Több mint tíz százalékkal nőttek az átlagbérek.

Idén januárban a bruttó átlagkereset 343 500 forint, a kedvezmények nélkül számított nettó átlagkereset 228 400 forint volt, mindkettő 10,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva – áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentésében.

Több mint 340 ezer forint az átlagkereset

A bruttó átlagkereset a pénzügyi, biztosítási tevékenység gazdasági ágban volt a legmagasabb (634 200 forint), a humán-egészségügyi, szociális ellátás területén pedig a legalacsonyabb (230 900 forint).

Mivel az infláció 2,7 százalékos volt, ami azt jelenti, hogy a reálkereset 7,7 százalékkal emelkedett.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Világgazdaság)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
@csipetke: Vagy másképp:-ha a szomszéd tökkopasz,a feleségének seggigérő a haja,a kettőjük átlaga: vállig érő haj..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Hiába nőnek lendületesen a bérek Magyarországon, így is leszakadóban vagyunk az EU-tól. Mára magyarok életszínvonala az Unióban már csak a bolgárokét előzi előzi meg. a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2F24.p3k.hu%2Fapp%2Fuploads%2F2015%2F06%2Felemzo-bela.jpg&key=3hm_3p-YOVhqgwDvuf1buA&w=600&h=335
Köszönjük szépen a Nemzethy Miniszter Elnök Úr Nertársnak!
uploads.disquscdn.com/images/6f54e6631f2ca18c1affbf264fda99852a8a42d3ffca47f4b8042d53e2677923.gif?w=600&h=270
kokopelli
@Eladott Ország: ...egy okos ember azt találta mondani,hogy:
"a statistika olyan mint a bikini,mert mindkettő csak a lényeget takarja el"!
Aki Én
@kokopelli: Én meg azt szoktam mondani, hogy ha Mészárorbán vagyona nőtt 2016-ban 100 milliárddal, az enyém egy forinttal sem, akkor kettőnk átlag jövedelme 50 milliárd forint.
Máris jobban érzem magam.
Jozefina
Ez egy nagy kamuság!!!?? Az sem hiszi el, aki leírta!!! Majd, ha az 500.000.-Ft nettó kereset felett nem kapna fizetést senki és e fölött nem emelnének béreket, akkor talán a kksembereknek is jutna valami. Így marad a nyugati biztos munka és bér!!!??
kokopelli
@Aki Én
Aki a fejét a 0°-os vizbe dugja és a lábait +80°-osban áztatja,az átlagosan jól érezheti magát!!
namihami
A közmunkásbér is ennyi lett? Vagy csak a minimálbér?
namihami
A közmunkásbér is ennyi lett? Vagy csak a minimálbér?
csipetke
Ez úgy jött ki,hogy adva volt pénztáros lölő pénze,és az összes többi.Ennek az átlagát vették.Ennyi...
csipetke
@csipetke: Vagy másképp:-ha a szomszéd tökkopasz,a feleségének seggigérő a haja,a kettőjük átlaga: vállig érő haj..
Borsodi
Ausztriában így van: ez a nettó fizetése annak aki mosogat.Ózdon abban a családban ahol mindkét szülő dolgozik se keresnek ketten nettó 340 000Ft ot kivételek a focisták,és fideszes politikusok
Ez az igazság,Borsodban.
www.youtube.com/watch?v=xWS-S2YRju8
Desischado
Hazug férgek. Ők jól keresnek, plussz a juttatásaik. A kisember meg nyomorog!
terlasz
Ez azt jelenti, hogy a fidesz-seggnyalók okosabbik része nagyon jól keres a többi nyomorgó állampolgár rovására. Így könnyű jó átlagot kihozni.
Eladott Ország
Fényévekre vagyunk az európai bérektől, ezért jönnek ide a multik. A kkv-knak kellene hasonlóan gáláns állami támogatást, közbeszerzési és pályázati lehetőséget biztosítani, mint a külföldi beruházóknak. Egyrészt azért, hogy helyben teremtsenek munkát, és ne kelljen az ország másik felébe menniük az embereknek a megélhetésért. Másrészt azért, hogy az egyenletesebb gazdasági fejlődés nyomán csökkenjenek a regionális különbségek fejlettségben, életszínvonalban és életminőségben egyaránt.
kokopelli
@Eladott Ország: Nem csak maga a bér,hanem ha két ugyanannyi bruttót keresőt veszünk,
akkor a családi állapot,a gyerekek száma,a távolság a munkahelytől,a jól megválasztott egészségi
bitosító, a "magáravett" otthonépítés stb..stb.. positívan besolásolhatja a magasabb nettót,mert az
év végén az adóbevallásnál szép összeget írhat le!! A házastársaknál más előre a bruttótól függő-
en az adózási osztályt is úgy választhatják meg,hogy havonta több marad nekik a "közösükben"!
("A megengedetten belűli okos megválasztásssal")!
Grafix69
@kokopelli: Az a helyzet , hogy valójában a bérterhek azok amik kimagaslóak a magyar rendszerben . Nem elég ,hogy szaros 300 ezer az átlag ezt olyan elvonások terhelik , hogy a vége 200 ezer sem lesz és azt is kifizetik a kurva világszínvonalú áfára . Ma egy európai országban minden embernek aki az unió tagja , nettó 500 000 ft ot kellene adni , ez az a pénz amiből lehet tervezni , aki mást mond az nincsen tisztában az európai bérekkel és az európai élettel . Azért ha csak utána számol valaki az átlagnak akkor el lehet csodálkozni , hova a picsába tűnik az a töméntelen járulék és adó ? 4,5 millió ember dolgozik , akkor feltételezem meg lehet szorozni ezt a számot 300,000 rel ? Nem ? De. Na az 135 000 000 0000. forint havonta . Akkor ebbál vonjuk már le a felét adó , járulék , levegő adó stb na az 675 milliárd , ezt veszi el az állam és még 225 milliárdot áfára . tetszik érteni , havonta befizetnek a dolgozó alattvalók 900 milliárd forintot és ez csak a bér terhek és a fogyasztásai ÁFA , egy kurva cég vagy biztosító stb ebben nem szerepel , hova a faszba kerül ez a pénz ?
arcmás
Nettó?
Minimum kéthetente?
Mert akkor érdemes lenne erről beszélni.
De így...
Egy bullshit !!!
Csak számok, amit a Fidesz hamisít és ezért jónak kéne lennie (mert ők hamisították), de az a legnagyobb baj, hogy meghamisítva is tök gáz, tök pici ez a szám - mint Orbán pöcse.

