Tarlós István főpolgármester szerint Karácsony Gergelynek, az MSZP-Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltjének a zuglói parkolási ügyben folytatott viselkedése még a kerületi vezetői alkalmasságát is megkérdőjelezi.

Tarlós az Echo Tv Jó reggelt! című műsorában pénteken azt mondta:

Karácsony Gergely panaszkodik, duzzog, könnyezik.

Tarlós szerint az ahogy a parkolási kérdést kezeli és jogi útra próbál terelni politikai vitákat, azt a

benyomást kelti az emberben, hogy megkérdőjelezi, nemhogy a főpolgármesteri, de a kerületi polgármesteri alkalmasságát is.

Gyerekes dolognak nevezte és szerinte a félelem és a zavartságvezetett oda, hogy a XIV. kerületi polgármester jogi lépéseket fontolgat, mert – miként azt Karácsony Gergely korábban az ATV-nek nyilatkozta – a zuglói parkolás ügyében mindenféle félinformációkkal traktálja a nyilvánosságot a főpolgármester.

Tarlós István azt mondta, Karácsony Gergely vet fel olyan témákat, amelyeket rutinos politikus nem húzna elő.

Egy rossz szériában van, de lehet, hogy neki ez az állandó formája, és csak a külső megjelenésre apellál a választások tekintetében

– folytatta a főpolgármester.

Kifejtette, Zuglóban szó van egy

erősen vitatható parkolási szerződésről, és most ezt akarják összekeverni azzal a vitával, hogy ki legyen Budapesten a parkolás gazdája, a kerületek vagy egységesen a főváros.

A Zuglói Polgármesteri Hivatal által küldött dokumentumokban szerepelt az, hogy a fizetős parkolásból a kerületnek 2018-ban 793 millió forint vesztesége keletkezett. Éppen Karácsony Gergely előterjesztésére fogadták el azt a 2019-es kerületi költségvetést, amelyben további 300 millió forint veszteséget terveznek a területen – mondta el Tarlós István. Hozzátette: Karácsony Gergely az ügyben a szocialistákat, a saját támogató pártját mutyizással vádolta meg.

A főpolgármester kifejtette, a parkolási szerződéseket a kerületek saját jogon, önálló jogi személyként kötik meg, ezért nem érthetők Karácsony Gergely szavai arról, hogy miért volt kénytelen aláírni a szerződést. A törvény ugyanis jogot ad a polgármesternek ahhoz, hogy felfüggessze a döntést, megvétózhassa, netán ellene szavazzon – emelte ki –, és ne lehajtott fejjel tartózkodjon, majd szó nélkül aláírja a szerződést.

Tarlós ismét nekiment Karácsonynak

Tarlós István megjegyezte azt is, hogy Karácsony Gergely kezdeményezett fizető parkolást Zuglóban.

A főpolgármester arra reagálva, hogy Karácsony Gergely vitára hívta, úgy fogalmazott: "ő lepődne meg a legjobban, ha én felvenném a kesztyűt (...), nyilván biztosan tudja, hogy én ilyen butaságot nem csinálok". Karácsony Gergely saját, a tévében elmondott mondatait akarja tagadni most, pedig több tízezer ember hallotta ezeket. Arról miért vitatkozzon vele, hogy mondott-e ilyet vagy sem – jegyezte meg.

Karácsony nemrég vitára hívta ki Tarlóst, hogy ütköztessék a fővárosi kocepciójukat.

Cikk- és címlapkép: MTI/Illyés Tibor

(MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A ,,rutinos politikus,, csak nem magadra gondoltál bolondistók , te nem rutinos vagy hanem SEGGNYALÓ a csutitetű seggét nyalod állandóan !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egeszsegugy
@Aki Én: Elírt szavakra keresőoptimalizálnak... amit már 2009 óta blokkol a Google :D
namihami
Ja kérem a vér (és a bunkóság) nem válik vízzé!
Születése óta tirpák, most váltson, vénségére? Hiszen, ha akarna se tudna.
emerencia
@namihami: hu.wikipedia.org/wiki/Tirp%C3%A1kok
Neves tirpákok
Petrikovics János, csizmadia; gróf Károlyi Ferenc hívására ő szervezte meg a tirpák telepeket.
Morauszki János, lótenyésztő
Jurányi Lajos (1837–1897) botanikus, a Budapesti Tudományegyetem volt tanára[8]
Vietórisz József (1868–1954), költő, műfordító[8]
Jozef Markuš (1944–) A Matica slovenská volt elnöke (1990–2010)
Farbaky István (1837–1928) tanszékvezető, a selmecbányai Bányászati és Erdészeti Akadémia igazgatója, feltaláló, országgyűlési képviselő

Nem találtam arra semmi utalást, hogy Tarlós tirpák származású lenne. Székely nagyapám 1926-ban költözött Nyíregyházára. A tirpákokat nagyra becsülte, szorgalmas, dolgos embereknek tekintette. Egyetlen negatív megjegyzése volt csak róluk: időnként furcsa, gúnyosnak ható hangnemben beszéltek magyarul. Ennek ellenére jól kijött velük és kölcsönösen tisztelték egymást. Én itt nőttem fel közöttük és bátran állíthatom, hogy nem érdemlik meg, hogy ezzel a Tarlóssal bármiféle kapcsolatba hozzák őket.
jancsipapa
@Horizont: én így gondolom ,bár nem örülök neki
...
Desischado
Úgy látom, tarlósnál tele van a gatyó. Remélem, nemhiába fél!
Eladott Ország
Tarlós gyanúsan jóban van a fidesz egészével, beleértve a felcsúti gecit.Tökéletes taktika, mert a végén az álompolgár mindenkit egyforma bűzlő szarkupacnak vesz és hagyja a fenébe a választásosdit. Ez pedig a fijjúknak kedvez, de nagyon. Mivel a saját szavazónyájuk részvételére bizton számíthatnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.