Sok élelmiszernek az eredete szinte nyomon követhetetlen.
A lejárt szavatosságú élelmiszerek árusítása a leggyakoribb probléma, amellyel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai az ellenőrzések során találkoznak – mondta Pleva György a hivatal élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója az M1-en.
Az igazgató a gyakori szabálytalanságok közé sorolta
a nyomon követhetetlen élelmiszerek forgalmazását, továbbá a minőséghibák is rendszeresen előfordulnak.
Bár problémák továbbra is vannak, lassú javulás tapasztalható ezen a téren – mondta az igazgató. Ez annak köszönhető, hogy a vállalkozók mind jobban megismerik a szabályokat, illetve számítanak az ellenőrzésre.
A műsorban elhangzott, az idén az országos tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzési sorozat március 25-től a húsvéti ünnepek végéig, április 22-ig tart. Az országos akció során a szakemberek a hagyományosan népszerű árukat,
többek között a sonka, tojás, bor, édesség, valamint szezonális zöldség- és gyümölcstermékeket ellenőrzik.
Cikk- és címlapkép: Pixabay
(MTI)
12 hozzászólásarrow_drop_down_circle
A másik meg mikor fékhiba miatt letiltottam az egyik gép használatát, fogták és használták tovább, pedig az egy un. raktári gép volt ami az emberek között mozgott, a súlya 2.5 tonna !!!
Gondolhatod ha az neki szorít valakit a falnak, vagy a polcnak mi marad belőle !!!
Még az helyi ,,kiskirályhoz,, is be kellett mennem, mikor ,,hidegre szereltem,, a masinát, kivettem a menet logikai egységet, oszt. jónapot !!!
Tavaly 3x ültettem borsót mire kikelt 3 sor.
És ez nem egyedi.
Élelmiszer- és TAKARMÁNYbiztonsági igazgató felügyelete alá tartozik. Akkor most mi melyiket esszük? A sok E-szám alapján van némi kétely bennem.
Tessék mondani, lehet hogy némelyik takarmánnyal jobban járnánk. Elnézve némelyik macskakaját, állítom nektdk, hogy a Zöld-foki Szigeteken a gyerekek karácsonykor is mind a tíz ujjakat megnyalnák urána. Erre jó a közös igszgatóság?
Új hozzászólás