Orbán mert nagyobbról álmodni, de csak álom maradt.

Édes álom.
Ki vagyok, hogy ...

www.youtube.com/watch?v=BHRyMcH6WMM

(Nem akarok neked tetszeni többé, hülyegyerek.
Szeretek számkivetettet, kitaszított lenni.
Ez a lételemem.
Én attól érzem jól magam, amitől te mindig is féltél.
Ami neked a vég, az nekem a kezdet.
A mi fajtánk... míg ezen a földön élnek, nem tökéletesek.
Miért váltottam hirtelen nyelvtani nemet?
Mert, ha magamról írtam volna ezt, nem lenne hiteles.
De az van, hogy amit látsz tőlem, az semmi - a valósághoz képest.
Mi nem halunk meg soha - ha azt hiszed, hogy ez könnyű, könnyebb a halálnál, hát qrvára tévedsz !!!
Tényleg sajnálom, hogy ilyesmikkel "etetlek", de tényleg ez van... ez lesz.

Az élet sokkal jobban fáj, mint a halál - és ezt két durva, erőszakos meghalásból visszajövetel után írom.
Erre varrjál gombot, mielőtt... majdnem azt írtam, hogy elkezdesz gondolkodni, de az van, hogy qrvára nem szoktál gondolkodni.
Nem hiszed?
Járj... gondolj utána!)
arcmás
Mi a bizonyíték arra, hogy nem szoktál gondolkodni?
Az evolúció.

