Néhány éven belül látható lesz az új, Szakképzés 4.0 stratégia eredménye a munkaerőpiacon a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint.

Parragh László péntek reggel az M1 aktuális csatornán elmondta, ha tavasszal elfogadják a stratégia intézkedési tervét, akkor jövőre elkezdődhetnek a képzések, és az első diákok 2025-ben végezhetnek – tette hozzá.

Parragh: néhány éven belül látható lesz az új szakképzési stratégia eredménye

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A tanulmányok végén kapott bizonyítványban négy alaptantárgy és egy szakmai jegy lesz, és emeltszintű érettséginek felel meg, így – ha az eredmények megfelelőek – a technikumból a felsőoktatásba mehet a tanuló – mondta.

(MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
józan ésszel és némi szakértelemmel máris látható: KATASZTRÓFA!!! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
Igen, mert robotizálva lesz az, amire most egy generációt ültettetek fel...
qxy
@emerencia: Tudod, 2005 be szerettem volna azt csinálni hogy szakmát , igazi szakmunkásokat képezni. Meg is voltak akkor még az idős mesterek akik valóban tudták a szakmát. Meg volt minden szakmában és készen álltunk a tökéletes " mester kiképzésnek. A célunk " Munkát adni ha kell határon túl is. De akkor olyan ütős gárda kell, aki ha ki is megy mert a mi ajánlásunkkal megy ki az meg is állja a helyét.Na ezért szedtem össze a sok mestert hogy tanítsa ki a dolgozni és pénzt akaró fiatalokat. Nem kaptam rá lehetőséget Az akkori állami szerv el vetette az ötletet. Ma ugyan ezt csinálom kint , másodállásként, és több mint 150 ezer ember lett kihozva és 2000 Eu alatt nem igen keresnek. ( ez nettóban érthető).Azért ennyi pénzből meg is lehet élni kint. De a feléből is. csak ügyesen kell vásárolni.
qxy
Amikor otthon voltam és hentesként dolgoztam, el vállaltunk egy desznó levágását. A kolléga az egy hentes " Technikus, aki kurvára oda volt a tudásával és lenézett mint eccerű hentes.
Na sebaj. Jött a gyilkolások napja. össze is vesztünk, csinálta egyedűl a z okos ember. Na de jöttek a " Progrémák" ,.- Hallkan mondja,.- akkkkkkor most csinálom a húúúúrkát és kell beleeeee,. Kukszi? milyen fűszer kell a hurkába? ,.- én meg, tudja a tököm kérem. Én csak egy kis fasz hentes vagyok te meg a nagy Manitú?? bazd meg a hurkát. Vagy mond a disznó gazdának el hogy egy technikus úr vagy és lófaszt nem értesz semmihez.
De volt ilyen a villanyszerelő szakmában is. meg
Ezt el kell mesélnem. Villanyászati bolt, válogatom össze egy fénycső armatúra alapanyagait, és oda jön egy nagy darab faszi. ,- Látom szakma béli segítene nekem? .- Természetesen és már szedem i s össze a neki való dolgokat. Közben meg jegyzi. Tudja én is az vagyok, főmérnök, de lófaszt nem értek hozzá. Még jó hogy vannak igazai szakemberek is. .- Én meg, Na ná, na látja ezért jó ha találkozik egy hentessel.
1magyar
Sok gyereknek jó lenne (mint szoc-ban volt) 3 éves szakmai képzés, de az intenzíven. Nem minden gyereknek, sőt soknak nincs igénye tovább tanulni.
Sámannus
Az emútnyócévnemvoltelég, akkor négy sem lesz.
qxy
Na ezt is el kell mesélnem. nagy hiper market, dolgozok mint hentes. Nincs semmi kereskedelmi végzettségem, de szeretek boltos lenni ez van.de csemege pult mellettem, két hónap munka után kiemeltek, részleg vezetőnek. friss áru illetékesnek. Jön egy faszi, tele a keze mindenféle finomságokkal a csemege pulthoz,.- Ezt kérném becsomagolni de ha lehet nagyon szépen.
Közbe, meg épp oktatás van a boltba, a szakoktató épp a dísz csomagolást oktatja. több mint tíz végzős lány és áll. A csemegés kollegina át szól nekem.- Istvááán léccci ugye be csomagolod? ( köbe ők meg beszélgetnek én épp kiszolgálok.Kedvesen át szólok, Természetesen.
Át veszem a sok finomságot, rakom sorba, a csemegések, az oktató a sok lány csend, és néz. Én csomagolok, kész , a fiatalember el van ragadtatva, el is megy, az oktató meg,.- Na lányok, Így kell egy szép ajándék csomagot csinálni. .- Én meg hozzá teszem. Igen, így kell és egy hentesnek, mert a csemegések nem értek hozzá, hisz nem volt kitől tanulniuk Itt az élő példa. Kinek kellett volna ezt nagyon szépen becsomagolnia a hentesen kívül? E

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.