatt csak az ügyeleti és sürgősségi ellátást biztosítják – értesült a Népszava.

Másfél évvel ezelőtt egyszer már leállt a körzetek harmada három napra, most azonban ennél jóval hosszabb tiltakozást terveznek a szervezők. A fogorvosok megelégelték, hogy a korábbi ígéretei ellenére a kormány továbbra sem hajlandó felszámolni az alapellátó fogászatok és a háziorvosi praxisok közötti finanszírozási különbségeket. Míg egy háziorvosi körzet működtetésére átlagosan, havonta 1,7 millió forint jut, addig ugyanazért 900 ezer forintot kapnak a fogorvosi praxisok, miközben az utóbbiak eszköz- és anyagköltsége összehasonlíthatatlanul több.

(nepszava.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

qkhh
Egészségügyi reformra van szükség! A járulékbefizetéseket és az ellátási jogosultságot összhangba kell hozni. Emellett elkerülhetetlen a részleges költségtérítés.
:) Bokros lala
magyarbakancs
A Több biztosítási rendszerre van szükség.
Ha tetszik hanem.
Közös lónak túros a háta.
vacsi
@qkhh: Ha a dolgozóknak tisztességes bért fizetnének, akkor lenne megfelelő járulékbevétel, és az adóbevétel is jóval több lenne, amiből az esetleges hiányokat pótolni lehet! És természetesen, az ellátási jogosultságot meg kellene oldani, pl. a bűnözőket nem mindenféle drága műtéteknek alávetni a börtönben, konditeremmel, stb. Egyébként a fogászati ellátás ugyanolyan fontos, mint a háziorvosi rendszer.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.