(Ez egy halálosan odacsapó igazi vicc volt, de te nem nevetsz.
Én sem nevetek.
De én másért nem, mint te.
Senki nem nevet.
"De hát ez egy vicc volt!"
Akkor miért nem nevet senki?)
cikicakk55
Állítólag Orbán holdudvara kb 1000 emberből áll. Piszok jól kereshet ez az 1000 ember,ha 4,4 millió dolgozó Magyar ember bérének átlagát ilyen magasra fel tudták tornázni. Mi már nyugdíjasok vagyunk a párommal,de van 2 dolgozó fiunk. Az idősebb főiskolát végzett,labor vezető,de havonta kb 240.000 ft-ot visz haza és neki a legmagasabb a bére a cégénél.Igaz,hogy a munkaideje olyan,hogy gyakran még éjjel is dolgozik,igaz otthon a számítógépen. A másik gyerekem diplomás ápoló,aki jó sok túlórával kb 150.000 ft ot kap nettóban. Mondhatnám,hogy csak azért ennyit,mert tavaly végzett és még nincs egy éve a kórházba. Ám van olyan munkatársa,aki már 20 éve nővér és az Ő fizetése sem túl magas,mert 180-190.000 ft körül van a nettója.
volvós
...beleértve a kurva anyátok jövedelmét is ( KSI )
SystemError
Eloszlási adatok? Nagyon örülünk, hogy a Budapesti(ahol az élet is drágább)és a fideszes helyi kiskirályok keresete 228 nettóra hozza ki az országos átlagot..
Lepényleső
Akkor az átlag jól élhet. Aki megkeresi a tízszereset,az egy kicsit léphet. Akik a harmadát alig,
98%-ot kitehet,ami mondható többségnek?
Dr Beviz Elek
Hol? Kelet Ausztrában (Dunántúl), vagy Nyugat Romániában (Viharsarok)?!
kamazuka
két munkahellyel megoldható havi 410 munkaórával könnyedén.
emerencia
@Eladott Ország: tegnap 6:03 " A kkv-knak kellene hasonlóan gáláns állami támogatást, közbeszerzési és pályázati lehetőséget biztosítani, mint a külföldi beruházóknak." Ez nagyon jó lenne, de csak akkor, ha a tulajdonosok arra költenék azt a pénzt, amire kapták. (Pl. a vállalkozás és bérfejlesztés) Akinek van némi rálátása a kisebbek világára nem fog csodálkozni azon, hogy mindezek helyett könnyen meglehet, hogy újabb paloták, drága kocsik és egyre magasabb színvonalú luxusélet lesz a tulaj családjának a közpénz indukálta profitból. A melósok közül pedig csak azok és addig keresnek majd valamivel jobban akik kapnak valami fekete/szürke pénzt cserébe azért mert a törvényes munkaidőn túl, gyakorta rossz és veszélyes munkakörülmények között kidolgozzák a belüket. Ha pedig lebetegednek, le is út, fel is út... Nem mondom, hogy manapság minden kkv. ezt a gyakorlatot folytatja de személyes tapasztalatom, hogy sok ember panaszkodik évtizedek óta emiatt! Azt kellene először kitalálni, hogy hogyan lehetne ezeket a majdani adóforintokat távol tartani a mocskos kezektől és a felhasználásukból keletkezett profit egy részét a munkakörülmények javítására, munkabiztonságra, törvényes működésre és tisztességes, európai színvonalú béremelésre fordítani. Attól félek, hogy O1G illiberáciájában mindez megoldhatatlan, hiszen a túlterjedt korrupció valamint a független, szakmailag kiváló köztisztviselők csekély létszáma miatt nem igazán lehet számítani a hatóságokra. Egy maffiaállamban közpénzeket erre költeni jórészt kidobott pénz. :-(
idppp
Beszéljünk az idősek átlagjnyugdíjáról! Egyre nagyobb a szakadék az aktív munkavállalók és a nyugdíjasok között! Az inflációs adatok a bődületes hazugság kategóriába tartoznak, pláne a nyugdíjasok szempontjából, hiszen az ő fogyasztási szokásaik mások! Elsősorban gyógyszeren élnek, ha ki tudják váltani, fizetik a hálapénzt, de a várólisták több hónaposak, sőt egyre hosszabbodnak, sokan nem is tudják kivárni, inkább meghalnak! De ezen nincs mit csodálkozni, szemlátomást ez a kormány célja! Ezt személyesen is tapasztalom, bizonyítani tudom, az egyik várólistámon 1 év múlva kerülök sorra, ha megérem ill. nem kerülnek még elém csókosok, egyes operáló orvosnak nagy pénzt fizetni tudók, főleg az idősebb főorvosokra vonatkozik, ez már nem a hálapénz kategória!, ez büntetetendő cselekmény kellene, hogy legyen! 2012 óta a kórházak nem vezethetnek várólistát, melyen a betegek is láthatnák hol tartanak! Ez egyértelműen a korrupció melegágya, a rászorulók semmibe vétele! Mit gondolnak 100 évig fogok élni? Arról gondoskodik az egészségügyi kormányzat, hogy ne így legyen, még legfeljebb egy-két évig húzzam iszonyú fájdalmakkal!
Eladott Ország
@emerencia: Ha majd egyre fogy a munkaerő akkor rájön a kkv szektor is hogy valakiknek dolgozni is kell. A kedves vezetőknek meg nem lesznek drága palotáik és évente lecserélendő luxus autói.
emerencia
@Eladott Ország: Bárcsak a próféta szólna belőled!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.